En Sıcak Konular

ODA TV ÇALIŞANLARININ TUTUKLAMASINA ''İLAHİ ADALET'' YORUMU

8 Mart 2020 13:58 tsi
ODA TV ÇALIŞANLARININ TUTUKLAMASINA ''İLAHİ ADALET'' YORUMU Oda TV çalışanlarının, yaptıkları bir şehit haberinden dolayı, tutuklanmalarına "İlahi Adalet Komünizm" kitabının yazarı Osman Akyol’dan ilginç bir yorum geldi.

Oda TV çalışanlarının tutuklanmasına “ilahi adalet” yorumu

Oda TV çalışanlarının, yaptıkları bir şehit haberinden dolayı, tutuklanmalarına "İlahi Adalet Komünizm" kitabının yazarı Osman Akyol’dan ilginç bir yorum geldi. Akyol, sosyal medya hesabından olayı “ilahi adalet” olarak yorumladı.

Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde “Sessiz, sedasız ve törensiz defnedilen Libya şehidini MİT mensubunun cenaze görüntülerine Oda TV ulaştı” haberinden dolayı Oda TV Haber Müdürü Barış Terkoğlu, Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ve haberi yapan Hülya Kılınç, MİT Kanunu’nun 27. maddesini ihlal ettikleri gerekçesiyle, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmışlar ve ardından da 5 Mart 2020’de Oda TV, Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) tarafından kapatılmıştı. 

Kendisi aynı zamanda Oda TV konuk yazarı da olan Akyol, Facebook hesabında yaptığı paylaşımla duyduğu üzüntüyü belirtirken, geçen yıl Ekim ayında kitabı İlahi Adalet Komünizm’e açılan dava sürecinde kendisine destek vermediklerini iddia ettiği Oda TV çalışanlarının tutuklanmalarını “ilahi adalet”in tecellisi olarak yorumladı. 

İşte o paylaşımı:

 “Öncelikle bir Oda TV konuk yazarı olarak başta Sayın Oda TV Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan olmak üzere Oda TV çalışanlarının tutuklanmasına ve Oda TV’nin kapatılmasına çok üzüldüğümü belirtmek isterim. Bu ülkenin aydınlık yüzü Oda TV böyle bir muameleyi hak etmiyor, bu ülkenin aydınlık insanları olarak Oda TV’nin yanında ve arkasındayız. Umarım gerçekler ortaya çıkar ve arkadaşlarımız aklanarak çıkarlar ve toplumu aydınlatmaya daha bir azimle ve şevkle devam ederler. Ancak bir özeleştiri yapmadan da geçemeyeceğim. Geçen yıl Ekim ayında kitabım İlahi Adalet Komünizm’e dava açılmıştı. Aralık ayında iddianame elime ulaşınca Oda TV ile paylaşmış ve haber yapmalarını ve bu süreçte destek olmalarını rica etmiştim. Onlar da, haber bize uygun değil, diyerek reddetmişler ve destek olmamışlardı. Ben de kendilerine, faşizmin zindanlarında buluşmak dileğiyle, diyerek sitemli bir şekilde teşekkür etmiştim. Aradan üç ay geçti geçmedi ‘ilahi adalet’ tecelli etti. Bilinmesi ve ders çıkarılması dileğiyle tekrar çok üzüldüğümü belirterek arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyor ve en kısa sürede işlerinin başına dönmelerini ve Oda TV ışığının tekrar yanmasını temenni ediyorum. Oda TV yalnız değildir…”

 

 



Bu haber 1,532 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,439 µs