En Sıcak Konular

ERDOĞAN DUBAİ EXPO 2020 TÜRKİYE GÜNÜ ETKİNLİĞİ'NDE KONUŞTU

15 Şubat 2022 15:46 tsi
ERDOĞAN  DUBAİ EXPO 2020 TÜRKİYE GÜNÜ ETKİNLİĞİ'NDE KONUŞTU Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dubai EXPO 2020 Türkiye Ulusal Günü Etkinlikleri'ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dubai EXPO 2020 Türkiye Ulusal Günü Etkinlikleri'ne katıldı

Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Birleşik Arap Emirliklerin örnek teşkil eden atılımlarını yansıtan eserlerden biri de hiç şüphesiz Dubai Expo 2020'nin zihinleri birleştirmek geleceği oluşturmak şeklinde belirlenen temasını da son derece anlamlı buluyorum.

Daha aydınlık bir gelecek üzerine hep birlikte düşünmeli buna ulaşmak için beraberce hareket etmeli müşteri ortak paydalarda birleşmemiz çevre ve sağlık başta olmak üzere dünyanın karşılaştığı felaketten ve yeni meydan okumalar bizleri hep birlikte çözüm aramaya yönlendiriyor. Tarımdan enerjiye çevreden ekonomiye her alanda sürdürülebilirliği yakalamak ise öncelikli amaç olarak ortaya çıkıyor.

İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışımız çevrenin korunmasını da içeren geniş bir tasavvuru ifade ediyor çevre politikalarımızı kalkınma politikalarımızı işte bu anlayışla ortaya koymanın çabası içerisindeyiz.

Eşim Emine hanımın hamisi olduğu 2017 yılında başlattığımız Sıfır Atık Projesi bu bakımdan önemli bir örnektir. Bu proje ile bugüne kadar 2 milyon tonun üzerinde atık işlenerek ekonomiye kazandırılması iş 3 milyon ton sera gazı salınımı önlenmiş 265 milyon aç kesilmekten kurtarılmıştır.

Dünyada orman varlığını artıran nadir ülkeler arasındayız. Türkiye bugün yenilenebilir enerji kurulum gücünde Avrupa'da beş dünyada on ikinci sırada yer alıyor.

Paris iklim anlaşmasını onaylayarak 2053 vizyonumuzun ilk hedefi olarak Yeşil Kalkınma Devrimini belirledik. Çevreye verdiğimiz önemin bir başka nişanesi olan Türkiye'nin ilk elektrikli otomobili TOGG'da burada ayrıca zikretmek isterim.

Paris iklim anlaşmasını onaylayarak 2053 vizyonumuz un ilk hedefi olarak yeşil Kalkınma devrimini belirledik.

Çevreye verdiğimiz önemin bir başka nişanesi olan Türkiye'nin ilk elektrikli otomobili TOGG'da burada ayrıca zikretmek isterim.

Sergi alanında bir maketini gördüğünüz ve önümüzdeki sene başından itibaren seri üretime geçecek olan bugün çevrenin korunmasına yapacağı katkı açıktır.

Türkiye'nin EXPO'ya sürdürülebilirlik alt teması bölgesinde katılımı bu alandaki güçlü duruşumuzun bir ifadesidir.

Ne olursa olsun kalkınmanın büyümenin zenginleşmenin insana tabiata inancımızın ve kültürümüzün bize gösterdiği yol budur. Sergi alanımızın medeniyetlerin başlangıç noktasından geleceği oluşturmak temasıyla kurulmuş olmasının gerisinde de bu anlayış vardır.

Bir Arap ülkesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen dünya fuarı olan Dubai EXPO'yu yeni bir gelecek hep beraber kurmak için bir çare olarak değerlendiriyorum.

50. kuruluş yılını  bu başarılı organizasyonla taçlandıran kardeş Birleşik Arap Emirlikleri'nin bir kez daha tebrik ediyorum.​"


Hibya Haber Ajansı


Bu haber 465 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,445 µs