En Sıcak Konular

ANAYASA DEĞİŞİKLİK TEKLİFİNİN 2. TUR OYLAMASI YARIN

8 Şubat 2008 13:35 tsi
ANAYASA DEĞİŞİKLİK TEKLİFİNİN 2. TUR OYLAMASI YARIN Üniversitelerde başörtüsünün serbest bırakılmasını öngören Anayasa değişiklik teklifinin 2. tur oylaması yarın yapılacak.

ANKARA - Üniversitelerde başörtüsünün serbest bırakılmasını öngören Anayasa değişiklik teklifinin 2. tur oylaması yarın yapılacak. Teklifin maddeleri veya tümünün kabul edilebilmesi için en az 330 kabul oyu kullanılması gerekiyor.
     TBMM Genel Kurulu, başörtüsü için Anayasa değişiklik teklifinin oylamaları için yarın saat 11.00'de Başkanvekili Nevzat Pakdil başkanlığında toplanacak. Genel Kurulun yarınki birleşiminde, ilk tur oylaması 6 Şubat Çarşamba günü gerçekleştirilen Anayasa değişiklik teklifinin 2. tur oylaması yapılacak.
     İkinci turda, görüşme yapılmaksızın oylamaya geçilecek. Anayasanın 10 ve 42. maddelerinde değişiklik öngören teklifin 1 ve 2. maddesi, teklifin yürürlük maddesi ile teklifin tümü olmak üzere toplam 4 oylama yapılacak. Her bir maddenin veya teklifin tümünün kabul edilmesi için en az 330 kabul oyu gerekiyor.
     Teklifle, Anayasa'nın, ''Kanun önünde eşitlik'' başlıklı 10. maddesinin son fıkrasına, ''... ve her türlü kamu hizmetlerinden yararlanılmasında'' ibaresi ekleniyor. Bu değişiklikle madde, ''Devlet organları ve idari makamları, bütün işlemlerinde ve her türlü kamu hizmetlerinden yararlanılmasında kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadır'' haline geliyor.
     Anayasanın, ''Eğitim ve öğrenim hakkı ve ödevi'' başlıklı 42. maddesine ise ''Kanunda açıkça yazılı olmayan herhangi bir sebeple kimse yüksek öğrenim hakkını kullanmaktan mahrum edilemez. Bu hakkın kullanımının sınırları kanunla belirlenir'' şeklinde yeni bir fıkra ekleniyor.

Bu haber 380 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,399 µs