En Sıcak Konular

''GALATASARAY TEKNİK DİREKTÖRÜ YA KORKMAZ YA DA VURAL OLMALIYDI

9 Şubat 2022 01:43 tsi
''GALATASARAY TEKNİK DİREKTÖRÜ YA KORKMAZ YA DA VURAL OLMALIYDI Galatasaray'ın eski başkan adaylarından Ali Fatinoğlu, sarı kırmızılı ekiple ilgili gündemi HİBYA'ya değerlendirdi.

Galatasaray'ın teknik direktörü ya Korkmaz ya da Vural olmalıydı

MEHMET BAYER - 08.02.2023 - HİBYA - Galatasaray'ın eski başkan adaylarından Ali Fatinoğlu, sarı kırmızılı ekiple ilgili gündemi HİBYA'ya değerlendirdi.

Fatinoğlu, Galatasaray'ın son dönemdeki performansına ilişkin futbolcuların maç seçtiğini iddia etti.

''Avrupa maçlarındaki başarıyı yurt içi maçlarında göstermeyişleri onların maç seçtiği anlamına geliyor.'' ifadesini kullanan Fatinoğlu, ''Futbolcular, Avrupa'da oynadıklarında tam performans gösteriyorken yurt içi maçlarda eksik performansla kötü sonuçlar alıyorlar. Bunun nedenlerini tespit edip, ortadan kaldırmak da teknik kadro ve kulüp yönetmenin görevidir.'' dedi.

Ali Fatinoğlu, kulüp yönetimine ilişkin, ''Kulübün finansman konusunun çözümü için mutlaka bilinen gelirlerin dışında, yeni gelir kalemleri yaratılması gerekiyordu. Yeni gelir kalemleri yaratılması konusunda hiçbir çalışma yoktur. Hatta herkesin gözünün önündeki pek çok gelir kaleminin dahi harekete geçirilmesi konusunda yeterli performans gösterilmemektedir. Stat isim hakkından mağazacılığın çalıştırma sisteminin değiştirilmesine, Galatasaray Adası'ndan Mecidiyeköy otel binasına, Kemerburgaz'dan Florya'ya seçimden önce o kadar vaat verildi. Bu vaatlerin sadece seçimi kazanmak için olduğunu maalesef görüyoruz.'' diye konuştu. 


Transfer konusuna da değinen Fatinoğlu, ''Bankalar Birliği ile yapılan anlaşma sayesinde Burak Elmas'a tarihi bir şans gelmiştir. Zira bu anlaşmaya göre bir yıl boyunca ne ana parayı ne de faizini ödemiyor. Yani kendisinden önceki yönetimlerin bıraktığı borç yüküyle şu an için uğraşmak zorunda değil. Şu anki süreçte kendi faaliyet geliri ile faaliyet giderlerini karşılayıp, üstüne para biriktirmesi gerekirdi. Ciddi bir para kaynağı harcadılar, fakat bu parayla olması gerekenden daha fazla paraya futbolcular aldılar.'' bilgisini paylaştı. 

Fatinoğlu, eski Teknik Direktör Fatih Terim'in yerine başka bir teknik direktör düşünülmesinin büyük hata olduğunu savunarak, ''Namağlup devam eden takımımızın mart ayında Avrupa'da maçları vardı. Avrupa maçları için, Avrupa takımlarına karşı en fazla bilgi birikimi ve tecrübesi olan Fatih Terim yerine bir başka hocayı düşünmek çok büyük bir hataydı.'' ifadesini kullandı.

Teknik Direktör Domenec Torrent'in takımın başına getirilmesini değerlendiren Fatinoğlu, şöyle konuştu:

''Bu dönemde Galatasarayımızın alacağı ya içerden Bülent Korkmaz ya da Türkiye'nin en tecrübeli hocalarından biri olan Yılmaz Vural olmalıydı. Bunun dışındaki kararlar milli piyango gibi nitelendirilebilir. Zira başarılı olup olmayacağı tamamen bir muamma. Hep beraber yaşayıp göreceğiz. Galatasarayımız sadece bir takım değil, takımdan öte bir oluşum, büyük bir camiadır. Küme düşme yorumunun dile gelmesi her şeye rağmen yanlıştır. Sahada Galatasarayımızın forması yeter.'' 

Ali Fatinoğlu, Galatasaray'ın yaşadığı sıkıntılardan kurtulması için şu önerilerde bulundu:

''Hemen mali ekip kurulmalı ve bu ekip Türkiye'nin iş bilen, parayı yönetip, büyüme grafiği gösteren işlerin altına imza atan iş adamlarından oluşan bir ekip olmalı. Dünyanın her yerini takip edecek scout ekipler kurulmalı. Yurt içinde de Galatasaray spor okulları kurularak, genç futbolcu yetiştirme, yetenekli futbolcuların keşfedileceği merkezler oluşturulmalıdır.''


Hibya Haber Ajansı



Bu haber 327 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,590 µs