En Sıcak Konular

AYTUN ÇIRAY HİLMİ ÖZKÖK'E SORDU

19 Ekim 2016 23:34 tsi
AYTUN ÇIRAY  HİLMİ ÖZKÖK'E SORDU Aytun Çıray Balyoz ve Ergenekon davalarındaki tutumuyla genel bir eleştiriye tabi tutulan eski genelkurmay başkanı Hilmi Özkök’e kritik sorular yöneltti.

15 TEMMUZ’UN SORUMLUSU 2004 MİLLİ GÜVENLİK KURULU KARARLARININ GEREKLERİNİ YERİNE GETİRMEYEN AKP İKTİDARLARIDIR.

Aytun Çıray Balyoz ve Ergenekon davalarındaki tutumuyla genel bir eleştiriye tabi tutulan eski genelkurmay başkanı Hilmi Özkök’e kritik sorular yöneltti.

Konuşmasında laiklik konusundaki hassasiyetinin altını çizen Özkök’e, Çıray, Öcalan’ı sorgulayan emekli albay Hasan Atilla Uğur’un TSK’daki Fethullahçı yapılanmaya dair raporunu hatırlatarak Özkök’ün gösterdiği kayıtsızlıkla ilgili bir soru sordu.

Hasan Atilla Uğur raporunda Fethullah Gülen liderliğindeki çetenin küresel bir güç olduğunu, adam öldürmek dahil her şeyi yapabilecek imkan ve kabiliyete sahip olduğunu vurgulamış, ama ne dönemin cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ne de dönemin genelkurmay başkanı Hilmi Özkök tarafından dikkate alınmamıştı. Uğur, Özkök’ün “Ne uğraşıyorsunuz bu işlerle, bunlar Müslüman adamlar” dediğini aktarmıştı. Çıray, Özkök’e bunun doğru olup olmadığını sordu.

Özkök, Uğur’un anlattığı olayların kendisiyle ilgili olmadığını, Jandarma Genel Komutanlığı’yla alakalı olduğunu ve aslında raporu görmediğini ifade etti. Çıray, bu konunun aydınlığa kavuşmasından memnun olduğunu belirttikten sonra, 2004 yılında yapılan kritik MGK toplantısında alınan kararlara ilişkin Özkök’e görüşlerini sordu. Özkök de 2004 MGK da ordu içindeki yapılanmalara karşı bütün kuvvet komutanlarının da katılımıyla hükümeti uyardıklarını ifade etti. Özkök bu uyarının MGK sonrasında yayınlanan açıklamaya çok net biçimde yansıdığını belirtti.

Çıray, Özkök’ün bu açıklamasıyla 15 Temmuz darbesinin %50’sinin aydınlanmış olduğunu ifade etti. Çıray, bu açıklamayla AKP hükümetlerinin TSK’nın yüksek komuta kademesinin uyarılarına rağmen önlem almadıklarını ve bu şebekenin ordu içinde büyük güç kazanmasının önünü açtıklarını vurguladı. Eğer 2004 MGK kararının gerekleri yapılsaydı, 15 Temmuz’daki kanlı hain girişimin gerçekleşmesi mümkün olmazdı.

(CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ VE 15 TEMMUZ FETÖ DARBESİ ARAŞTIRMA KOMİSYONU ÜYESİ AYTUN ÇIRAY BASIN BÜROSU) 



Bu haber 582 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,005 µs