En Sıcak Konular

''TÜRKİYE EKONOMİSİ 2020'DE DAHA FAZLA İSTİKRAR KAZANABİLİR''

1 Aralık 2019 15:37 tsi
''TÜRKİYE EKONOMİSİ 2020'DE DAHA FAZLA İSTİKRAR KAZANABİLİR'' Fitch, gelişmekte olan Avrupa ülkelerinin 2020 kredi notu görünümlerine ilişkin bir rapor yayımladı.

Fitch: Türkiye ekonomisi 2020'de daha fazla istikrar kazanabilir

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, zayıf küresel büyümenin 2020 yılında gelişmekte olan Avrupa ülkeleri için son yıllara göre daha zor bir zemin oluşturduğunu, Orta ve Doğu Avrupa (CEE) ülkelerinin en fazla yavaşlayan ekonomiler olduğunu kaydetti.

Fitch, gelişmekte olan Avrupa ülkelerinin 2020 kredi notu görünümlerine ilişkin bir rapor yayımladı.

Raporda, gelişmekte olan Avrupa ülkelerinin kredi notu görünümünün 2019 yılındaki yukarı yönlü revizyon dalgasının ardından 2020'de durağan olduğu kaydedildi.

Bölgede Fitch tarafından not verilen 22 ülkeden 18'inin not görünümünün durağan olduğu belirtilen raporda, pozitif görünüme sahip 4 ülke bulunduğu vurgulandı.

Raporda, Bulgaristan ve Hırvatistan'ın pozitif görünümünün devam eden Euro Bölgesi katılım sürecini yansıttığı, Ukrayna'daki yeni hükümet reformlarının ve Litvanya'da temel kredi göstergelerindeki geniş çaplı iyileşmenin bu ülkelerdeki pozitif görünümde etkili olduğu kaydedildi.

2020 yılında zayıf küresel bümeye bağlı olarak birçok gelişen Avrupa ülkesinde büyümenin yavaşlayacağı, ancak bölgenin en büyük ekonomileri Rusya ve Türkiyenin yavaşlamanın dışında olduğu bilgisine yer verilen raporda, Türkiye'de 2018 ortasında yaşanan kur krizinin ardından gelen toparlanmanın hız kazanacağı kaydedildi.

Raporda, Türkiye'nin 2020'de daha fazla istikrar kazanabileceği, ekonomide toparlanma ve yeniden dengelenmenin sürebileceği, büyümenin güçleneceği, enflasyonun düşeceği ve cari açığın kontrol altına alınmasının beklendiği ifade edildi.

Fitch raporunda, 2023 yılına kadar Türkiye'de genel seçim beklenmediği ve bu dönemin yapısal kredi zayıflıklarıyla ilgili reformların uygulanması için bir fırsat oluşturduğu kaydedildi. (Hibya Haber Ajansı)


Bu haber 790 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,939 µs