En Sıcak Konular

''2002 GENEL SEÇİMLERİNDE FETÖ’NÜN ETKİSİ Mİ VAR?''

21 Ekim 2016 23:47 tsi
''2002 GENEL SEÇİMLERİNDE  FETÖ’NÜN ETKİSİ Mİ VAR?'' DYP Tansu Çiller liderliğinde girdiği 3 Kasım 2002 Genel Seçimlerinde yüzde onluk barajını kırk bin oy farkla, %9.9 oy oranıyla aşamamış, bunun sonucunda AKP ezici bir milletvekili çoğunluğu elde etmişti.

AKP’Yİ İKTİDARA TAŞIYAN 2002 GENEL SEÇİMLERİNDE  FETÖ’NÜN ETKİSİ Mİ VAR?

ÇIRAY’DAN AĞAR’A ÇARPICI SORU: YÜKSEK SEÇİM KURULUNDA FETÖ İŞARETLERİ GÖRÜYOR MUSUNUZ? 

İzmir milletvekili ve 15 Temmuz FETÖ Darbesi Araştırma Komisyonu Üyesi Dr. Aytun Çıray, AKP’nin yüzde otuz dört oy oranıyla Meclisteki sandalyelerin yüzde altmış altısını kazanmasıyla sonuçlanan 2002 Milletvekili Genel Seçimlerine FETÖ gölgesi düşüp düşmediğini Mehmet Ağar’a sordu. Doğru Yol Partisi Tansu Çiller  liderliğinde girdiği 3 Kasım 2002 Genel Seçimlerinde yüzde onluk barajını kırk bin oy farkla,  %9.9 oy oranıyla aşamamış, bunun sonucunda ortaya çıkan iki partili parlamento tablosunda AKP ezici bir milletvekili çoğunluğu elde etmişti. Ancak bu sonuç DYP’nin kıl payı denebilecek bir oy farkıyla baraj altında kalmış olması bakımından tartışmalı değildi. Bu seçimlerde asıl sorun daha sonra kapatılan DEHAP’ın seçimlere katılma hakkı olmadığının Yargıtay tarafından onaylanmış olmasına rağmen, bu seçimlere girmiş olması ve seçim sonuçlarına Yargıtay kararı gösterilerek yapılan itirazların YSK tarafından dikkate alınmamasıydı. Aytun Çıray, Tansu Çiller’in  aday olmadığı DYP 14 Aralık 2002 tarihli 7. Büyük Kongresinde Genel Başkan seçilen Ağar’a yönelttiği soruda bu durumu hatırlatarak “2002 seçimlerinde milletvekili dağılımının  Yargıtay’ın bu kararına göre yapılması gerekiyordu. Bu durumda DYP 66 Milletvekili ile Parlamento’ya girecekti. Fakat YSK Yargıtay kararlarının gereğini yapmadı. Ne seçimleri iptal etti, ne DEHAP’ın aldığı oyları dışarda bırakarak DYP’yi parlamentoya aldı. YSK’nın bu kararlarında FETÖ’nün işaretlerini görüyor musunuz?’ diye sordu.

AĞAR DA 2002 SEÇİMLERİNİN SONUÇLARINDAN ŞÜPHE DUYUYOR: TAHKİK EDİLMELİ!  

Ağar, Çıray’ın bu sorusunu ‘O günün şartlarında görmedim. Ama ihtimal olarak değerlendirilmeli, tahkikat yapılmalı. O dönem gerçekten çok uğraşıldı.’ diye cevaplandırdı. Mehmet Ağar’ın bu cevabı, 2002 Genel seçimlerinde YSK’nın tutumundan kendisinin de ciddi bir şekilde şüphelendiği ve sorguladığı şeklinde yorumlanmaya elverişliydi.

Çıray’ın  Ağar’a yönelttiği ikinci soru  akamete uğrayan DYP-ANAP birleşmesiyle ilgiliydi. Bunun  önemli bir kırılma noktası olduğunu belirten Çıray, o dönem yapılana anketlerde yüzde on beş oy alacağınız öngörülmesine rağmen bu birleşme gerçeklemedi.” dedi ve  ‘Bu birleşme FETÖ tarafından mı sabote edildi’ diye ekledi. Ağar, bu soruya ‘FETÖ siyasette kim güçlüyse ona yanaşır’ diye cevapladı.  

 

(CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ VE 15 TEMMUZ FETÖ DARBESİ ARAŞTIRMA KOMİSYONU ÜYESİ AYTUN ÇIRAY BASIN BÜROSU) 




Bu haber 583 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,596 µs