En Sıcak Konular

OZAN ARİF, HAYATI VASFİ BEYLE İLGİLİ BİR ANIM

15 Şubat 2019 00:03 tsi
OZAN ARİF, HAYATI VASFİ BEYLE İLGİLİ BİR ANIM Merhum Ozan Arif'i; Hollanda ülkesinde bir proğram esnasında tanıdım!.. 1994 yılı idi!..

Ozan Arif, Hayati Vasfı Beyle İlgili Bir Anım

 13 Şubat 2019 günü sabahın seher vaktinde, ruhunu Hakk'a teslim eden, gençliğimizin Dede Korkut'u olarak bilinen Ozan Arif hakka yürümüştür!.. Mekan ve makamının cennet, arkadaşlarının Resullah (sav) ve sahabe-i kiram olmasını niyaz ederim. 

     Merhum Ozan Arif'i; Hollanda ülkesinde bir proğram esnasında tanıdım!.. 1994 yılı idi!.. Venlo Tegelen gençlik teşkilatının daveti üzerine Venlo şehrine ekibi ile gelen merhum ozan Arif; bir bakıma, bendeniz K. Maraş'lı olmama rağmen, Maraş''ı; benden daha iyi bilen, tanıyan, şairleri ile, edipleri ile yakınlık kurmuş, dost olmuş bir yiğit insandı!..

     Ozan Arif merhumun; benim bölgeme geldiği gün, işin aksine bakın ki, amirim konsolos beyde; halkla tanışmak, görüşmek, fikir alış verişinde bulunmak üzere aynı şehre gelmişti.

     Teşkilat gençleri beni yakinen bildikleri için, mutlaka Ozan Arif'in bu güzel konserinde,  benimde aralarında bulunmamı ısrarla istediler. Ve bir bahane ile, sağ olsunlar, ben,  konser salonuna götürüldüm.

      Ozan Arif'in konser salonuna girdiğim an, gördüm ki, bir heyecan fırtınası esmekte, binlerce ekseri genç insanlardan oluşan bir seyirci kitlesi ile karşılaştım. 

     Salonda bayraklar sallanıyor, alkışlar gırla gidiyordu. Coşmuş insanlar, ağlayan gençler, yumruklarını sıkan vatandaşlarımızın alemine, gönülden coşmasına diyecek yoktu. Beni, protokol masasına götürdüler. 

     Sahnede merhum Ozanımız Arif;  coşturuyordu. " Bu dava ölmez" şiirini sazı ile, sözü ile dile getiriyor, binlerin coşmasına, kalbî olarak taşmasına sebebiyet veriyordu. 

     Tabii ki, benim aradığım bir ortam idi!.. Şairleri seven, ozanları alkışlayan, aynı proğramda yer almış mahalli ozanım Ozan Çelebi ile yakın diyalog içerisinde bulunan bir din görevlisi idim.

      Ozan Arif; proğramını tamamlayıp masama geldiği zaman, ayağa kalktım, gönülden , içtenlikle sarılarak, kendimi tanıtarak tebrik ettim. Ozan Arif: - Nerelisin hocam? sorusuna karşılık " Afşin"liyim!.. dedim. 

     İşte, o anda olanlar oldu!.. Ozan Arif, hafif sendeler gibi oldu.. " Ne ne  Afşin'mi hocam?".. diye sordu. Bu arada baktım ki Ozan Arif ağlıyordu. Hem de göz yaşları pir pirim gibi akarak ağlıyordu!.. 

     Ben kendimi suçlu bilmeye, suçlu hissetmeye başladım. Ortamı yumuşatmak, ağlamaklı havayı dağıtmak için " Hayırdır Ozan bey?" dedim. 

     Ozan Arif: " Sorma hocam!.. Ben Hayati Vasfi beyin talebesiyim!.." demez mi. Evet, mes'eleyi çakmıştım. Ozan Arif beye hak vermiştim. Mustafa Yıldızdoğan'ların vesair şair ve ozanların da hocasıydı, Hayati bey merhum!.. Makamı cennet olsun!.. Ozan Arif; oracıkta, Hayati beyden bir şiir mırıldandı. " Tuna yandı ben ağladım" şiirini!.. 

     İsterseniz, Hayati beyin " Kutsal" isimli şiirini sizlere arzedeyim: 

     " Ne makam ne mal kutsaldır/ Köke bağlı dal kutsaldır./ Sancakta tevhidle tekbir/Bayrakta hilâl kutsaldır./ Yeşil murad mavi ümit/ Tüm renklerde al kutsaldır./ Ney'in süt kardeşi diye/ Çobanda kaval kutsaldır./ Her iyiden her güzelden/Lafz-ı zülcelâl kutsaldır./ Elli yarım bir tam değil/ Her aşkı ikmal kutsaldır.." ( Hayati Vasfi Taşyürek) 

     Ne hazindir ki, sohbet insanı, Hayati ağabey zamanında çocuk yaşta idik!.. Onunla, enine boyuna sohbetimiz olmadı. Sadece, güreş meydanlarını inleten, pehlivanları coşturan " Pehlivanlar neredesiniz?" , " Dile gelen Anadolu", şiirlerinden tanıyoruz onu!.. 

     Sonuç olarak,

     Ozan Arif'in, aramızdan vakitsiz ayrılışı beni dilhun etmiştir!.. Üzüldüm, müteessir oldum,  Bu satırları karalarken bile göz yaşlarımla karaladım. 

     Gönlüm hep istemiştir ki, Ozan Arif gibi  şiirin  ustası, davasının merkezinden kopmasın, " Cumhur İttifakı"ndan ayrılmasın idi.. Tabii ki, bu benim şahsi düşüncemdir!.. 

      2008 yılında, Almanya Hannover'e geldiği, konser verdiği zaman, proğramına katılamadım. Zaten katılmam da mümkün değildi. Çünkü, birliği, beraberliği seven, aşık, meftun birisiyim. Dolayısıyla,

     Ozan Arif'i; bendeniz Afşin'li olarak, Maraş'ın şairleri arasında yerini almış, Necip Fazıl'la, Hayati Vasfi beyle, Erdem Bayazıt hoca ile hemdem olmuş, biri olarak tanımaya, anmaya devam edeceğim.

      Allah rahmet eylesin!.. Mekan ve makamı cennet olsun!.. Makberesi nur, arkadaşları Asr-ı Saadetin şairi olan Abdullah Bin Revaha olsun!.. Sevenlerine taziyelerimi iletirim.. Selam ve dua ile..

     Şerafettin Özdemir -Dinihaberler.com

Kaynak:http://www.dinihaberler.com.tr/yazarlar/serafettin-ozdemir/ozan-arif-hayati-vasfi-beyle-ilgili-bir-anim/1923




Bu haber 503 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,942 µs