En Sıcak Konular

TOPTAN: 'CUMHURİYETİN TEMEL NİTELİKLERİNDEN VAZGEÇİLEMEZ'

9 Şubat 2008 12:13 tsi
TOPTAN: 'CUMHURİYETİN TEMEL NİTELİKLERİNDEN VAZGEÇİLEMEZ' TBMM Başkanı Köksal Toptan, ''Cumhuriyetimizin temel niteliklerinden vazgeçmek, milletimizin karakter yapısını terk etmek gibi bir şey olur ki; bunu kimse düşünmez, düşünemez, yapmaz, yapamaz'' dedi.

ANKARA - TBMM Başkanı Köksal Toptan, ''Cumhuriyetimizin temel niteliklerinden vazgeçmek, milletimizin karakter yapısını terk etmek gibi bir şey olur ki; bunu kimse düşünmez, düşünemez, yapmaz, yapamaz'' dedi.
     Toptan, TBMM Genel Kurulunda, yüksek öğretinde başörtüsünün serbest bırakılmasını öngören Anayasa değişiklik teklifinin 2. tur oylamalarına geçmeden önce bir konuşma yaptı.
     Toptan, TBMM'nin; Mustafa Kemal Atatürk başkanlığında Kurtuluş Savaşını yönettiğini, Cumhuriyeti kurduğunu, devrimleri ve binlerce yasayı gerçekleştirdiğine dikkati çekerek, bugün de önemli bir Anayasa değişikliği teklifini görüştüğünü belirtti.
     Köksal Toptan, ''Anayasanın değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez özelliklerinden; demokratiklik, bir Türkiye'nin ileri hedefini; laiklik, milletimizin yaşam biçimini ve devletin karakterini; sosyal devlet olma, insani ve beşeri özelliklerimizi; bütün bunların tacı hukuk devleti de temel normların özelliğini ifade etmektedir'' diye konuştu.
     TBMM Başkanı Toptan, şöyle devam etti:
     ''Milletimiz tarafından cumhuriyetimizin temel nitelikleri olarak özümsenen bu özellikler, aynı zamanda aziz milletimizin tarihten gelen sevgi hoşgörü, sağduyu ve iyi niyet özelliklerinin de bir yansımasıdır. Bu nedenle Cumhuriyetimizin temel niteliklerinden vazgeçmek, milletimizin karakter yapısını terk etmek gibi bir şey olur ki; bunu kimse düşünmez, düşünemez, yapmaz, yapamaz. Bu nedenle Parlamentomuzun önümüzdeki süreçte bizden beklenen her zaman gösterdiğimiz sağduyu ve hoşgörüyü karşılıklı sevgi, saygı ve uzlaşma özelliklerini akıldan çıkarmadan, ayrışılan noktaları değil, buluşulabilen noktaları aramaya çalışarak, faaliyetlerini sürdürmesini diliyorum.''


Bu haber 395 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,929 µs