En Sıcak Konular

Orgeneral Cömert'ten sevgi ve birlik tavsiyesi

24 Ağustos 2007 09:20 tsi
Orgeneral Cömert'ten sevgi ve birlik tavsiyesi Orgeneral Cömert devir teslim töreninde, Türkiye’nin farklılıklarını vatan sevgisi potasında eritmesi halinde dünya gücü olacağını belirtti.

Cömert, "Birbirimizi daha iyi anlamaya çalıştığımızda ülkemizin bütün problemlerinin üstesinden gelmemiz zor olmayacaktır" dedi.

HAVA Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert, görevini yeni komutana devrederken "birbirimizden kuşku duymak yerine birbirimizi daha iyi anlamaya çalıştığımızda problemlerinin üstesinden gelmemiz zor olmayacaktır" mesajı verdi. Cömert bu konuda "devletin üst kademelerinde bulunan herkese büyük görevler düştüğünü" vurguladı.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu’na devreden Cömert, dün devir-teslim töreninde yaptığı konuşmada, devletin üst kademesini uzlaşıya çağırdı. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın önünde konuşan Cömert, özetle şunları söyledi:

KUŞKU DUYMAYALIM

"Atatürk ilke ve inkılaplarının ışığında ve vatan sevgisinin bütünleştirici atmosferinde demokratik olgunluğumuzu pekiştirdiğimizde, birbirimizden kuşku duymak yerine birbirimizi daha iyi anlamaya çalıştığımızda, sorunlarımızı açık yüreklilikle konuşarak, düşüncelerimizin farklılığından kaynaklanan dinamizmi harekete geçirebildiğimizde, terörün son bulması ve yaşam standartlarımızın yükseltilmesi de dahil ülkemizin bütün problemlerinin üstesinden gelmemiz hiç de zor olmayacaktır. Bu konuda özellikle devletin üst kademelerinde bulunan herkese büyük görevler düştüğüne inanıyorum.

Ülkemiz dünya üzerindeki konumu, tarihten gelen güçlü devlet birikimi, kültürel zenginliği, doğal kaynakları ve dinamik insan gücü ile bizlerin fark edebildiğinden çok daha güçlü bir ülkedir. Bizler için en büyük engel, tüm farklılıklarımızı, vatan sevgisi potasında bir türlü eritememek ve birbirimizi yeterince anlamaya çalışmamaktır.

Göreve başlarken söz verdiğim gibi sahip olduğum makamın yetki ve sorumluluklarını, şahsım, ailem ve yakın çevremin çıkarları için asla kullanmadım ve etik yeminime daima sadık kaldım."

Görevi devretti

Org. Faruk Cömert görevini Org. Aydoğan Babaoğlu’na devretti. Hava Kuvvetleri Karargahı’ndaki devir teslim töreninde devletin zirvesi bir araya geldi. Törenin sürprizi, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök ve eşi Özenç Özkök’ün de katılması oldu.



Bu haber 447 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,518 µs