En Sıcak Konular

36 ÜLKEDE 200 MİLYON ÇAĞRI ALOTECH ÜZERİNDEN GEÇTİ

12 Şubat 2020 15:36 tsi
36 ÜLKEDE 200 MİLYON ÇAĞRI ALOTECH ÜZERİNDEN GEÇTİ Alotech altyapısını kullanan 36 ülkeden yüzlerce çağrı merkezi geçtiğimiz yıl 11 dilde 200 milyondan fazla çağrıya “Alo” dedi.

36 Ülkede 200 Milyon Çağrı AloTech Üzerinden Geçti

Türk Girişim, 11 dilde 200 Milyon Çağrıya "Alo" dedi 

Yemeksepeti CEO’su Nevzat Aydın'dan yatırım alarak yurt dışı pazarına adım atan çağrı merkezi altyapı sağlayıcısı Alotech, 2019 yılı verilerini açıkladı. Alotech altyapısını kullanan 36 ülkeden yüzlerce çağrı merkezi geçtiğimiz yıl 11 dilde 200 milyondan fazla çağrıya “Alo” dedi.

Çağrı merkezleri için ses, chat, chatbot, WhatsApp vb. tüm iletişim kanallarını bulut üzerinden tek bir altyapıda buluşturan AloTech, 2019 yılı verilerini paylaştı. Geçtiğimiz sene 500’den fazla müşteri ve 20.000 kullanıcıya ulaşan AloTech, altyapısını kullanan çağrı merkezleri 5 kıtadan 36 ülkede, 11 farklı dilde “Alo” dedi. 

AloTech üzerinden yıl boyunca servis veren yaklaşık 20.000 müşteri temsilcisi verilerine göre, tüm kanallar üzerinden gelen ve giden toplam çağrı sayısı 200 milyonu aştı. Yapılan aramalarda çağrı merkezlerine gelen çağrı oranı %76,9 iken giden çağrı oranı ise %23,1 oldu. AloTech, lojistik operasyonlarında oluşan trafiğin %45’ini chatbot ile karşılayarak taşımacılık şirketlerinin özellikle yoğun dönemlerdeki operasyonlarında ciddi maliyet avantajı yarattı.

Nüfusuna oranla çağrı merkezlerini en çok arayan şehir: Kırklareli

2019’da en yüksek çağrıyı alan iller nüfus yoğunluğuna paralel olarak İstanbul, Ankara ve İzmir olmasına rağmen, nüfusa oranla en çok çağrı alan şehir Kırklareli oldu, Kırıkkale’yi ise Bolu ve Artvin takip etti.Nüfusuna oranla en az çağrı alan şehirler ise sırasıyla Çanakkale, Tokat ve Hakkari oldu.

“Gece kuşları” çağrı merkezleriyle konuştu

Müşteriler çağrı merkezlerini en çok 10.00 �" 11.00 saat aralağında ararken gece kuşları bu sene de rahat durmadı. Önceki seneye göre saat 02.00 - 04.00 arasında çağrı merkezlerini arayan müşteri sayısı %24artarak 870.456 kişiye ulaştı. Müşteriler WhatsApp, telefon, chat, chatbot kanallarını kullanarak çağrı merkezlerine ulaştı. Çağrı merkezlerine en çok çağrı pazartesi günü gelirken, Black Friday etkisiyle en çok çağrı alınan ay ise aralık oldu. 


Alotech Hakkında
2007 yılında kurulan AloTech, müşterilerine çağrı merkezi hizmeti sunmak isteyen işletmelere tüm çağrı merkezi fonksiyonlarını internet üzerinden “servis” olarak sunmayı hedefleyen bir teknoloji şirketidir. Geleneksel teknolojilerin aksine donanım, yazılım, sunucu gibi yatırım maliyetleri ve bakım, onarım, lisanslama ve upgrade gibi işletme gereksinimleri olmayan bulut hizmetleriyle çağrı merkezlerine esneklik, maliyet avantajı, yönetim ve kullanım kolaylığı kazandırmayı hedefleyen AloTech, bu yaklaşımıyla bulut teknolojilerinin Türkiye’deki öncüleri arasında yer alıyor. Mevcut çözümleri Bulut Santral (Cloud PBX), Bulut Çağrı Merkezi (Cloud Contact Center) ve Kanal Çağrı Yönetimi hizmetlerinden oluşan AloTech, tüm hizmet portföyünü kullandığın kadar öde (pay as you go) modeliyle ücretlendirmekte, böylelikle müşterilerine “gerçek anlamda” katma değer sağlayan bir iş ortağı olmayı amaçlıyor.



Bu haber 830 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,098 µs