En Sıcak Konular

''ASIRLIK SOYKIRIM YALANI PROJESİ'' TOPLANTISI: ERZURUM

25 Ekim 2016 10:20 tsi
''ASIRLIK SOYKIRIM YALANI PROJESİ'' TOPLANTISI: ERZURUM Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projelerini Destekleme Programı kapsamında Türk Ocakları Genel Merkez Gençlik Kolları tarafından düzenlenen "Asırlık Soykırım Yalanı" projesinin son toplantısı Erzurum'da gerçekleşti.

Asırlık Soykırım Yalanı Projesi Erzurum Programı Gerçekleşti

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projelerini Destekleme Programı kapsamında Türk Ocakları Genel Merkez Gençlik Kolları tarafından düzenlenen "Asırlık Soykırım Yalanı" projesinin son toplantısı Erzurum'da gerçekleşti. Erzurum Lisesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz, Türk Ocakları Erzurum Şube Başkanı Nizam Işık, Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, ERVAK Başkanı Erdal Güzel ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen Türk Ocaklı gençler katıldı.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda açılış konuşmasını Erzurum Şube Başkanı Nizam Işık gerçekleştirdi. Türk topraklarında yüzyıllardan beri gözü olan unsurlara karşı dikkatli olunması gerektiğini, Halep'ten, Kerkük'ten, Musul'dan yükselen feryatlara da duyarlı olmak mecburiyetinde olduğumuzu belirten Işık, “Asırlık Soykırım Yalanı” projesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek kürsüden ayrıldı. Ardından sözü devralan Türk Ocakları Genel Merkez Gençlik Kolları Genel Koordinatörü Fatih Mehmet Kaya, projenin son toplantısıyla birlikte Türk Ocaklı gençlerin Erzurum'da bir meşale yaktığını, bu meşalenin ülkeyi ısıtacağını, aydınlatacağını söyledi. Gençlerin, yarının büyükleri olarak bilinç kazanmaları gerektiğini, çalışmaların bu manada devam ettiğini ifade eden Kaya, sempozyumu açmak üzere sözü Prof. Dr. Mehmet Öz'e bıraktı.
 
Genel Başkan Öz, konuşmasına vatanını ayakta tutabilmek adına canını feda etmiş tüm şehitleri anarak başladı. Türk milletinin, Türk coğrafyasının Türksüzleştirilmesine karşı mücadele verdiğini ifade eden Öz, bu bağlamda Erzurum'un ayrı bir öneme sahip olduğunu belirterek son toplantının Erzurum'da gerçekleşmesinin oldukça isabetli bir karar olduğunu söyledi. Milli iradenin ve milli kurtuluşun ilk adımlarının atıldığı bir yer olarak Erzurum'un, Ermeni meselesindeki önemine değinen Öz, gençlerle gurur duyduğunu ifade ederek sempozyum konuşmalarını gerçekleştirmek üzere sözü Prof. Dr. Erol Kürkçüoğlu ve Dr. Mevlüt Yüksel'e devretti.
 
"1915 SEVK VE İSKAN KANUNU ÜZERİNDE UZUNCA DÜŞÜNÜLMÜŞ BİR KANUNDUR."
 
İlk konuşmayı gerçekleştiren Dr. Mevlüt Yüksel söze hem iç hem dış kamuoyunda sık sık gündeme gelen 1915 Sevk ve İskan kanununa ve uygulanışına dair önemli açıklamalar yaparak başladı. Kararın kısa bir sürede alınmadığını vurgulayan Yüksel, kanunun üzerinde düşünülmüş olduğunu söyledi. Kararın alınmasında, o dönemde Osmanlı'da yükselen milliyetçilik cereyanından etkilenen Ermenilerin Doğu Anadolu'yu Anadolu'ya giriş kapısı olarak gören Ruslarla işbirliği yapmasının ve dönem koşulları gereği Doğu Anadolu'da asker bulunmamasının etkili olduğunu ifade etti.
 
"SEVK VE İSKAN KANUNU ASLA BİR SOYKIRIM KANUNU DEĞİLDİR."
 
Kanunun talimatname ve tebliğler bütünü olduğunu ifade eden Yüksel, sevk ve iskan uygulamaları dâhilinde gerekli sağlık önlemlerinin alındığını, barınma ve geçinme imkanının sağlandığını, devlete olan borçların dahi geri alınmadığını, affedildiğini dolayısıyla Sevk ve İskan Kanununun asla bir soykırım kanunu olmadığını söyledi.
 
"PROPAGANDA AMACIYLA ORTAYA ATILAN İDDİALAR DOĞRU DEĞİL."
 
Propaganda amacıyla ortaya atılan iftiraların, iddiaların doğru olmadığını söyleyen Yüksel, gençlerin belgeleriyle birlikte doğruyu bilmeleri gerektiğini ve tüm inandırıcılığıyla bunu bir tabana bağlamaları gerektiğini ifade ederek konuşmasını sonlandırdı.
 
"TÜRKLER TARİHLERİYLE YÜZLEŞMEYE HER ZAMAN HAZIRDIR."
 
Yüksel'in ardından konuşan Prof. Dr. Erol Kürkçüoğlu söze, Türklerin tarihleriyle yüzleşmeleri gerektiğini söyleyenlere atıfta bulunarak Türklerin tarihleriyle yüzleşmeye her zaman hazır olduklarını söyleyerek başladı. Türklerin tarihinin tertemiz olduğunu, verilmeyecek hesaplarının olmadığını söyledi,
 
"SEVK VE İSKAN KANUNU OLMASAYDI DOĞU ANADOLU'NUN AKIBETİ KARABAĞ'IN AKIBETİ İLE AYNI OLACAKTI."
 
Sevk ve İskan Kanununun zorunluluklar çerçevesinde alınmış bir karar olduğunu söyleyen Kürkçüoğlu, Doğu Anadolu'da asıl Müslüman Türk soykırımının gerçekleştiğini, kanun olmasaydı Doğu Anadolu'nun akıbeti ile Karabağ'ın akıbetinin aynı olacağını ifade etti.
 
TÜRK OCAKLI GENÇLERE: "HAKİKATİN PEŞİNDEN KOŞUN."
 
Ocaklı gençlere hakikatin peşinden koşmaları öğüdünde bulunan Kürkçüoğlu, bundan bir kötülük çıkmayacağını fakat gençlerin gerçeklere tarihten kopmadan, Türk gözüyle bakmaları gerektiğini söyledi.
 
Kürkçüoğlu, katkılarından dolayı Gençlik ve Spor Bakanlığına ve Türk Ocaklı gençlere teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.
 
Sempozyumun ardından Erzurum Tabyalarını ve şehitlikleri gezen ocaklılar hatıra fotoğrafları çekildi. (Haber: Aybike Hilal BAYRAKTAR -TÜRK OCAKLARI)

Kaynak: : turkocaklari.org.tr http://turkocaklari.org.tr/faaliyetdetay/313/asirlik-soykirim-yalani-projesi-erzurum-programi-gerceklesti.html


Bu haber 597 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,147 µs