En Sıcak Konular

'BAŞÖRTÜSÜ KARŞITLARININ MİTİNGİ' SONA ERDİ

9 Şubat 2008 16:45 tsi
'BAŞÖRTÜSÜ KARŞITLARININ MİTİNGİ' SONA ERDİ 76 sivil toplum örgütü tarafından düzenlenen ve Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen grupların da katılımıyla gerçekleştirilen ''Bağımsızlık ve Laiklik Mitingi'' sona erdi.

ANKARA (A.A ) - 76 sivil toplum örgütü tarafından organize edilen ve Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen grupların da katılımıyla gerçekleştirilen ''Bağımsızlık ve Laiklik Mitingi'' sona erdi.
     Sıhhiye Meydanı'nda düzenlenen miting, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Mitingde, Faruk Demir ve Sadık Gürbüz de konser verdi.
     Daha sonra ''Düzenleme Komitesi'' adına ilk konuşmayı yapan Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Şenal Sarıhan, İzmir, Antalya, Mersin'den Cumhuriyet'e sahip çıkacaklarını hep ifade ettiklerini ama seslerinin duyulmak istenmediğini söyledi.
     ''Türbanla ilgili düzenlemelerle laiklik ilkesinin ortadan kaldırılması ve bir İslam Devleti kurulmasının hedeflendiğini'' öne süren Sarıhan, ''meydanda bulunanların Cumhuriyet'in gerçek sahipleri olduğunu'' ifade etti.
     Sarıhan, ''Türbanın siyasi simge olduğunu kabul edip Anayasa'yı delik deşik etmeye çalışıyorlar. Bu, hukuk dışı bir davranıştır. Yapılmak istenen Anayasa'nın kendisine ihanettir. Kanuna karşı hiledir. Anayasa Mahkemesi bunu görecektir'' dedi.
     Geçtiğimiz hafta da yoğun bir katılımla Anıtkabir'i ziyaret ettiklerini hatırlatan Sarıhan, ''Bize 'ağlamaya mı gidiyorsunuz' diyorlar. Hayır. Mustafa Kemal bir direnç merkezidir. O'ndan ateş almaya gittik, ağlamaya değil. Hepimizin geniş bir cephede birleşmeye ihtiyacı var. O geniş cephe partilerin isimleri değildir. Cumhuriyet'in var olma savaşıdır'' diye konuştu.
     Bu arada, konuşmalar sırasında sinevizyon gösterimiyle sunulan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Konya Milletvekili Hüsnü Tuna ve AK Parti Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaban'ın başörtüsüyle ilgili sözlerine mitinge katılanlar tepki gösterdi. Aynı sunumda CHP Genel Başkan Yardımcısı Önder Sav, CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol'un başörtüsüyle ilgili açıklamaları ise alkışlandı.
     Öte yandan, miting devam ederken alandan ayrılan bir grup, ''Haydi Meclise'' sloganları atarak, Mithatpaşa Caddesi üzerinden yürüyüşe geçti. Sakarya Caddesi'nde polisin oluşturduğu güvenlik barikatıyla durdurulan gruptakiler, burada bir süre bekleyerek, hükümet ve MHP aleyhine sloganlar attılar.
     Kısa bir süre oturma eylemi yapan grup, polisin uyarısı üzerine dağıldılar.
     Bu arada, İzmir'den gelen bir başka grup daha sonra Sakarya Caddesi'nde toplanarak, hükümeti ve MHP'yi protesto eden sloganlar attılar. TBMM'ye gitmek istediklerini söyleyen gruba polisin engel olması üzerine, Anıtkabir'i ziyaret etme kararı alındı. Grup, güvenlik önlemleri altında Anıtkabir'i ziyaret etti.
     Mitinge, SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz ve bazı CHP milletvekilleri de katıldı.
     Sıhhiye Meydanı'ndaki miting olaysız şekilde sona erdi.


Bu haber 366 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,188 µs