En Sıcak Konular

RUSYA- UKRAYNA ARASINDAKİ YENİ GELİŞMENİN PİYASALARA ETKİSİ

22 Şubat 2022 10:58 tsi
RUSYA- UKRAYNA  ARASINDAKİ YENİ GELİŞMENİN PİYASALARA ETKİSİ Rusya Devlet Başkanı Putin, dün akşam saatlerinde Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçıların (Donetsk ve Lugansk) bağımsızlıklarını tanıyan kararnameyi imzaladı.

Rusya - Ukrayna arasındaki gelişmeler risk iştahını baskılamaya devam ediyor

Piyasa Gündemi

Rusya Devlet Başkanı Putin, dün akşam saatlerinde Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçıların (Donetsk ve Lugansk) bağımsızlıklarını tanıyan kararnameyi imzaladı. Rusya’nın bu adımı sonrasında bölgede tansiyon önemli ölçüde artış kaydederken, dünyadan Rusya’nın bu kararına tepkiler geldi. Yaşanan bu gelişme jeopolitik endişeleri ciddi ölçüde artırırken, piyasalarda risk iştahının baskılandığı ve riskten kaçış fiyatlamasının etkili olduğu görülüyor. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler       
•    10:00 Türkiye - Reel Kesim Güven Endeksi Önem: Orta 
•    17:45 ABD - Öncü İmalat/Hizmet PMI Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Küresel hisse piyasalarında dün gün içinde jeopolitik endişelerle satışlar yeniden ön plana çıkarken, Rusya’nın akşam saatlerindeki kararının ardından piyasalardaki satıcılı görünüm ve risk iştahındaki zayıflama devam ediyor. BIST-100 Endeksi dün günü %0,28 oranında sınırlı bir yükselişle 2.038,06 puandan tamamladı. ABD borsaları dün tatil nedeniyle işlem görmezken, ABD vadelileri gün içerisinde satıcılı bir seyir kaydetti. ABD vadelilerinde bu sabah da satıcılı fiyatlama etkisini sürdürüyor. Asya piyasalarında kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 13,65 - 13,66 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 13,66’lı seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne boşluklu satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Ukrayna - Rusya arasında tırmanan gerilim küresel ölçüde hisse senetleri üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor. Dün yurtdışı piyasalardan pozitif ayrışan BIST 100’ün bugün yurtdışı ile birlikte satıcılı tarafa geçmesi daha olası. Bugün endekste ilk olarak 22 ve 50 günlük ortalamaların bulunduğu 2.000 civarı, ardından da trend desteğinin bulunduğu 1.971 kritik desteklerimiz olacak. 1.971 altında bir kapanış ihtimali oluşması, haftanın geri kalanı için negatif görünümün artmasına neden olacaktır. Bu nedenle bu trend yakın vadeli pozisyonlar için referans göstergemiz olacak. Yukarıda ise endeksin 2.000 üzerinde kapanışlar yapması olumlu olacaktır. Buna karşın 2.060 civarı geçilemeden kalıcı bir yükselişten bahsetmek zor olacaktır. 

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı



Bu haber 526 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,737 µs