En Sıcak Konular

ERDOĞAN: ENTEGRASYONA ÇOK ÖNEM VERİYORUM

8 Şubat 2008 16:47 tsi
ERDOĞAN: ENTEGRASYONA ÇOK ÖNEM VERİYORUM Başbakan Erdoğan ile Almanya Başbakanı Angela Merkel, Başbakanlık Binası'nda Türk ve Alman öğrencilerle bir araya geldiler.

BERLİN - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk ve Alman medyasının Ludwigshafen'deki yangın ile ilgili yayınlarıyla ilgili olarak, ''Ortada daha bir netice yok. Belgeler, bilgiler, bulgular daha neticelenmedi. Yetkililer daha bu işi neticelendirmemiş. Ama bakıyorsunuz medya asıyor, kesiyor'' dedi.
     Başbakan Erdoğan ile Almanya Başbakanı Angela Merkel, Başbakanlık Binası'nda Türk ve Alman öğrencilerle bir araya geldiler.
     Erdoğan, burada yaptığı konuşmaya, ''Gerek Türk öğrencilere, gerek Alman öğrencilere Türkiye'den, Türk gençliğinden kalbi sevgileri aktarmak istiyorum'' sözleriyle başladı.
     Ludwigshafen'de dün yaptığı incelemelerde, itfaiye ve Alman makamlarının bölgede yaptıklarını görme fırsatını bulduğunu kaydeden Erdoğan, şunları söyledi:
     ''Tabii şu andan itibaren, özellikle bunun sebebi, nedeni üzerinde yapılacak çalışma bunun çıkış sebeplerini bulmaları hem buradaki Türk toplumunu rahatlatacaktır. Çünkü burada entegrasyonun bir miladı olabilir. O bakımdan bunu bu şekilde değerlendirmekte fayda var.
     Ben entegrasyona çok önem veriyorum. Özellikle 1960'lı yıllarda Türklere göğsünü açmış, gönlünü açmış davet etmiş ve buraya gelen vatandaşlarımız burada Almanlarla çok çok önemli bir dostluk içerisinde geleceğe yürümüşlerdir.
     Biz şuna inanıyoruz: Entegrasyona evet, entegrasyon olarak yapılması gereken ne ise bunların yapılması lazım ama asimilasyona hayır. Çünkü insanlar kendi kültürleriyle, değerleriyle güçlüdürler.''
     Başbakan Erdoğan, ''Farklılıklar bir toplumun zenginliğidir. Eğer bu farklılıkları zenginlik olarak kabul edersek zaten çok büyük bir adım atmış oluruz. Çok büyük bir mesafeyi almış oluruz'' dedi.
     Başbakan Erdoğan, entegrasyon ile ilgili sorulan bir soru üzerine dilin önemine vurgu yaptı. İyi bir Almanca öğrenilebilmesi için özellikle göçmenlerin kendi dilini çok iyi bilmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, ''Önce kendi dilini çok iyi bilmesi gerekir ki öğreneceği Almancayı da çok iyi öğrenebilme şansı olsun. Dil biliminin esası da budur'' dedi.
     Türkiye olarak Almanya'ya Türk öğretmenler göndermek ve Türkçe eğitiminde bu öğretmenlerin aktif rol oynamalarını istediklerini belirten Erdoğan, bu gerçekleştiği takdirde Türk öğrencilerin Almancayı da çok iyi öğreneceklerini ifade etti.


Bu haber 421 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,755 µs