En Sıcak Konular

KADIN LİDERLİĞİ GLOBAL PLATFORMDA

9 Mart 2020 10:13 tsi
KADIN LİDERLİĞİ GLOBAL PLATFORMDA Uluslararası Kadınlar Günü kapsamında, dünyanın 5 kıtasında 8 ülkeden 68 konuşmacının ve 600 izleyicinin eş zamanlı ve canlı bağlantılı olarak katıldığı küresel bir panel düzenlendi.

Kadın Liderliği Global Platformda

5 kıtada 8 ülkedeki lider kadınlardan harekete geçirici mesajlar

İstanbul |Kaliforniya | Londra | Atina | Beyrut |Amman |Joburg |Karaçi
 
İstanbul, Mart 2020 -  Uluslararası Kadınlar Günü kapsamında, “kadınların farklı toplumlarda ve kültürlerde üstesinden gelmeleri gereken zorlukları anlamak ve harekete geçebilecekleri mesajları belirlemek için”, dünyanın 5 kıtasında sekiz ülkeden 68 konuşmacının ve 600 seçkin izleyicinin eş zamanlı ve canlı bağlantılı olarak katıldığı küresel bir panel düzenlendi. 

Türkiye’de İngiliz Ticaret Odası - BCCT işbirliği ile Londra merkezli GTF ( Global Thinkers Forum - Küresel Düşünürler Forumu) tarafından "Athena40 Küresel Sohbeti" kapsamında organize edilen “Kadın Liderliği Davası” konulu panelde kadınları harekete geçirici mesajlar verildi. İstanbul, Kaliforniya, Londra, Atina, Beyrut, Amman, Joburg ve Karaçi’deki lider kadın profilindeki panelistler kadınlar için büyük zorlukların ve fırsatların nerede olduğu, küresel olarak gerçek değişim yapıcıları ve daha fazla çeşitlilik ve katılımı teşvik etmek için neler yapılabileceği konularını ele aldı.

Global Panelin İstanbul'da gerçekleşen bölümü BCCT'nin desteğiyle Ferko’da düzenlendi. BCCT Kıdemli Danışma Kurulu Üyesi Tim Bright tarafından yönetilen panele Judith Slater (HM Doğu Avrupa ve Orta Asya Ticaret Komiseri ve HM İstanbul Başkonsolosu), Melek Pulatkonak (TurkishWin Kurucusu ve Başkanı), Melike Aydın (Genç Guru Akademisi - YGA) ve Zeynep Dereli (Teknoloji ve İnsan Kolejleri Kurucusu ve CEO) katıldı. Bu yıl ikincisi düzenlenen etkinlik, BBC World’den Tim Willcox moderatörülüğünde video konferans sisteminde eş zamanlı ve canlı bağlantılı paralel oturumlar şeklinde gerçekleşti.

Panelde gündemde global katılımcılarda gelen ortak görüşlerden örnekler;

Toplumsal cinsiyet eşitsizliği sorununa “çift tıkladığınızda” bunun uzun vadeli bir alıştırma olduğunu fark edersiniz. Bu sadece kadınlar için değil insanlık için zorluklarla baş etme durumudur. 

“İyi bir anne olmak” gibi kültürel konular, kadınları finansal bağımsızlık ve aile arasında seçim yapmaya zorlar. Değişime ilham vermek için daha fazla kadın rol modeline ihtiyacımız var. Kendine güvenen kız çocuklarını yetiştirmek için rol modeli çok önemlidir

Çocukların okul öncesi eğitimi için de daha güvenli ve daha donanımlı yerler çoğaldığı sürece daha fazla kadın işe geri dönebilir.

Erken çocukluk eğitimi ücretsiz ve kolay erişilebilir olmalıdır. Aksi takdirde, eğitimlerine yedi yaşında başlayan çocuklar, üç yaşında okula başlayan çocuklar arasındaki boşluğu kapatamazlar.

Kadınların sorunları çözmeye cesaret etmesi ve daha fazla sorumluluk alması daha sosyal ve politik olarak farkında nesiller için gereklidir

Finansal kaynaklara erişiminiz yoksa, girişimci olmanız güçleşir.

------------

Athena40 Hakkında : Toplumlarında olumlu değişim yaratma hedefiyle düşünen ve hareket eden top 40 kadının, hemcinslerinin gelişimine ve endüstride yer edinmesine destek olması amacıyla Mart 2018 de kurulmuştur.  

Küresel Düşünürler Forumu - GTF Hakkında : Düşünce liderlerini çeşitlilik ağı içinde bir araya getiren, küresel zorluklar ve trendler etrafında diyalog geliştirerek, anlamlı ağ yaratma hedefiyle faaliyet gösteren  küresel bir platformdur.

Türkiye’de İngiliz Ticaret Odası - BCCT hakkında:

BCCT, Türkiye ile Birleşik Krallık arasında 133 yıldır ticari ve kültürel bir köprü görevi üstlenir. Birleşik Krallık dışında faaliyet gösteren ikinci en eski Ticaret Odasıdır.  BCCT, DIT-Birleşik Krallık Uluslararası Ticaret Ajansı ile iki ülke arasındaki ticareti artıracak olanakları destekleyen Stratejik Ortaklılığı çerçevesinde ticari ilişkileri geliştirmek ve yeni işbirlikleri yaratmak hedefiyle projeler geliştirilmektedir.  BCCT, Türk firmalarıyla iş yapmak isteyen Birleşik Krallık firmalarını, Türkiye ekonomisi ve şirketleri hakkında bilgilendirirken, üyeleri adına Birleşik Krallık'taki Ticaret ve Sanayi Odaları’yla ve Ticaret Bakanlığı ile ilişkileri geliştirir. 



Bu haber 818 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,129 µs