En Sıcak Konular

MADDELERE İLİŞKİN OYLAMA BAŞLADI

6 Şubat 2008 20:13 tsi
MADDELERE İLİŞKİN OYLAMA BAŞLADI TBMM Genel Kurulunda, başörtüsünün yüksek öğretimde serbest bırakılması için AK Parti ve MHP'li milletvekillerince verilen Anayasa değişikliği maddelerine geçilmesine ilişkin oylamaya başlandı.

ANKARA - TBMM Genel Kurulunda, başörtüsünün yüksek öğretimde serbest bırakılması için AK Parti ve MHP'li milletvekillerince verilen Anayasa değişikliği maddelerine geçilmesine ilişkin oylamaya başlandı.
Genel Kurulda, gruplar, kişisel ve Hükümet adına yapılan konuşmaların ardından soru-cevap bölümüyle teklifin tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı.
TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, daha sonra teklifin maddelerine geçilmesinin gizli oylamasını başlattı.
Teklif üzerinde yapılan konuşmalardan ana başlıklar şöyle:
CHP Ankara Milletvekili Önder Sav, ''teklifin Anayasaya aykırı olduğu'' gerekçesiyle önerge verdi. Bunun üzerinde usul tartışması açıldı. Önerge üzerinde ilk sözü Sav aldı. 
CHP Ankara Milletvekili Sav, türban üzerinden siyaset yaparak, hasata çıkanların, ''Haşat'' olacağını savunarak, ''Elma şekerini AK Parti yiyecek, sapı da hasada çıktığını sananların elinde kalacak'' dedi.
Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç de aleyhteki konuşmasında, laikliğin kaldırılması halinde, ''Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir'' sözünün, ''Egemenlik kayıtsız şartsız Allah'ındır'' şeklinde değişeceğini, ''Millet'' yerine ''Ümmet''in geleceğini söyledi.
Konuşmaların ardından birleşimi yöneten Pakdil, teklifin, Anayasa ve içtüzüğe aykırı olmadığını söyledi.
CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, AK Parti ve MHP'in ortak Anayasa değişikliği teklifinin, ''Karşı devrim yanlılarını cesaretlendirecek, yeni bir konuma taşıyacak içerikte olduğunu, Cumhuriyetle bir hesaplaşma amacı güttüğünü'' öne sürdü.
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, ''Demokratik ülkede hiç kimse kendi fikrinin, düşüncesinin laikliğe olan inancının doğruluğunu bir başkasına onaylatma mecburiyetinde değildir'' dedi.
MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, üniversitelerde başörtüsünün serbest bırakılmasını içeren anayasa değişikliği teklifinin kabul edilmesi halinde, yükseköğrenimde gerilimin ortadan kalkacağını, üniversite yöneticilerinin, öğrencilere ayrımcılık yapmanın tedirginliğinden kurtulacağını söyledi.
DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, başörtüsü ile ilgili olarak, ''Sorunun yöntem, biçim ve içerik itibariyle bu şekilde gündeme getirilmiş olması, siyasi rantla ilgilidir. Çözümü de çözümsüzlüğü de partiler için hasat mevsimidir'' dedi.
AK Parti İstanbul Milletvekili Ayşenur Bahçekapılı, Anayasada yapılmak istenen değişikliklerde İnkılap Kanunlarına aykırı hiçbir felsefe, düşünce ve amaç bulunmadığını söyledi.

Bu haber 429 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,645 µs