En Sıcak Konular

EMTİA VE PARA PİYASASI

31 Ocak 2022 10:11 tsi
EMTİA VE PARA PİYASASI Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde hafif pozitif bir seyir izleyen Brent Petrol günü %0.51 oranında yükseliş ile 88.90$ seviyesinden tamamladı.

Emtia ve para piyasası

BRENT Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde hafif pozitif bir seyir izleyen Brent Petrol günü %0.51 oranında yükseliş ile 88.90$ seviyesinden tamamladı. Brent’de yükseliş trendi etkisini sürdürüyor. Teknik göstergelere baktığımızda ise kısa vadeli bazı göstergelerde negatif uyumsuzluk dikkat çekici . 85.80$ seviyesini kritik nokta olarak takip ediyoruz. Bu seviyenin üzerinde trend geçerliliği koruyacaktır. Ancak 85.80$ desteğinin kırılması brentte baskıyı arttıracaktır. 85.80$ seviyesinin altında yaşanacak hareketlerde ilk etapta 79.50$ seviyesine kadar geri çekilme beklenilebilir. 90.50 $ seviyesi ise ilk direnç konumunu koruyor

ONS/ALTIN “XAUUSD” Ons/Altın’da geçtiğimiz hafta ortasında sonra satış baskısı etkili olurken, Cuma gün %0.17 oranında değer kaybı ile 1791$ seviyesinden gün tamamlaandı. Teknik göstergelerde güç kaybının sürdüğünü görüyuyoruz. 1782$ seviyesini günlük ve kısa vadeli hareketler açısından ilk destek noktası olarak takip edeceğiz. Bu desteğin kırılması bozulmayı arttıracaktır. 1758-1750$ bandını ise önemli destekler olarak verebiliriz. 1814 seviyesini ise ilk direnç olarak verebiliriz.

GRAM ALTIN Gram/Altın’da geçtiğimiz hafta ortasından sonra geri çekilmenin etkili olduğunu görüyoruz. Cuma günü 774 TL seviyesine kadar geri çekilme yaşanırken gün 777 TL’den gerçekleşti. Son dönemde yatay bant içinde hareket eden Gram Altın’da 771 TL seviyesi kısa vadeli hareketler açısından ilk destek olarak takip edilebilir. Son günlerde yaşanan gevşeme sonrasında 771TL desteğinin üzerinde tutunma çabası ve tepki denemeleri görebiliriz. 795 ve 811 seviyeleri ise kısa vadeli dirençler olarak takip edilebilir.

GÜMÜŞ “XAGUSD” Gümüş’de güç kaybı devam ediyor. Cuma günü 22.15$a kadar geri çekilme yaşanırken, gün %1.19 oranında değer kaybı ile 22.45$ seviyesinden gerçekleşti. Teknik göstergelere baktığımızda günlük ve saatlik grafiklerde göstergelerdeki zayıf görünümün sürdüğünü görüyoruz 22.00 - 21.40 bandını ilk önemli destekler olarak takip edeceğiz. Bu destek bandına kadar yaşanabilecek geri çekilme sonrasında tutunma çabası ve tepki denemeleri görebiliriz.

EUR/USD Euro/USD paritesinde Cuma günü destek bulma çabasının ön plan olduğu görülürken, %0.04 oranında çok sınırlı yükseliş ile 1.1148 seviyesinin kapanış geçekleşti. Geçtiğimiz hafta yalana hızlı geri çekilme sonrasında 1.11 seviyesinin üzerinde destek oluşturma çabası grülüyor. Kısa vadeli göstergelerde görülen toparlanma tepki potansiyelini artırırken, yaşanabilecek tepki yükselişlerinde 1.12 seviyesi ilk önemli direnç olarak takip edilebilir.

DXY DXY endeksinde geçtiğimiz hafta yaşanan güçlü yükseliş sonrasında Cuma günü hareketin zayıfladığı görüldü. Cuma günü 97.40 seviyesi test edilirken, gün 97.20 seviyesinden gerçekleşti. Teknik göstergelerde net bir bozulma olmasada son günlerde yaşana yükseliş sonrasında göstergelerde hafif zayıflama görüyoruz. Kısa vadeli hareetlerde 96.90-97.60 bandı ilk destek direnç seviyeleri olarak takip edilebilir. 96.90 seviyesinin üzerinde trend güçünü koruyacaktır.

 

Kaynak A1 Capital
Hibya Haber Ajansı


Bu haber 895 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,446 µs