En Sıcak Konular

İŞTE TÜRKİYE'NİN YERLİ OTOMOBİLİ

27 Aralık 2019 19:13 tsi
İŞTE TÜRKİYE'NİN YERLİ OTOMOBİLİ Türkiye’nin yerli otomobilinin tanıtım toplantısı, İstanbul Gebze'deki Bilişim Vadisi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Türkiye’nin yerli otomobilinin tanıtım toplantısı, İstanbul Gebze'deki Bilişim Vadisi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

 Yerli otomobilin SUV ve sedan modelleri bir arada gösterildi. Yerli otomobil, yollara çıkacağı 2022 yılına kadar TOGG’un öncülüğünde yayılımını sağlayacak geniş kapsamlı şarj altyapısı sayesinde evlerde, ofislerde ve yol üzerindeki istasyonlarda şarj edilebilecek.Türkiye'nin yerli elektrikli otomobili 200 beygir güç ile 7,6 saniye, 400 beygir güç ile de 4,8 saniye altında 0-100 km/s hızlanabilecek.

 

TÜRKİYE'NİN OTOMOBİL GİRİŞİM GRUBU (TOGG)

Fikri mülkiyet haklarına Türkiye'nin sahip olduğu, küresel ölçekte rekabet edecek bir otomobil markası yaratma hedefiyle Anadolu Grubu, BMC, Kök Grubu, Turkcell, Zorlu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği güçlerini birleştirdi ve 25 Haziran 2018'de Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş.'yi (TOGG) kurdu.

TOGG olarak elektrikli ve bağlantılı  yeni nesil otomobiller geliştiriyor ve bu otomobiller etrafında bir mobilite ekosistemi oluşturuyoruz. Bu ekosistem sayesinde geniş kitlelerin hayatını kolaylaştırıp, zararlı emisyonları sıfırlayarak temiz bir geleceğe katkıda bulunmayı hedefliyoruz.

2022 yılında doğuştan elektrikli, bağlantılı ve güncel otonom seviyesine sahip, orta büyüklükte (C segmenti) bir "sportif çok amaçlı otomobil (SUV)" ile yola çıkacağız. Akıllı ve bağlantılı otomobilimizin etrafında oluşturduğumuz ekosistem dahilinde yeni hizmetler, yeni kullanıcı deneyimleri ve yeni iş modelleri geliştireceğiz. İş ortaklarımızla ve çevremizde filizlenen girişim şirketleriyle yeni fikir ve teknolojilerin ortaya çıkmasını sağlayacağız.

CEO'nun Mesajı

Değerli paydaşlarımız,

Türkiye’nin merak edilen, bir an evvel hayata geçmesi beklenen projesinin en heyecanlı üyelerinden biri olarak sorumluluğumuzun ne kadar büyük olduğunun farkındayım.

Uzun yıllardır ülkece hayalini kurduğumuz bir büyük işi gerçekleştirmek üzere yola çıktık. Stratejimizi belirleme aşamasında otomotivi etkileyen temel eğilimleri analiz edip tüm dünyadan alanında başarılı olmuş veya olamamış bir çok vakayı inceledik. Bu incelemelerde otomotivdeki büyük dönüşümün sinyallerini görüp sadece otomobil üretmekle, marka geliştirmekle kalmayıp otomobilden daha fazlasını yapmamız gerektiğine karar verdik. Otomobilden daha fazlası demek, elektrikli ve bağlantılı otomobillerle ortaya çıkıp otomobilin ev ve işimizden sonra üçüncü bir yaşam alanına dönüştüğü, otonom seviyesinin arttığı, otomobil sahipliği kavramının yeniden ele alındığı ve yeni hizmetlerin ortaya çıktığı bir hareketlilik yani mobilite dünyası demektir. Bu dünya ise kendi içinde bir ekosistem olarak kurgulanmayı gerektiren yeni fikirlere açık, yeni teknolojilerin hakim olduğu ve tek başına değil işbirlikleriyle başarının sağlanacağı ve girişimciliğin ön planda olduğu bir ortamdır.

2019 yılı sonunda ön gösterim aracımızın örtüsünü kaldıracak, takip eden iki yılda fabrikamızı tamamlayacak ve C segmentinde bir SUV olan ilk ürünümüzü 2022 yılında yola çıkartacağız. 2030 yılına kadar ise ürün gamımızı geliştirip 5 modelle farklı ihtiyaçlara cevap vereceğiz.

Projemiz ile 2022 yılından itibaren 15 yıl içinde GSMH’ye toplam 50 milyar Avro, cari açığa ise 7 milyar Avro katkıda bulunup, 5 bini doğrudan olmak üzere 20 bin kişiye ise istihdam sağlayacağız.

Bu son derece iddialı ve zorlayıcı, bir yandan da oldukça keyifli yolculukta bizi yalnız bırakmadığınız için ve bizleri desteklediğiniz için şimdiden hepinize teşekkür ediyorum.

Mehmet Gürcan Karakaş
CEO

Yönetim Kurulu

M. Rifat Hisarcıklıoğlu
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği
TOGG Yönetim Kurulu Başkanı


Tuncay Özilhan
Anadolu Grubu
TOGG Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

Taha Yasin Öztürk
TOGG Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

Kamilhan Süleyman Yazıcı
Anadolu Grubu
TOGG Yönetim Kurulu Üyesi

Bülent Denkdemir
TOGG Yönetim Kurulu Üyesi

İnan Kıraç
Kök Grup
TOGG Yönetim Kurulu Üyesi

Okan Baş
Kök Grup
TOGG Yönetim Kurulu Üyesi

Ahmet Akça
Turkcell
TOGG Yönetim Kurulu Üyesi

Osman Yılmaz
Turkcell
TOGG Yönetim Kurulu Üyesi

Ahmet Nazif Zorlu
Zorlu Grubu
TOGG Yönetim Kurulu Üyesi

Bekir Cem Köksal
Zorlu Grubu
TOGG Yönetim Kurulu Üyesi

 

KAYNAK.: https://togg.com.tr/content/kesfet



Bu haber 1,678 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,916 µs