En Sıcak Konular

Çocuk yuvasında bir çocuk daha hamile çıktı ?

24 Ağustos 2007 09:03 tsi
Çocuk yuvasında bir çocuk daha hamile çıktı ? Devlet,kendisine sığınan çocukları kollamada zaafiyet gösteriyor.

Batman’da, Sosyal Hizletler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na 3 ay önce ismi açıklanmayan bir ilden getirilen 14 yaşındaki A.Y.’nin de yapılan sağlık kontrolunda hamile olduğunun anlaşılması üzerine, ailesinin isteğiyle başka ile nakledildiği ortaya çıktı.

Batman Valisi Recep Kızılcık, “Maalesef ikinci bir tecavüz olayı yaşanmış ama, bu ilimizde olmamış. O kız çocuğunun getirildiği yuvada böyle bir olay cereyan etmiş. Bu olayla da ilgili soruşturma sürüyor” dedi.

Batman’da, Sosyal Hizletler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'nda kalan 14 yaşındaki H.S.'nin, ağabeyinin çalıştığı restoran sahibi E.B. tarafından tecavüz edilip 4 aylık hamile olduğunun ortaya çıkmasından sonra, bir tecavüz ve hamile skandalı daha ortaya çıktı. Yaklaşık 3 ay önce komşu illerden birinden Batman’a getirilen 14 yaşındaki A.Y.'nin yapılan sağlık kontrolunda hamile olduğu belirlenince olay gizlendi. Getirildiği Çocuk Yuvası’nda tecavüze uğradığı ileri sürülen 14 yaşındaki A.Y.’nin ailesinin isteği üzerine bölgedeki yuvalarda kalmasına razı olmayınca, uzak bir ile (Aydın) gönderildiği belirtildi.

Batman Valisi Recep Kızılcık, 3 ay önce osyal Hizletler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na getirilen kızın hamile olduğu tespit edilince, 2-3 gün içinde gönderildiğini belirterek, “Maalesef ikinci bir tecavüz olayı yaşanmış ama, bu ilimizde olmamış. O kız çocuğunun getirildiği yuvada böyle bir olay cereyan etmiş. Bu olayla da ilgili soruşturma sürüyor. Çocuk Yuvası’ndaki görevlilerden bu olayla ilgili geniş bilgilere ulaşmaya çalışıyoruz. Yalnız bu çocukla ilgili olay ilimizde meydana gelmediğinden söyleyebileceğimiz bir şey yok. Ancak bu kız çocuğu yurda getirildiği sırada yapılan muayenesinde hamile olduğu farkedilince, ailesinin isteği üzerine (Aydın) gönderilmiş” diye konuştu.

İZİNLERDE BİLE GÖZETİMDE TUTULACAKLAR

Vali Recep Kızılcık, bundan böyle yuvada kalan çocukların daha iyi korunacağını, İzinlerde bile gözetim altında tutulacaklarını ifade ederek, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Çocuk Yuvası’nda ihmali olanlar hakkında açtıkları tahkikatın sürdüğünü sözlerine ekledi.


Bu haber 450 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,849 µs