En Sıcak Konular

COCA COLA TÜRKİYE'YE İLK NE ZAMAN GELDİ?

26 Mart 2019 00:10 tsi
COCA COLA TÜRKİYE'YE İLK NE ZAMAN GELDİ? 1964 yılında Coca-Cola'nın Türkiye'ye gelişi “Dünyaca Meşhur Coca-Cola Şimdi de Memleketimizde” sloganı ile duyuruldu.

1964

1964 yılında Coca-Cola'nın Türkiye'ye gelişi “Dünyaca Meşhur Coca-Cola Şimdi de Memleketimizde” sloganı ile duyuruldu. Şirketin ilk yatırımları İstanbul ve Marmara Bölgesi'nde gerçekleşti. İstanbul Meşrubat Sanayi Anonim Şirketi (İMSA) 3,5 milyon liralık sermaye ile kuruldu. 

Coca-Cola'nın Türkiye'deki ilk fabrikası 16 Eylül 1964'de üretime başladı. Bugün İstanbul'da İncirlik kavşağı olarak bilinen bölgede inşa edilen fabrika Coca-Cola Şirketi'nin 1916. fabrikası oldu. 

Coca-Cola'nın Türkiye'ye gelişi 18 Eylül 1964'te 19 araçlık “Coca-Cola Kervanı” ile Türk halkına duyuruldu. Beyazıt'tan yola çıkan Coca-Cola Kervan'ı, bando ve alkışlar eşliğinde bütün İstanbul'u dolaştı. 

Kervan Taksim Anıtı'nın çevresinde şeref turu atarken o günün gazetelerini okumayanlar neler olduğunu anlamaya çalışıyordu. 

O günün gazetelerini okuyanlarsa bu şenliğin nedenini biliyorlardı. Renkli ve pırıl pırıl Coca-Cola kamyonları gazete sayfalarında yerini almışlardı. 

21 Eylül'de düzenlenen “Gizli Define” adlı kampanya Coca-Cola'nın ilk kampanyası oldu. Kapağın altına bakma alışkanlığı yaratan bu kampanya ile toplam 400 bin lira tutarında hediye dağıtıldı. 

30 Ekim 1964'te İMSA, Coca-Cola'yı hep “şimdiki gibi lezzetli ve en iyi şekilde sunabilmek” için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağına söz vererek, gösterilen ilgi için halka teşekkürlerini ileten bir ilan verdi.

1966
9 Aralık 1966 tarihinde, yani Coca-Cola Türkiye'de üretilmeye başlandıktan 1,5 yıl sonra Coca-Cola'nın klasik boy şişesine “Aile Boyu Coca-Cola” katıldı.

1967
1967 yılında, Coca-Cola ilanlarında ünlüler geçidi başladı. “Okyanus” adlı teknesi ile okyanus aşırı seyahate çıkan ve dünya yolculuğu kamuoyu tarafından ilgiyle izlenen Sadun Boro ve o dönemin yıldız futbolcusu Turgay Şeren reklamlarda yer alan ünlülerdendi. 

1967 pazarlama açısından da yeni bir dönemin başlangıcıydı. Radyo ve sinemada sponsorluklara başlayan Coca-Cola, İstanbul Radyosu'nda Orhan Boran'ın bilgi programı “Tek mi, Çift mi?”ye sponsor oldu. 

Coca-Cola Konsantre Fabrikası, 1967 yılında İsveç'e Coca-Cola özütü ihraç ederek, Türkiye'ye döviz girdisi sağladı.

1968
Önceleri sadece Marmara Bölgesi'nde üretilen Coca-Cola, 1968 yılında İzmir'li şişeleyici Özgörkey Ailesi'yle anlaştı ve İMBAT kuruldu. Böylelikle Coca-Cola, 60 kuruş satış fiyatı ile Egeliler ile tanıştı. 

7 Temmuz 1968 yine Türkiye için bir ilkin yaşandığı tarih olarak hafızalara kazındı. “Reklam Müziği Beste ve Aranjman Yarışması” ile Coca-Cola'nın radyo programlarında kullanacağı jingle, Fitaş Sineması'nda gerçekleşen elemelerde halkoyuyla seçildi. 

“Reklam Müziği Beste ve Aranjman Yarışması” büyük ilgi gördü. 4 bin müzikseverin oyuyla üç finalist orkestra belirlendi, yarışmayı Selçuk Alagöz Orkestrası kazandı ve 10 bin lira ödül aldı. 

1968 Ekim ayından itibaren tüketiciler yeni bir kampanya ile tanıştılar. “Servet Kamyonları Kampanyası” ile kampanyaya katılanlar bir çeşit kamyon loto oynuyor ve binlerce lira kazanabiliyordu.

1969
Kampanyalar etkisini gösteriyor, 1969'da Adana'da üretimine başlanan Coca-Cola, artık Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde de dağıtılıyordu. 

Dünyanın izlediği insanoğlunun Ay'a ayak basışının coşkusunu Coca-Cola da etkinlik ile kutladı. Coca-Cola fabrikalarının özel olarak getirttiği “Ayın Fethi” filmi, 9 Ocak 1969'da sinemalarda gösterime girdi. 

Türkiye açısından sıkıntılarla geçen bu yıllarda Coca-Cola, vatandaşın alım gücünün düşmesini dikkate alarak “Çift Kapak Oyunu, Adınız Şansınız, Şans Yılları” gibi çok sayıda kampanyaya imza attı. 

70'li yılları başında kampanyalara gösterilen ilgi büyüktü. Büyük ilgi gören “Adınız Şansınız” kampanyasının süresi uzatıldı. 

Kampanyalarda o yıllarda birçok kişinin alamayacağı arsa, araba, Avrupa seyahati, televizyon gibi armağanlar verildi. Coca-Cola kapaklarıyla bakkallardan 500 liralık alışveriş imkanı sağladı. 

“Enflasyon” kavramının günlük hayata girdiği dönemde, Coca-Cola kampanyalarıyla tüketicisinin sıkıntısına ortak oldu.

1972-1975
1972 yılında başlayan “Defineye hücum Kampanyası” ile arabalar, televizyonlar, Avrupa seyahatleri ve 200 Lira'lar, binlerce bedava plaklar ve Coca-Cola'lar dağıtılıyordu. 

Dolu dolu kampanyalar ile geçen yıllardı. “Çift Kapak Oyunu, Uzay Yarışı Kampanyası, Hergün Bir TV Kazanın Kampanyası, Hayatın Gerçek Tadı Kampanyası” bunlardan bazılarıdır. 

1970'li yılların ortalarına gelindiğinde Coca-Cola Antalya, Bursa, Ankara ve Karadeniz bölgesinde satılmaya başlandı.

1980
14 Nisan 1980'de fiyatta indirim yapılan kampanyaların ilkine imza atıldı ve Coca-Cola 2,5 liradan satılmaya başlandı. Haziran ayına gelindiğinde standart ve aile boyu ürünlerin fiyatlarındaki indirim tüketiciye duyuruldu. 

1980 yılında Türk tüketicisi yeni bir tat “Schweppes” ile tanıştı.

1981
1981 yılında “Litrelik ekonomik şişe. Aç, İç, Kapa...” sloganıyla vidalı kapaklı litrelik Coca-Cola tüketicinin beğenisine sunuldu.

1982
1982'de Antalya fabrikasının devreye girmesi ile Ege ve Akdeniz bölgelerindeki üretim ve satış arttı. Coca-Cola fabrikaları birer birer açılıyor, yeni istihdam olanakları sağlanıyordu.

1984
1984'te üretileceği açıklanan 16 çeşit yeni meşrubatın ilki 21 Mayıs 1985'te piyasaya sürüldü. Bu yeni ürün özgün tadı ile günümüze kadar beğenisini sürdüren Fanta'dır. 24 Ekim 1984'de Coca-Cola Ankara, Karadeniz ve Doğu bölgeleri için Anadolu Endüstri Holding ile anlaştı.

1986
1986'da yatırımlara hız veren Coca-Cola, 1986'da İMBAT İzmir-Kemalpaşa tesisini açtı. Günde 1 milyon şişe üreten fabrika 3 milyar liraya mal oldu. 

Aynı yıl, ürün ve ambalaj teknolojisinde önemli yenilikler yaşandı. Coca-Cola ve Fanta markaları 11 Mayıs 1986'da teneke kutularda (330 ml) piyasaya çıktı. 

İlk kez 1982 yılında Amerika'da üretilen Coca-Cola light 1986'da “Diet Coca-Cola” adıyla Türk tüketicisinin beğenisine sunuldu. Türkiye, Diet Coca-Cola'nın satıldığı 61'inci ülkeydi. 

1987 yılında Ege ve Akdeniz bölgesinde 1 lt'lik PET şişelerinin satışına başlanırken, aynı yıl Coca-Cola 2 lt'lik pet şişesi de satışa sunuldu.

1989
1989 yılı uluslararası başarıların yılı oldu. O yıl Coca-Cola'nın ihracatı 10 milyon dolara ulaştı, ilk defa girilen Ortadoğu pazarında Suudi Arabistan ve Kuveyt'e 5,5 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildi. Ve aynı yıl ANSAN için toplam 18,5 milyar liralık yatırım projesi başlatıldı.

1991
Yeni bir 10 yıla yatırım atağı ile başlayan Coca-Cola Schweppes'in iki fabrikasını 10 milyon doların üzerinde ödeme yaparak satın aldı. Aynı yıl ANSAN Fabrikası'nda yapılan 36 milyar liralık yatırım ile fabrikanın kapasitesi 14 bin şişeden 48 bin şişeye, saatteki üretim ise 200 bin şişeye ulaştı. 

1991 Temuz ayında Özgörkey Grubu Romanya-Köstence'deki ilk fabrikasını açtı. Kısa bir süre sonra da Trabzon Araklı'daki fabrika inşaatına başladı. 1991'de tamamlanan ve 50 milyar TL'ye mal olan fabrikada saatte 24 bin şişe üreterek Karadeniz Bölgesi'nde dağıtıma başladı.

1992
1992 yılında İMBAT Antalya Coca-Cola fabrikasının 10. yılını kutluyordu. Fabrikaların kapasite artırımları ile Coca-Cola hızla yoluna devam ediyordu. 

Teknolojik yatırımları gerçekleştiren Coca-Cola çevreyi de ihmal etmedi. 1991 yılı içinde ürünlerinde değişik ambalaj malzemesi kullanan firmalar tarafından kurulan ÇEVKO (Çevre Koruma Vakfı)'nun 14 kurucu üyesinden biri oldu. 

Aynı yıl Türk Milli Olimpiyat Komitesi ile 1992 Barcelona Yaz Olimpiyatları Oyunları için Güçbirliği Anlaşması gerçekleştirildi. Dört yıldız sporcu bu anlaşma çerçevesinde çalışmalarında desteklendi. 

1990'lı yıllar yeniliklerle doluydu. İş yerleri ve ofislerin kullanımına özel sistemlerin tasarlanması, Coca-Cola light'ın 250 ml'lik şişe, 330 ml'lik kutu ve 1 litrelik pet şişe olarak üç ayrı ambalajda piyasaya sürülmesi, açma halkası üzerinde kalan kutu Coca-Cola'ların üretilmesi bu yeniliklerden bazıları. 

Bir yandan yatırımlar, bir yandan yenilikler devam ederken kampanyalar, reklamlar ve sponsorluklar da hız kesmeden devam ediyordu.

1993
%100 Tüketici memnuniyetini sürekli göz önünde bulunduran Coca-Cola, tüketicilerine yönelik “Coca-Cola Danışma Merkezi” hizmetini 28 Eylül 1993 tarihinde başlattı.

1994
1994 yılında Sprite ve Cappy markaları piyasaya sunuldu ve aynı yılın Aralık ayında Coca-Cola depozitolu pet şişe üretilmeye başlandı.

1995
1994 yılında Sprite ve Cappy markaları piyasaya sunuldu ve aynı yılın Aralık ayında Coca-Cola depozitolu pet şişe üretilmeye başlandı. 

1995'in sonuna gelindiğinde üretimde yenilikler devam ediyordu. Coca-Cola'nın ilk depozitolu PET şişesi Ankara ve İzmir'de tüketicilerin hizmetine sunuldu.

1996
1996'da Coca-Cola ortaklık yapısındaki ciddi bir değişiklik ile Türkiye'nin en önemli gruplarından Anadolu Endüstri Holding Coca-Cola İçecek'in ortağı oldu. Efes İçecek Grubu, Coca-Cola Şirketi'nin Türkiye'deki hisselerinin bir bölümünü daha satın alarak payını yüzde 40'a çıkardı. 

Bursa ve Mersin'de son teknolojik yeniliklerle üretim yapan iki fabrika 1996'da aynı gün üretime başladı. 

Aynı yıl Coca-Cola Şirketi; Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Cumhuriyetleri Bölgelerini “Güney Avrasya Bölümü” adı altında yeniden yapılandırdı. Bu yapının merkezi de İstanbul oldu. 

Türkmenistan'ın ilk fabrikası 21 Ekim'de faaliyete başladı, Aşkabat Fabrikası Türkmenistan'da gerçekleştirilen ilk Türk; Türkmen ve Amerikan ortak yatırımı olarak tarihe geçti.

1997
1997'de Çorlu'da 35 milyon dolarlık yatırımla Orta Doğu'nun en büyük dolum tesisi hizmete girdi.

1998
Hızlı yaşayan 1990'ların son yılları da hareketliydi. 1998'de Coca-Cola light ve 500 ml'lik PET Coca-Cola'lar raflardaki yerini aldı. 

1996'da üretime başlayan Mersin ve Bursa fabrikaları meşrubat sektörünün ilk ISO 9002 belgesini aldı.

2000
Yeni bir bin yılın başladığı 2000'de Coca-Cola İçecek A.Ş.bir tır ile Anadolu turuna çıktı. Anadolu'yu karış karış gezen tır, satış noktalarına “kârlılık, muhasebe ve teşhir” konularında eğitim verdi. 

Aynı yıl Türkiye'ye etkisini altına alan sıcakların yarattığı olumsuz etkiyi azaltmak için 1 milyon şişe ücretsiz Coca-Cola dağıtıldı. ‘Şimdi Serinlemenin Tam Zamanı' etkinliği İstanbul, Bursa, Yalova, Kocaeli, Bolu, Eskişehir, Balıkesir ve Çanakkale illerinde gerçekleştirildi. 

2000 yılında Türkiye'den yerel el sanatları ustalarının önderliğinde 7 dev şişeden oluşan “Türkiye'den Coca-Cola Şişeleri” sergisi oluşturuldu. 

Sergide yer alan Doğu Anadolu'dan “iğne oyası” ve Ege'den “göz boncuğu” temalı şişeler Coca-Cola'nın uluslararası ziyaretçilerini ağırlayan Atlanta'daki “World of Coca-Cola” müzesinde sergilendi. 

ANSAN ve İMBAT, MAKSAN altında birleşti. MAKSAN'ın yeni adı Coca-Cola İçecek Üretim A.Ş. şişeleme yetkisine sahip kuruluşlar, MEPA adı altında toplandı ve yeni adı Coca-Cola Satış ve Dağıtım A.Ş. oldu.

2002
2002 yılında Coca-Cola Satış ve Dağıtım A.Ş.'nin de tüm hisselerini alan Coca-Cola İçecek Üretim A.Ş.'nin yeni adı Coca-Cola İçecek A.Ş. (CCİ) oldu. 

2002 yılı birçok yönden hareketli bir yıl oldu. Sporcu içeceği Powerade ve buzlu çay kategorisinde Nestea tüketicinin beğenisine sunuldu. 

Ankara Fabrikası Coca-Cola'nın dünyadaki tüm fabrikaları arasından sıyrılarak 10. sırada “Kalite Sistem Ödülü”nü aldı. 

Türkiye'nin ilk mobil müzik etkinliği Fanta Gençlik festivali başladı. 

FIFA Dünya Kupası Turu (FIFA World Cup Throphy TourTM) Coca-Cola sponsorluğunda İstanbul'a geldi.

2003
2003 yılında enerji içeceği Burn piyasaya sürüldü. Aynı yıl Nestea Light ve 19 litrelik damacana ambalajda Turkuaz sunuldu. 

Türkiye'nin en büyük açık hava müzik etkinliği Rock'n Coke yine bu yıl düzenlenmeye başlandı.

2004
2004 yılında Türkiye Futbol Federasyonu ile imzalanan anlaşma ile Coca-Cola Türk Milli Takımlar Ana Sponsoru ve Türkiye Futbol Federasyonu Program Ortağı oldu. 

Aynı yıl, dünya barışı ve dostluğu simgesi Olimpiyat Meşalesi “Atina Olimpiyatları Meşalesi Koşusu” kapsamında 6 Temmuz'da İstanbul'a geldi.

2005
2005 yılında “Hayattan Coca-Cola Şişeleri" projesinde uluslararası çapta başarı kazanmış Türk modacıları dünyanın en çok tanınan tasarımı Coca-Cola şişesini ‘hayat' konseptini kullanarak giydirdiler.

Cappy, 2005 yılında Türkiye'de ilk defa prizma karton lansmanı ile tüketiciyi tutması, açması ve dökmesi kolay karton prizma kutu ile tanıştırdı.

2006
2006 yılında Cappy, %100 tatları ile Türkiye meyve suyu kategorisine zenginleştirilmiş ürünler kazandırdı. 

Coca-Cola İçecek A.Ş. doğal kaynak suyu üreticisi Mahmudiye Ltd.'i satın aldı. 

Aynı yıl Coca-Cola İçecek A.Ş.'nin halka arzı yapılarak, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda işlem görmeye başladı.

2007
2007 yılında doğal kaynak suyu Damla 19 litrelik damacana ambalajının yanı sıra, 0,5 litre, 1,5 litre ve 5 litrelik ambalajlarla da piyasaya sunuldu.

2008
2008 yılında gerçek Coca-Cola lezzetini şekersiz verebilen Coca-Cola Şekersiz'in lansmanı yapıldı. 

Aynı yıl Coca-Cola'nın sponsorlarından biri olduğu Pekin Olimpiyatları Meşalesi Koşusu İstanbul'a geldi. 

Yine 2008'de Coca-Cola Hayata Artı Vakfı kuruldu. 

Coca-Cola Şirketi'nin dünyadaki 19 vakfından biri olan Coca-Cola Hayata Artı Vakfı, çevresel ve toplumsal sorunlara, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve kamu kuruluşları ile birlikte yenilikçi, sonuç odaklı, ölçülebilir ve sürdürülebilir çözümler geliştirmek amacıyla çalışmalarına devam ediyor.

2009
2009 yılında Cappy'nin yeni ürünü Cappy Limonata satışa sunuldu. 

Aynı yıl, Elazığ ve Köyceğiz fabrikaları faaliyetlerine başladı. Coca-Cola İçecek A.Ş.'nin Türkiye'deki fabrika sayısı böylelikle 8'e yükselmiş oldu. 

Coca-Cola Türkiye tarafından hayattaki mutluluk anlarına dikkat çeken “Mutluluğa Kapak Aç” kampanyası başlatıldı. Kampanya kapsamında birbirinden farklı 41 mutluluk hikayesi Coca-Cola Mutluluk Kitabı'na dönüştürüldü ve mutluluk sergisi ile Türkiye'nin çeşitli illerini dolaştı. 

Bursa fabrikası Türkiye'de Kalite Derneği tarafından temsil edilen Avrupa Kalite Yönetim Vakfı'nın(EFQM) ödül değerlendirme sürecini başarı ile tamamlayarak “EFQM Mükemmellikte Yetkinlik 4 Yıldız Sertifikası” almaya hak kazandı.

2010
İzmir fabrikası, PET şişelerinin üretilmesinde kullanılan enerji sarfiyatını, dünya ortalaması olan 30-40 bardan 17 bara kadar düşürerek “Sanayide Enerji Verimliliği Proje Yarışması(SENVER) ödülüne layık görüldü. 

Dünya futbol camiasının en değerli ikonu ve prestijli ödülü olarak kabul edilen FIFA Dünya Kupası, Resmi Sponsoru Coca-Cola tarafından düzenlenen FIFA Dünya Kupası Turu kapsamında 13 Nisan 2010'da İstanbul'a geldi. 

Cappy markası, 7 ilde 70 okulda meyve bahçeleri kurulması ve binlerce ilköğretim öğrencisinin doğayı tanımasını hedefleyerek, Milli Eğitim Bakanlığı ve Ankara Üniversitesi Kalkınma Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ortaklığında “Çocukların Meyve Bahçeleri” projesini hayata geçirdi.

2011
Ankara Fabrikası EFQM Mükemmellik Modelinin uygulanmasında gösterdiği yüksek performansla KalDer Ulusal Kalite Ödüllerinde “Kalite Büyük Ödülünü” almaya hak kazandı.

2012
Coca-Cola Türkiye Başkanı Galya Frayman Molinas, Coca-Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölümü Başkanlığı'na atandı. Türkiye'nin yanı sıra, Kazakistan, Azerbaycan, Gürcistan, Ermenistan, Türkmenistan, Özbekistan, Kırgızistan ve Tacikistan da İstanbul'dan yönetiliyor olacak. 

Coca-Cola Türkiye “Fikrim Artık İşim” Programı ile kadın girişimciliği eğitimi ve hibe programını başlattı. İstanbul Ticaret Odası (İTO), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu ile ortaklaşa yürütülen program kadın girişimci adaylarının özgüvenlerini güçlendirmeyi ve iş dünyasına aktif katılımlarına katkı sağlamayı ve onların ekonomik refahlarını iyileştirmeyi amaçlıyor. 

Fuse tea lansmanı gerçekleştirildi.

2014
Şirket, Türkiye'deki 50. Yılı şerefine ürünlerinin üzerindeki Coca-Cola yazısını Koka-Kola olarak Türkçe yazdı.

Tüketicilerin sorularını şeffaflıkla yanıtlamak için “Merak Ettim” platformu oluşturuldu.

2015
Kısmi olarak bitkilerden yapılan, %100 geri dönüştürülebilir ambalajı “Bitki Şişe™” (PlantBottle™) Türkiye'de de pazara sunuldu.

2016
Coca-Cola Türkiye, kadınların konumlarının güçlendirilmesi ve bölgesel ekonomik kalkınmada etkin rol almalarını sağlayacak fırsatlar yaratılmasını hedeflediği “Kız Kardeşim” Programı’nı başlattı.

2017
Fanta’nın yeni kıvrımlı şişesi raflarda yerini aldı. Yeni şişe dizaynı ile Fanta, İtalya’nın prestijli ödüllerinden Prodotto dell’Anno’da “2017 Gazlı İçecek Kategorisi �" Yılın Ürünü” ödülünü almaya da hak kazandı.

Coca-Cola, Coca-Cola Light ve Coca-Cola Şekersiz markaları “Tek marka” stratejisi altında yeni görsel tasarımı ile tüketicilerin beğenisine sunuldu.

Coca-Cola lisanslı ürünlerin satıldığı e-ticaret mağazası Türkiye’de de açıldı.

Merak Ettim platformunun ziyaretçi sayısı 3. senenin sonunda 1,8 milyona ulaştı.

2018
Coca-Cola Türkiye sosyal sorumluluk projesi “Kız Kardeşim” sayesinde 9000 kadın girişimciye eğitim verildi.

Yenilenen Schweppes yeni tatları ve yeni yüzüyle müşterileriyle buluştu.

 

KAYNAK: https://www.coca-colaturkiye.com/tarihcemiz/turkiyede



Bu haber 5,665 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,668 µs