En Sıcak Konular

DESTİCİ: ''ÜZERİMİZE DÜŞEN FEDAKARLIĞI YAPTIK''

14 Şubat 2019 22:42 tsi
DESTİCİ: ''ÜZERİMİZE DÜŞEN FEDAKARLIĞI YAPTIK'' Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, AKP ile yaptıkları görüşmelere ilişkin açıklama yaptı.

ÜZERİMİZE DÜŞEN FEDAKARLIĞI YAPTIK
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, AKP ile yaptıkları görüşmelere ilişkin açıklama yaptı.
Genel Başkan  Mustafa Destici, yerel seçimde iş birliği konusunda, dün AK Parti'li yöneticilerle görüşme gerçekleştirildiğini söyledi.
Destici, "Biz halis bir niyetle bu görüşmelerin olumlu sonuçlanması noktasında üzerimize düşen bütün fedakarlığı bugüne kadar yaptık. Bundan sonrada ülkemizi, milletimizi, temsil ettiğimiz camiayı önceleyerek, yine yapmaya devam edeceğiz" dedi.
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Destici, genel merkez binasındada düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 
Türkiye gündeminin tamamen yerel seçimlere odaklandığını kaydeden Destici, "Terörle mücadeleyi asla aklımızdan çıkarmamamız lazım. Burada atılacak adımları geri bırakmamamız ve geciktirmememiz lazım. Ne pahasına olursa olsun, bugün hangi bedeli ödememiz gerekiyorsa gereksin, ödeyelim ve artık bunu bitirelim, gündemimizden çıkaralım. Fırat'ın doğusuna yapılan harekat geciktirilmemelidir. Esas proje, Irak'ın kuzey noktası Sincar bölgesi ile ilgilidir. Orada bütün hedef, PKK- PYD- YPG unsurlarının bileşimiyle yeni bir özerk bölge ve daha sonra devletçik oluşturma peşindedir" diye konuştu.

HDP'YE SERT TEPKİ:'BU VATAN HAİNİNE NE CEVAP VERECEKLER'

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin açıklamaların çok sert yanıt verdi. Temelli'nin vatan haini olduğunu, millet ittifakının bu konuda nasıl adımlar atacaklarını takip edeceklerini söyleyen BBP Genel Başkanı Destici, Sezai Temelli'nin açıklamalarıyla ilgili de Cumhuriyet savcılarını göreve davet etti. 

"Kürdistanı kazanacağız diyor, yani Türkiye'nin bir bölgesini bölüyor, ayrı bir bölge olarak değerlendiriyor. Bunu bir milletvekili, HDP'nin eş başkanı söylüyor. Derhal bu kişi hakkında Cumhuriyet Savcıları harekete geçmeli ve bununla ilgili hukuki süreç başlatılmalıdır. Kimse bu aziz vatanın bir parçasını başka bir adla değerlendiremez, bunu kim yapıyorsa, bu bölücülüktür, bunu da ancak izzet, onur ve haysiyet yoksunu vatan hainleri yapabilir. Bunlar da vatan hainlerinin ta kendileridir. Öbür taraftan da diyor, batıda da Cumhur ittifakının kazanmaması için her şeyi yapacağız diyor. Bu da şunu ortaya koyuyor, CHP başta olmak üzere millet ittifakını oluşturan siyasi partilerle işbirliğini yürüttüklerini dile getiriyor. Söylemiş oluyor. Zaten İstanbul, İzmir, Adana başta olmak üzere aday çıkarmayacaklarını fiili olarak işleteceklerini ortaya koydular. Sn. Kılıçdaroğlu, Sezai Temelli'nin ya da millet ittifakından genel başkanlardan Sezai Temel denen vatan haininin bu açıklamalarına nasıl cevap verecek bunu hep birlikte takip edeceğiz" dedi.

'ÜRETİCİDEN KAÇA ALINDIĞINI NET BİLDİRMEK GEREKİYOR'

Sebze ve meyvede yüksek fiyatları önlemek adına tanzim satış noktalarının kurulduğunu hatırlatan Genel Başkan Destici, bu konuyu ilk dile getiren partinin, BBP olduğunu savundu. Uygulamanın önce üreticiyi desteklemesi gerektiğini vurgulayan Destici, şunları söyledi:

"Üretici, ürettiğinin hakkını alacak. Hak ettiği fiyattan, ondan alacağız ve daha sonra üzerine hiçbir maliyet koymadan, 1 liradan aldıysak 1 liradan vatandaşa ulaştıracağız. Bizim teklifimiz bu. Tanzim satış noktalarında satılan ürünlerin kaça alınıp, kaça satıldığı noktasında da birtakım spekülasyonlar ortaya atılmaya başladı. Bunların da ciddi şekilde araştırılması lazım. Üreticiden kaça alındığını net bir şekilde bildirmek gerekiyor. Üretici ucuz sattığını söylüyor. Tüketici de yüksek fiyatla aldığını söylüyor. Bu aradaki dedikodu neyse ortaya çıkması lazım. Vatandaşımızın bütün bunlardan emin olması lazım."

'İTTİFAK MİLLİ- YERLİ UNSURLAR TARAFINDAN OLUŞTURULDU'

'Cumhur ittifakı'nın ruhuna bağlı olduklarını kaydeden Genel Başkan Destici, "'Cumhur ittifakı' devletin bekasını, bütünlüğünü, milletin istiklalini ve istikbalini önceleyerek, milli ve yerli unsurlar tarafından oluşturulmuş bir ittifaktır. Yerel seçimlerdeki iş birliği konusu da daha özel bir konudur. Bu hususla ilgili arkadaşlarımız geçtiğimiz aylar içerisinde birkaç sefer AK Parti'li yöneticiler ile bir araya gelip, görüşmeler yaptılar. Dün de iki tarafın arzusu üzerine yerel seçimlerde iş birliği hususunda AK Parti'li yöneticiler ile arkadaşlarımız bir görüşme daha gerçekleştirdiler. Görüşme sonrası durumu değerlendirmek üzere başkanlık divanımızı toplantıya çağırarak, bir çalışmak gerçekleştirdik. Bu çalışmanın sonucunu kendilerine ilettik. Biz halis bir niyetle bu görüşmelerin olumlu sonuçlanması noktasında üzerimize düşen bütün fedakarlığı bugüne kadar yaptık. Bundan sonra da ülkemizi, milletimizi, temsil ettiğimiz camiayı önceleyerek, yine yapmaya devam edeceğiz. İnşallah hayırlı sonuçlanır, diye ümit ediyorum" diye konuştu.


Kaynak: https://www.bbp.org.tr/haberler/uzerimize-dusen-fedakarligi-yaptik-83559


Bu haber 511 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    20,624 µs