En Sıcak Konular

START UP’LAR 7. İİT HELAL EXPO’DA ''1 İDEA 1 WORLD'' DEDİ

30 Kasım 2019 13:07 tsi
START UP’LAR 7. İİT HELAL EXPO’DA ''1 İDEA 1 WORLD'' DEDİ Ekonominin geleceğini oluşturan gençler, İstanbul Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezinde düzenlenen 7. İİT Helal Expo’da “1 İdea 1 World” alanında buluştu.

START UP’LAR 7. İİT HELAL EXPO’DA “1 İDEA 1 WORLD” DEDİ


Ekonominin geleceğini oluşturan gençler, İstanbul Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezinde düzenlenen 7. İİT Helal Expo’da “1 İdea 1 World” alanında buluştu. Birbirinden yaratıcı fikirleri ile ilgi çeken start-up’lar 50’ den fazla ülkeden fuara gelen yatırımcılar ile buluştu. 

Bilgiyi Ticaretleştirme Merkezi Direktörü İbrahim Elebaşı, İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) bir iştiraki olarak kurulan Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM) olarak yeni iş fikirlerinin ticarileşmesi ve büyümesi için girişimcilere profesyonel destek sunduklarını söyledi.

7. İİT Helal Expo’da bu yıl, ekonominin geleceğini oluşturan genç start-up’lara özel bir alan ayrıldı. Helal piyasasını oluşturan, gıda, kozmetik, tekstil, turizm, finans gibi sektörlerin gelişimine katkıda bulunan 20’nin üzerinde yeni proje, yerli ve yabancı yatırımcılar ile bir araya gelerek sunum fırsatı buldu.

Uluslararası Fikir Buluş Federasyonu Türkiye Temsilcisi olan Tüm Mucitler İcat İnovasyon ve Araştırma Derneği ( TÜMMİAD ) ile ortak organize edilen alanda, helal kavramına gençlerin de duyarlılık oluşturması sağlanarak, dijitalleşmenin bir ürünü olan start-up kavramının helal ekosisteminde yer almasının önünün açılması sağlandı.

Girişimcilere profesyonel destek sağlanıyor

Etkinlikte konuşan Bilgiyi Ticaretleştirme Merkezi Direktörü İbrahim Elebaşı, İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) bir iştiraki olarak kurulan Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM)’nin, yeni iş fikirlerinin ticarileşmesi ve büyümesi için girişimcilere profesyonel destek sunduğunu söyledi.

“Girişimci”nin en yalın şekilde süreç üreten ve yöneten kişi olduğunu belirten Elebaşı: “’En sade en yalın olan şey aynı zamanda en kolayı veya en ucuzu değil, en zoru ve maliyetlisidir. Girişimcinin girişimciliğe bir tür hobi olarak yaklaşıp yaklaşmadığını tespit etmeye çalışıyoruz. Sadece ilk çıkış aşaması değil, her aşamaya hazır olmasını istiyoruz. Sadece müşteri, tedarikçi, yatırımcı üçlemesinden ziyade iç dengeler de önemli. Bazen BTM’nin süreci girişimci için ne zaman bitiyor diye soruyorlar. Bu süreç bitmiyor. Her aşamada yanlarında olmamız gerekiyor. Eğer girişimci her aşamada destek isterse destek veriyoruz. Elbette bunu yapabilmemiz için girişimcinin de bizimle aynı frekansta olması gerekiyor. Bu frekans aralığı girişimciyi en tepeye çıkarabiliyor, hatta ülkeleri ve ekonomileri beraberinde götürebiliyor, sırtlayabiliyor.”

“Mucitlerimizin uluslararası arenada başarılı olmalarına destek veriyoruz”

TÜMMİAD Başkanı Bülent Kavaklı ise “Bilim dünyasındaki bilgi, birikim, tecrübe ve başarılarımızın gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak, dünyaya daha fazla Türk mucit kazandırmak ve icatlarının insanlığa faydalı olması için gerekli desteği sağlamak amacı ile kurulan yapılanmamız, WIIPA Türkiye tek temsilcisidir. TÜMMİAD, uluslararası saygınlığını, Türk mucitlerinin faydasına kullanmak, mucitlerimizin gelişmesi ve uluslararası arenada başarılı olmalarını sağlamak gayesindedir.

Bilim, icat ve inovasyon dünyasına hizmetler sunarak yapacağımız yatırım, destek ve danışmalıklar Türk mucitlerimize ve Türkiye Cumhuriyetine değer ve katma değer katmaktır. 7. İİT Helal Expo içerisinde oluşturulan ‘1 İdea 1 World’ alanında projelerini tanıtan start-up’lar 50’yi geçkin ülkeden fuara gelen yatırımcılar ile bir araya gelme fırsatı buldu. Organizasyonun kurum nezdindeki desteği ve potansiyeli de göz ardı edilemeyecek bir avantaj sağladı.” dedi.

Fuar ve zirve ile ilgili detaylı bilgiye www.helalexpo.com.tr, www.worldhalalsummit.com.tr adreslerinden ulaşılabiliyor.

 



Bu haber 602 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,760 µs