En Sıcak Konular

YARGITAY'IN YENİ BAŞKANI GERÇEKER

6 Şubat 2008 16:25 tsi
YARGITAY'IN YENİ BAŞKANI GERÇEKER Yargıtay Başkanlığı'na 9. Ceza Dairesi Başkanı Hasan Gerçeker seçildi.

ANKARA - Yargıtay Başkanlığı'na 9. Ceza Dairesi Başkanı Hasan Gerçeker seçildi.
Yargıtay'da bugün yapılan seçimin 19. turunun 4. oylamasında 125 oyda kalan Gerçeker, son oylamada 131 oyla başkan seçildi. Gerçeker, toplam 95. oylama sonucunda seçilmiş oldu.
Seçimin 19. turunun 5. oylamasında Gerçeker ile yarışan 18. Hukuk Dairesi Başkanı Mahir Ersin Germeç 75 oy aldı.
Yargıtay Başkanı seçilebilmek için salt çoğunluk olan en az 126 üyenin oyunun alınması gerekiyordu.
Yargıtay Başkanları 4 yıllığına seçiliyor. Gerçeker, bu görevi yaş haddini dolduracak olması nedeniyle 2011'e kadar sürdürecek.
Gerçeker'in Yargıtay Başkanlığı'na seçilmesi nedeniyle boşalan ve terör suçlarına bakan 9. Ceza Dairesi Başkanlığı için önümüzdeki günlerde seçim yapılacak.

ÖZGEÇMİŞİ

Gerçeker, 1946'da Ankara'da doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1970 yılında mezun olan Gerçeker, mesleğe Ankara Hakim Adayı olarak başladı. Doğu Beyazıt, Pazaryeri, Aksaray Cumhuriyet Savcı Yardımcılığı, Askeri Yargıtay Cumhuriyet Başsavcı Yardımcılığı ve Yargıtay Tetkik Hakimliği görevlerinde bulundu.
Yargıtay üyeliğine 1995'te seçilen Gerçeker, Yargıtay Büyük Genel Kurulunca 21 Ocak 2002 tarihinde ilk kez, 23 Ocak 2006 tarihinde de ikinci kez Yargıtay 9. Ceza Dairesi Başkanlığı'na seçildi.
Hasan Gerçeker, evli ve bir çocuk babası.

GERÇEKER: BAŞÖRTÜSÜ KONUSUNDA KISA SÜREDE AÇIKLAMA YAPACAĞIZ
ANKARA - Yargıtay Başkanlığı'na seçilen Hasan Gerçeker, başörtüsünün yüksek öğretimde serbest bırakılmasına ilişkin Anayasa değişikliği teklifine ilişkin olarak, ''O konularda çok kısa sürede mutlaka açıklama yapacağız. Bunları arkadaşlarla görüşeceğiz, mutlaka yol haritamızı çizeceğiz'' dedi.
     Gerçeker, Yargıtay 1. Başkanvekili Osman Şirin ve Yargıtay Genel Sekreteri Ahmet Ceylani Tuğrul ile birlikte 9. Ceza Dairesi müzakere salonunda gazetecilere ilk açıklamasını yaptı.
     Çok zorlu bir seçim sürecinden geçtiklerini belirten Gerçeker, olayın sıcağı sıcağına çok detaylı, geniş bir açıklama yapmak istemediğini vurgulayarak, ''Böyle bir görevi üstlendiğim için her şeyden önce onurluyum, gurur duyuyorum. Bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum'' dedi.
     Gazetecilerin, TBMM'de başörtüsünün yüksek öğretimde serbest bırakılması için verilen Anayasa değişikliği teklifinin görüşüldüğünü hatırlatmaları üzerine, Gerçeker, ''Şimdi o konularda bir şey söylemek istemiyorum. Şu anda beni mahzur görün, olayın sıcaklığı da var. O konularda çok kısa sürede mutlaka açıklama yapacağız'' dedi.
     ''Konuyla ilgili Başkanlar Kurulunu toplayacak mısınız?'' sorusuna ise Gerçeker, ''Seçim daha yeni bitti. Bunları arkadaşlarla görüşeceğiz. Mutlaka yol haritamızı çizeceğiz. Yargıya en iyi şekilde hizmet edebilmenin yolunu bulacağız'' karşılığını verdi.



Bu haber 493 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,285 µs