En Sıcak Konular

''SIRA ENFLASYONU TEK HANELİ RAKAMLARA İNDİRMEYE GELDİ''

17 Şubat 2022 17:39 tsi
''SIRA ENFLASYONU TEK HANELİ RAKAMLARA  İNDİRMEYE GELDİ'' Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Dikkat ederseniz artık faiz tartışması gündemden önemli ölçüde düştü. Aynı şekilde döviz kuru da istikrara kavuştu. Şimdi sırada enflasyonu yeniden tek haneli rakamlara indirmeye geldi'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Engelli Kamu Personeli Atama Töreni’nde konuştu 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Engelli Kamu Personeli Atama Töreni’nde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Bugün atamasını yapacağımız 2927 engelli kardeşimize işlerinin ve görev yerlerinin hayırlı olmasını diliyorum.

Bu atama ile birlikte kamudaki engelli memur sayımız 66 bine ulaşmış oluyor.

Biz bugüne kadar yaptığımız 63 bin atamayla engelli kardeşlerimizin hem hayata katılmalarını hem de kendileri ile birlikte topluma faydalı işler üreten bireyler haline dönüşmelerini sağladık.

Kamudaki engelli işçi sayısı bu süreçte 127 bine yaklaştı.

Böylece son 19 yılda kamuda istihdam edilen toplam engelli sayısı 192000 sınırına dayandı.

Engelli kardeşlerimizin özel sektörde ve kendin girişimlerinde de görünürlüklerinin giderek arttığını müşade ediyoruz.

Bu kapsamda 3200 engelli vatandaşımıza kendi işini kurması için 65 bin liraya kadar hibe desteği verildi.

Yeter ki gönüller kalpler fikirler engelli olmasın onun dışındaki her engeli aşacak  azme güce imkana sahibiz.

Bu ülkede herhangi bir ailede engelli bireyin olmasının o ailenin hayatının kararması anlamına geldiği dönemler yaşadık.

Öncelikle engelli bireylerin aileleri üzerindeki maddi yükleri  ortadan kaldıracak tedbirler aldık. Engelli kardeşlerimizin bakım evlerine veya benzeri yerlere kapatılmaya gerek kalmadan kendi aileleri yanında ihtiyaç duydukları hizmetleri alabilmelerini temin ettik. Evde bakım desteği evde bakım yardımı, gündüz yaşam merkezleri, umut evleri gibi uygulamaları biz devreye aldık.

Geçtiğimiz yıl evde bakım hizmeti alan engelli sayımız 5 milyon 35 bin  700'e çıktı.

Özel eğitim sınıflarında öğrenim gören engelli sayısı da 7 binden 50 bin sınırına dayandı. Üniversitelerimizin tamamında sayıları 50 bine yaklaşan yükseköğrenim talebelerine hizmet veren engelli öğrenci koordinasyon merkezleri kurulmuştur. Sadece eğitimle kalmadık hayatın her alanında engellilerimizin hizmetleri erişimini sağlayacak  mekanizmalar sağladık.

Ulaşım araçlarından binalara kadar pek çok yerde erişilebilirliği kolaylaştıracak destekler yaptık. Verdiğimiz desteklerle hayata geçirdiğimiz ücretsiz ulaşım uygulamaları vasıtasıyla engellilerin hayata katılımını kolaylaştırdık.

Engellilerimizin önlerinin açıldığında nasıl büyük başarılar ortaya koyabileceklerinin en güzel örneklerine spor alanında şahit oluyoruz. Uluslararası müsabakalarda madalya üstüne madalya kazanan engelli sporcularımız bayrağımızı gururla dalgalanırken bizleri de sevince boğuyorlar.

Bizim için de bu dönem ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokma yani 2023 hedeflerimize ulaşma 2053 vizyonumuza kilitlenme süreçtir. Milletçe bu sayfaya gelene kadar çok mücadele ettik çok çalıştık çok emek harcadık çok bedel ödedik.

Türkiye yaptığı hazırlıkların karşılığını yatırımla istihdamda üretimle ihracatla cari fazla ile büyüme yoluyla alıyor. Elbette bizim de yaşadığımız sıkıntılar vesayetten darbelere terörden ekonomiye kadar nice saldırıları göstermiş bir ülke olarak bu sıkıntıların da üstesinden geleceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

Hayat pahalılığı başta olmak üzere bizi asıl hedeflerimizden asıl biz yolumuzdan koparmasına izin vermemeliyiz vesayetin gücünü nasıl kırdıysak darbecilerin önünü nasıl kestiysek terör örgütlerinin başını nasıl ezdiysek. Ekonomik tetikçilere meydanı nasıl bırakmadıysak vatandaşlarımızın bugünkü sıkıntıların pençesinden Allah'ın izniyle kurtaracağız.

Büyük ve güçlü Türkiye'nin inşası hedefi ile hazırladığımız programımızı adım adım uyguluyoruz. Ülkemizin ayağına vurulan her pranga gibi faiz prangasını da döviz kuru prangasını da enflasyon prangasını da parçalayıp atacağız.

Dikkat ederseniz artık faiz tartışması gündemden önemli ölçüde düştü. Aynı şekilde döviz kuru da istikrara kavuştu. Şimdi sırada enflasyonu yeniden tek haneli rakamlara indirmeye geldi.

Ekonomi programımızın 1. amacı insanlarımızı işsiz aşsız belirsiz bırakmamaktır yani istihdamı güçlendirmektir.

Gelişmiş ülkelerin dahi ciddi savrulmalar yaşadığı istihdamda bir salgın döneminde 3 milyon artış sağlamayı başardık.

Böylece toplam istihdamı tarihimizde ilk defa 30 milyonun üzerine çıkardık! Ne demek biliyor musunuz? Ülkemizde çalışabilecek nüfusunun neredeyse yarısı istihdam ediliyor demektir.

Sanayi üretim ve lojistik tarafında işler zaten İyi gidiyor İnşallah baharla birlikte turizm ve inşaat sezonunun açılması ile istihdam oranı hızla artmaya devam edecek.

Siz ! Sürekli felaket senaryoları yazarak milletimizin moralini bozmaya  karamsarlık aşılamaya çalışanlara bakmayın! Türkiye ekonomide tarihinin en güçlü dönemine girmektedir. Yaz ayları ile birlikte bu tablonun olumlu etkilerini hep birlikte görmeye başlayacağız.

2023'ede Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına yakışır bir siyasi ve ekonomik güçle gireceğiz. Hiç kimsenin bundan şüphesi olmasın. Yeter ki biz şu birliğimize beraberliğimize kardeşliğimize sahip çıkın emin olun gerisi çok kolay."


Hibya Haber Ajansı



Bu haber 476 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,887 µs