En Sıcak Konular

ERDOĞAN: DNA TESTLERİ BİTİNCE CENAZELERİ GAZİANTEP'E GÖNDERECEĞİZ

7 Şubat 2008 23:58 tsi
ERDOĞAN: DNA TESTLERİ BİTİNCE CENAZELERİ GAZİANTEP'E GÖNDERECEĞİZ Berlin'e gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ludwigshafen yangın faciasında ölen Türklerin kimliklerinin belirlenmesi için DNA testlerinin yapılmakta olduğunu söyledi.

BERLİN - Almanya'nın Ludwigshafen kentinden başkent Berlin'e gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ludwigshafen yangın faciasında ölen Türklerin kimliklerinin belirlenmesi için DNA testlerinin yapılmakta olduğunu söyledi.
     Erdoğan, Marriott Oteli'ne gelişine Türk gazetecilere yaptığı açıklamada, "Ölenlerle ilgili şu anda DNA testleri yapılıyor. Bunlar bitmek üzere, biter bitmez kendilerini alıp Gaziantep'e göndereceğiz" dedi.
     Konuyla ilgili olarak gerek Alman makamlarının, gerekse Türkiye'den gönderilen uzmanların çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Erdoğan, Eyalet Başbakanı ve Alman hükümetinin Göç ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer'in de ellerinden gelen her türlü çabayı gösterdiklerini söyledi.
     Erdoğan, "Tüm temennimiz, tüm arzumuz, bu yangın üzerinde çalışmalar yapılarak gerçek nedenlerinin tespit edilmesi" diye konuştu.
     Yangında hayatını kaybedenlerin yakınlarıyla da görüştüğünü ifade eden Erdoğan, hastanede tedavi gören yaralı iki bayanla görüşme imkanı bulduğunu, kendilerinin gördükleri ilgiden memnun olduklarını dile getirdiklerini kaydetti.

ALMANYA'DAKİ YANGINDA ŞU ANA KADAR YANICI MADDE BULUNMADI
BERLİN - Almanya'nın Ludwigshafen kentinde 9 Türkün hayatını kaybettiği yangınla ilgili araştırmada şu ana kadar yanıcı madde izine rastlanmadığı bildirildi.
     Araştırmayı yürüten Frankenthal Savcısı Lothar Liebig, bugün düzenlediği basın toplantısında, şu ana kadar yangını körükleyici bir maddenin izine rastlanmadığını belirtti.
     Liebig, binaya sıkılan büyük miktardaki su nedeniyle özel eğitimli köpeklerin işinin de zor olduğunu ve yangının sebebinin henüz belirlenmediğini kaydetti.
     Liebig ayrıca, yanan binanın yan duvarında yazılı bulunan Almanca ''nefret'' sözcüğünün, çok daha önceden oraya yazılmış olduğunu sözlerine ekledi.



Bu haber 391 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,768 µs