En Sıcak Konular

''KOMİSYONA AKTİF GENELKURMAY BAŞKANI GELSİN!''

13 Ekim 2016 23:48 tsi
''KOMİSYONA AKTİF GENELKURMAY BAŞKANI GELSİN!'' CHP İzmir Milletvekili ve 15 FETÖ Darbesini Araştırma Komisyonu Üyesi Dr. Aytun Çıray Komisyonun AKP’li Başkan ve Başkanlık Divanı tarafından amacından saptırıldığını söyledi.

KOMİSYONA AKTİF GENELKURMAY BAŞKANI GELSİN! BİZE GENELKURMAY’DA BEŞ BUÇUK SAATTE OLANLARIN AÇIKLAMASINI VERSİN!

AYTUN ÇIRAY’DAN KOMİSYONDA SERT ÇIKIŞ

CHP İzmir Milletvekili ve 15 FETÖ Darbesini Araştırma Komisyonu Üyesi Dr. Aytun Çıray Komisyonun AKP’li Başkan ve Başkanlık Divanı tarafından amacından saptırıldığını söyledi. Çıray, komisyonun bugünkü toplantısına çağrılan davetliler konusunda söz aldı ve şu görüşleri dile getirdi:

AKP’Lİ BAŞKANLIK DİVANININ DAYATMALARINA KARŞIYIZ!

“Bugün haklı çıkmanın üzüntüsü içerisindeyim. Yenikapı ruhuna uygun olarak tüm muhalefet partileri Başkanlık Divanında yer alsın istedim. Fakat bu istek kabul görmedi. Beşinci maddede çağrılacak olanların başkan tarafından belirlenmesini de komisyon ruhuna ve içtüzüğe uygun bulmadık. Ortak karar alınmalıydı. Kimlerin çağrılacağını ortak listeleri gözden geçirerek belirlemeliydik. İki emrivaki oldu. Kesin liste görmek istemiyorum. Tartışmaya açıp öncelik sırası yapmamız lazım. İlk toplantıda da söylemiştim. 15 Temmuz Darbe Girişimi nasıl hayata geçti? 15-16 Temmuz’da ne oldu. Bunların cevabı önemliydi.

Kamuoyunda bu konuda tartışılan üç farklı yaklaşım vardı. Birincisi bunun arkasında tamamen fetö örgütü yer alıyordu. İkinci yaklaşıma göre darbe bir senaryoydu.Tabii  biz böyle düşünmüyoruz. Üçüncü yaklaşıma göre,  Cumhurbaşkanı ve hükümet darbeden erken haberdar olmuş, fakat buna rağmen harekete geçmeyerek bastırmamayı seçmiş.”

KAMUOYUNUN VİCDANINI AYDINLATACAK SORULARA EĞİLMELİYİZ…

“Kamuoyunun vicdanını aydınlatmak için ‘istihbarat cumhurbaşkanına ne zaman gitti’, ‘beş buçuk saatte neler oldu?’ ‘Genelkurmayda MİT Müsteşarı ne dedi’  ‘Yurtdışı arandı mı?’  ‘bu konudaki telefon kayıtları var mı’ gibi soruların cevaplandırılması önemli. Bu ilk intiba açısından da çok mühim.

Ancak bu soruların cevaplarını açığa çıkarmak için demokratik usuller gerekli. Zaman kaybettiriyorsunuz. Bu AKP ve Cumhurbaşkanına zarar verir. Örtbas etmeye çalışılıyor görüntüsü verilmemeli. Dolayısıyla öncelikle aktif siyasette, bürokraside olanlar gelmeli. Mesela ilkin Aktif Genelkurmay Başkanı gelmeli. Beş buçuk saat ne yaptığını, darbecinin kullandığı helikopterde neler olduğunu anlatmalı. Yoksa saikler, amaçlar çözülemez. Darbeden sonra Türkiye Kıbrıs’ta taviz verdi, Suriye’ye girmek istemediği halde girdi.

‘Nurculuk hareketi nerden geldi, nereye gidiyor’ felsefesi ve sorusunun yanıtı acil değil. Bize ne bundan. Milletin vicdanını tatmin edecek şekilde darbenin hedefi ve menzili belirlenmeli. Bunu kim engellerse kripto fetöcüdür.”

(CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ VE 15 TEMMUZ FETÖ DARBESİNİ ARAŞTIRMA KOMİSYONU ÜYESİ DR. AYTUN ÇIRAY BASIN BÜROSU)   



Bu haber 583 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,202 µs