En Sıcak Konular

SEZER: 'AKP VE MHP BU VEBALİN ALTINDAN KALKAMAYACAK'

9 Şubat 2008 17:13 tsi
SEZER: 'AKP VE MHP BU VEBALİN ALTINDAN KALKAMAYACAK' Zeki Sezer, ''AKP ve MHP'nin sorumsuz iş birliği sonucu, toplum inançlı-inançsız, kadınların türbanlı-türbansız, üniversitelerimiz türban yanlısı-türban karşıtı, kurumlarımız rejim yanlısı-rejim karşıtı olarak bölünmesine yol açılmıştır'' dedi.

ANKARA - DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, ''AKP ve MHP'nin sorumsuz iş birliği sonucu, toplum inançlı-inançsız, kadınların türbanlı-türbansız, üniversitelerimiz türban yanlısı-türban karşıtı, kurumlarımız rejim yanlısı-rejim karşıtı olarak bölünmesine yol açılmıştır'' dedi.
     Sezer, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti ve MHP'nin önerisiyle yüksek öğretimde başörtüsü serbestliğini içeren anayasanın 10 ve 42. maddelerinde değişiklik yapan anayasa değişikliği teklifinin kabul edilerek, yeni ve tehlikeli bir süreç başlatıldığını kaydetti.
     DSP'nin, türban tartışmaları nedeniyle başlatılan gerilim sürecinin acilen ve kesinlikle durdurulması için büyük çaba gösterdiğini ifade eden Sezer, ''çabalarının AK Parti ve MHP tarafından gerekli ölçüde algılanamadığını ve küçük siyasi çıkarlar nedeniyle reddedildiğini'' ileri sürdü. Zeki Sezer, şunları kaydetti:
     ''AKP ve MHP'nin sorumsuz iş birliği sonucu, toplum inançlı-inançsız, kadınların türbanlı-türbansız, üniversitelerimiz türban yanlısı-türban karşıtı, kurumlarımız rejim yanlısı-rejim karşıtı olarak bölünmesine yol açılmış, laik çağdaş cumhuriyete büyük darbe indiren bu tasarı ile ülkemiz, yeni ve tehlikeli bir ayrışmanın, kargaşanın ve kaosun eşiğine getirilmiştir. Toplumu uçurumun kenarına getiren bu tehlikeli sürecin acilen ve kesinlikle durdurulması için DSP'nin ortaya koyduğu bu sorumlu siyaset anlayışına kulaklar da zihinler de tıkanmıştır. Sorumsuz bu siyasetin mimarları Sayın Başbakan, partisi AKP ve ortağı MHP, bu vebalin altından kalkamayacaklardır.''

DSP, ALMANYA VE GAZİANTEP'E HEYET GÖNDERECEK
ANKARA - Demokratik Sol Parti (DSP), Almanya'da, 10 Türk'ün yaşamını yitirdiği yangının ardından incelemelerde bulunmak ve cenaze törenine katılmak üzere Almanya ve Gaziantep'e heyet gönderecek.
     DSP'den yapılan açıklamaya göre, Almanya'nın Ludwigshafen kentindeki yangınla ilgili incelemelerde bulunmak ve yetkililerle görüşmek üzere DSP Genel Sekreteri Masum Türker ve İstanbul Milletvekili Ayşe Jale Ağırbaş, bu akşam Almanya'ya hareket edecek.
     DSP Genel Başkan Yardımcısı ve Örgüt Kurulu Başkanı Melda Bayer, genel başkan yardımcısı Osman Kılıç ve İzmir Milletvekili Recai Birgün'den oluşan heyet de bu akşam Gaziantep'e gidecek. Yangında yaşımını yitirenlerin cenaze törenine katılacak heyet, aileleri ziyaret ettikten sonra 11 Şubat Pazartesi günü Ankara'ya dönecek.
     Bu arada DSP'den yapılan bir başka açıklamada da bugün Ankara'da gerçekleştirilen ''Bağımsızlık ve Laiklik Mitingi''ne DSP Ankara il örgütleri ile çevre il ve ilçelerden gelen partilerle yoğun bir katılım sağlandığı, TBMM'deki oylama sonrasında milletvekili ve genel merkez yöneticilerinin de mitinge katılarak destek verdikleri bildirildi.



Bu haber 399 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,752 µs