En Sıcak Konular

İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI: ''FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜDÜR''

21 Ekim 2016 10:04 tsi
İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI: ''FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜDÜR'' İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 43. Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'nda Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), terör örgütü ilan edildi.

İslam İşbirliği Teşkilatı da FETÖ'ye 'terör örgütü' dedi

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 43. Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'nda Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), terör örgütü ilan edildi.

Dışişleri Bakanlığının internet sitesinde yayımlanan açıklamada, FETÖ hakkında İİT 43. Dışişleri Bakanları Konseyinin Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te yapılan toplantısında, üye devletlere yönelik terörün her şekil ve tezahürüne karşı mücadelede iş birliği çağrısında bulunularak, FETÖ'nün Türk anayasası, hükümeti ve halkı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelen darbe girişiminin şiddetle kınandığı bildirildi.

Dışişleri bakanlarının katıldığı toplantının ardından açıklanan kararda, terörle mücadelenin tüm üye devlet ve uluslararası toplumun sorumluluğunda olduğunun altı çizilerek, devletlerle, uluslararası örgüt ve girişimlerle yapıcı iş birliği çerçevesinde terörle ve aşırıcılıkla mücadelede kapsamlı bir İslami strateji benimsenmesine ve İİT’nin terörle mücadelede uluslararası çabalarda etkin rol oynamasına duyulan ihtiyaç vurgulandı. 

"Terörist ve terör oluşumlarınca sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarının kötüye kullanılmasını önlemek üzere üye devletlerin gerekli önlemleri almasına ilişkin ihtiyaca" işaret edilen kararda şunlar kaydedildi: "Türkiye’nin, İslam ülkelerinin ve diğerlerinin kamu düzenine, meşru kamu kurumlarına, güvenlik ve istikrarına yönelik tehdit ve risk teşkil eden çeşitli hukuki kılıf ve şekillerle organize olan Türk vatandaşı Fetullah Gülen tarafından yönetilen uluslararası ağın hafi, yasadışı ve gizli yöntem, güdü, faaliyet ve hedeflerinden derin endişe duyarak, Türkiye’nin anayasal düzenine, kamu kurumlarına, güvenlik ve istikrarına yönelik teşkil ettiği büyük tehdit karşısında yurtiçinde ve yurtdışında Fetullah Gülen’e bağlı olarak çoğunlukla Türk vatandaşlarından oluşan ve yönlendirilen Fetullah Gülen ağını hukuki olarak terör örgütü şeklinde sınıflandırdığının idrakine varılmıştır."


Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/dunyadan/islam-isbirligi-teskilati-da-feto-ye-teror-orgutu-dedi-h13034275.html


Bu haber 580 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,693 µs