En Sıcak Konular

İLK OYU BAŞBAKAN ERDOĞAN KULLANDI

24 Ağustos 2007 16:16 tsi
İLK OYU BAŞBAKAN ERDOĞAN KULLANDI 11. Cumhurbaşkanı seçiminin yapıldığı TBMM Genel Kurulu'nda yapılan yoklamada, toplantı yeter sayısı olan 367 rakamı aşıldı. İlk oyu Başbakan Erdoğan kullandı.

Oturumu yöneten TBMM Başkanı Köksal Toptan, elektronik cihazla yapılan oylamada toplantı yeter sayısı için gerekli olan 367'nin çok üzerinde milletvekilinin Genel Kurul'da olduğunun tespit edildiğini bildirdi. Toptan, 398 milletvekilinin elektronik cihazla yoklamaya katıldığını, 50'ye yakın milletvekilinin de pusula gönderdiğini açıkladı.

İlk turda sonuç alınamadığını hatırlatan Toptan, 2. turda da herhangi bir adayın Cumhurbaşkanı seçilebilmesi için 367 milletvekilinin oyunu alması gerektiğini kaydetti. Anayasa'nın 103. maddesine göre Cumhurbaşkanlığı seçiminin gizli oyla yapılacağını ifade eden Toptan, oylamanın gizlilik konusunda herhangi bir tereddüte yer vermeyecek şekilde yapılmasını istedi.

Genel Kurul'da yoklamanın tamamlanmasının ardından oylamaya geçildi. Başka bir yerde toplantıya katılacakları için ilk oyları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül kullandı. Erdoğan ve Gönül'ün ardından milletvekilleri il sırasına göre oylarını kullanmaya başladı.

Öte yandan 1. oylamaya katılan Rize Bağımsız Milletvekili Mesut Yılmaz'ın bugünkü oylamaya katılmadığı görüldü.

AK PARTİLİ KAPUSUZ: "GÜL BU TURDA VEYA SONRAKİ TURDA CUMHURBAŞKANI SEÇİLECEK"

AK Parti Ankara Milletvekili Salih Kapusuz, parlamentonun bugün veya gelecek turda Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ü cumhurbaşkanı seçeceğini söyledi.

Kapusuz, Meclis Bahçesi'nde basın mensuplarının sorularını cevapladı. Kapusuz, bu türün sakin geçtiğinin hatırlatılması üzerine, Meclis ve milletvekillerini görevlerine kimsenin müdahil olmasının söz konusu olmadığını belirterek, Anayasa'nın ilgili hükümleri gereği bir görev yapacaklarını ve herkesin görevinin bilincinde olduğunu söyledi. Kapusuz, Meclis'in yoklamayla açıldığını ve daha sonra seçim yapıldığını belirterek, bu parlamentonun bu tür ve sonraki turda öne çıkan adaylardan Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı seçimini gerçekleştireceğini belirtti.

"Bugün süpriz bekliyor musunuz?" sorusuna ise Kapusuz, "O meclisin vereceği bir karar. Onu süpriz değil görev olarak değerlendirmek gerekir" dedi.

CHP'Lİ BAYTOK: GÖNÜL RAHATLIĞI İLE OY VERECEĞİMİZ BİR ADAY OLSUN İSTERDİK

CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok, Meclis Başkanı seçiminde tartışma olmadığına işaret ederek, cumhurbaşkanlığı seçiminin yönteminin uygun bulunmadığı için tartışıldığını ifade etti. Baytok, iç huzura içinde evet oyu verecekleri bir cumhurbaşkanı olmasını kendilerinin de istediğini ifade etti.

Baytok, her partinin kendi kararını aldığını, kendilerinin seçimlerden önceki seçmene verdikleri sözün gereğinin yerine getirdiğini söyledi.



Bu haber 492 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,586 µs