En Sıcak Konular

ERDOĞAN: 'ÖĞRENCİ AFFI ŞU AN GÜNDEMİMİZDE YOK'

7 Şubat 2008 16:33 tsi
ERDOĞAN: 'ÖĞRENCİ AFFI ŞU AN GÜNDEMİMİZDE YOK' Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, başörtüsü nedeniyle üniversiteyi bırakan öğrencilere af çıkarılmasına ilişkin haberleri değerlendirirken, ''Bunun YÖK tarafından olgunlaştırılması gerekir'' dedi.

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, başörtüsü nedeniyle üniversiteyi bırakan öğrencilere af çıkarılmasına ilişkin haberleri değerlendirirken, ''Bunun YÖK tarafından olgunlaştırılması gerekir'' dedi.
     Erdoğan, ''Şu anda bizim gündemimizde olan böyle bir konu yok. Ama YÖK bu konuda bazı tasarruflarda bulunur mu, bulunmaz mı bilemem. Kanunla bu konuda bazı çalışmalar yapılır, yapılmaz, bunlar daha sonra değerlendirilecek şeylerdir'' diye konuştu.
     Başbakan Erdoğan, Almanya'ya yapacağı ziyaret öncesinde Esenboğa Havalimanında düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
     ''Şu ana kadar üniversite kapılarından başörtüsü nedeniyle dönmek zorunda kalanlar için af gündeminizde mi'' sorusuna karşılık, şöyle konuştu:
     ''Bizim şu anda gündemimizde olan, sadece böyle bir anayasa değişikliğini, 10. ve 42. maddelerinde yapmaktır.
     Bundan sonra sizin ifade ettiğiniz konular bir defa birinci derecede bizimle ilgili değil. Bunun YÖK tarafından olgunlaştırılması gerekir. Şu anda bizim gündemimizde olan böyle bir konu yok. Ama YÖK bu konuda bazı tasarruflarda bulunur mu, bulunmaz mı bilemem. Kanunla bu konuda bazı çalışmalar yapılır, yapılmaz, bunlar daha sonra değerlendirilecek şeylerdir. Böyle bir adım gündemimizde olmadığı için cevap vermek yanlış olur diye düşünüyorum. Biz 10 ve 42. madde ile ilgili Anayasa değişikliği çalışmalarını başlattık. Uzun süren bir çalışma oldu...
     Cumartesi günü de 2. tur oylama yapılacak. Temennimiz odur ki, bu müzakereler kızlarımızın geleceğine yönelik önemli bir açılım sebebi olur ve bundan mağdur olmuş olan kızlarımız da bu mağduriyetin giderildiğini görürler.''
     Erdoğan, başörtüsü düzenlemesiyle ilgili Üniversitelerarası Kurulun ve buna tepki gösteren bazı kuruluşların açıklamalarını değerlendirirken, ''Millet adına konuşma yetkisi aslında parlamentodadır. Parlamento'da yazıyor, 'Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir'. Burada ise kendi kurumlarında tüm öğretim üyelerini temsil edemedikleri gibi sadece kendileri adına konuşuyorlar. Kendilerini destekleyenler vardır, onlara da saygı duyarız'' dedi.

Bu haber 379 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,064 µs