En Sıcak Konular

CHP’Lİ AKKAYA’DAN AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI’NA TEPKİ

12 Kasım 2016 14:44 tsi
CHP’Lİ AKKAYA’DAN AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI’NA TEPKİ Yakup Akkaya, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının bütçesinde söz alarak Bakanlığı ve politikalarını sert bir dille eleştirdi.

CHP’Lİ AKKAYA’DAN AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI’NA TEPKİ!


“4 milyon aileye yoksulluk yardımı yapıyoruz” söylemleri üzerinden siyaset yapılması ve bununla övünülmesi tam bir acizliktir”; İstanbul Milletvekili Yakup AKKAYA


CHP İstanbul Milletvekili ve Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Yakup Akkaya, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının bütçesinde söz alarak Bakanlığı ve politikalarını sert bir dille eleştirdi.
Akkaya; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının en başarısız dönemini yaşadığını söyleyerek; Bakanlığın "4 milyon aileye yoksulluk yardımı yapıyoruz” söylemleri üzerinden siyaset yapmasının ve övünmesinin acizlik olduğunu belirtti.  
Akkaya konuşmasında önemli olanın yoksulluğun azaltılması olduğunu dile getirdi ve Bakan’a “Siz yoksulluğu azalttım diyebiliyor musunuz? Hayır. Çünkü siz yoksulluğu yöneterek iktidarınızı sürdürmek istiyorsunuz.” tepkisinde bulundu.
Komisyonda engelli yurttaşlarımızın sorunlarına değinen Akkaya; 2016 Türkiye’sinde; engellilerimizin sorunlarının çözülmesi bir yana bu vatandaşlarımızın her geçen gün daha da mağdur hale getirildiklerini ifade etti.
Engelli yurttaşlarımızın muayene, tedavi ve ilaçta katkı payı vermemeleri gerektiğini söyleyen Akkaya; kas hastalıkları olan engellilerin de sürekli fizik tedaviye ihtiyaç duyduklarını belirterek konuya ilişkin şu detayları verdi:
”Bu hastaların fizik tedavi ücretleri sadece yılda 2 kez ve toplamda 15 gün olarak değerlendirilmektedir; ama bu insanlar yaşamları boyunca bu tedaviye ihtiyaç duymaktadırlar. Bu tedavinin yılda sadece 15 gün olarak değerlendirilmesi, onların hastalıklarının tedavisi için yeterli olmamakla birlikte; bu durum onların rahat bir yaşam sürmesini de engelleyicidir. 
Bakanlık olarak yürüyemeyen engellilerimiz için tekerlekli sandalye veriyorsunuz. Peki, siz o tekerlekli sandalyeye havalı yastık veremiyorsanız o tekerlekli sandalyenin anlamı var mıdır? Bugün bu sandalyelerde kullanılması gereken havalı yastık Türkiye’de üretilmiyor, ve  dolar ya da euro üzerinden yurt dışından alınıyor. Engelliler bunu nasıl alacaklardır? Siz; “Tekerlekli sandalye veriyorum.” diye ona bir katkı sağladığınızı zannediyorsunuz; ama hayatı boyunca bulunduğu ortamlarda eziyet çektiğinin  bile farkında değilsiniz. Bir de övündüğünüz bir konu var: 30 Mart 2007’de Türkiye; Birleşmiş Milletler Engelli Haklarına İlişkin Sözleşme’yi imzaladı. Peki, Birleşmiş Milletlere bireysel ve kolektif başvuru hakkının tanınması hususunu içeren ihtiyari protokolü niye hayata geçiremediniz? Siz; “Birleşmiş Milletler Engelli Sözleşmelerini imzaladık.” Diyerek sahte bir algı yaratmaya çalışıyorsunuz ama onun hayata geçirilmesi için gerekli olan ihtiyari protokolü hayata geçirmiyorsunuz.  “
Akkaya konuşmasında çocuk işçiliği konusuna da değinerek 2016 yılının ilk on ayında 52 çocuğumuzun iş cinayetine kurban gittiğini; bunun 16’sının ise kız çocuğu olduğunu vurguladı.
Akkaya Bakan’a; “Bakanlık olarak 4+4+4 sisteminin getirmiş olduğu ;özellikle kız çocuklarına ilişkin; olumsuzlukların detaylarını ortaya koymak ve buna karşı politikalar üretmek sizin göreviniz olmalıdır. “ hatırlatmasında bulundu.
Aile içi şiddetteki korkunç artışa da değinen Akkaya; “Kadın cinayetleri, uyuşturucu artışı, antidepresif ilaçların milyonlarca insan tarafından kullanılmasının nedenlerinin araştırılması ve bunlara yönelik tedbirlerin alınması Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının görevlerinden bir tanesi değil midir? Toplam bakanlıkların içinde bütçesi en çok olan 6 bakanlıktan birisi olarak övünüyorsunuz. 14 Seneden beri başımızdasınız; ancak övündüğünüz bütçe ile doğru düzgün sosyal politikalar üretemiyorsunuz. “ diyerek Bakan’a sert eleştirilerde bulundu.

 




Bu haber 568 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,429 µs