En Sıcak Konular

MHP'DEN CHP'Lİ BÖKE'YE SERT TEPKİ

1 Eylül 2016 09:48 tsi
MHP'DEN CHP'Lİ BÖKE'YE SERT TEPKİ Semih Yalçın:''Sayın Bahçeli’ye 'Kongresini Sarayın Bahçesinde yapabilir' diyen arızalı zihniyetlere de kongrelerini Kandil’de yapmak yaraşır'' dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, Kılıçdaroğlu'nun Beştepe'deki adli yıl açılış törenine katılmayacak olmasına dair açıklama yaparken,MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkındaki sözleri tepki çekti.

Böke yaptığı açıklamada Bahçeli hakkında şu sözlere yer vermişti."Sayın Bahçeli'nin adli yıl açılış törenlerine dair CHP'ye yönelik çağrılarını ciddiye alıyoruz. Bu nedenle de kendisine yanıt verme ihtiyacı hissediyoruz. 15 Temmuz'da Türkiye'de olağanüstü bir durum yaşandı. Bu olağanüstü durum karşısında CHP bu devletin kurucu partisi olma bilinciyle Türkiye'ye omuz verdi. Oysa bugün anlaşılıyor ki CHP Türkiye'ye omuz verirken, Sayın Bahçeli Erdoğan rejimine omuz vermeyi tercih etmiş. Türkiye'de kuvvetler ayrılığına güçlü bir parlamenter demokrasiye ne kadar çok ihtiyacımız olduğunu 15 Temmuz'da bizzat hepimiz yaşayarak gördük. Şimdi hepimize düşen en temel görev de saray rejimine omuz vermek değil, yargının bağımsızlığını savunmaktır. Biz CHP olarak bunu yapmaya ısrarla devam edeceğiz. Bahçeli isterse kendi parti kongresini sarayın bahçesinde yapabilir'' 

Böke'nin bu sözleri üzerine Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. E. Semih YALÇIN  yazılı basın açıklaması yaptı.

İşte o açıklama: 

MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin gayet seviyeli ve nazik bir üslupla CHP’nin adli yıl açılış törenine dair tutumunu sorgulayan açıklamasına Selin Sayek Böke’nin verdiği cevap, kontrolsüzce züccaciye dükkânına giren filin ortalığı yıkıp geçmesinden farksız olmuştur.

Anlaşılan odur ki Türkiye’nin içinden geçtiği badireli günlerde oluşan millî mutabakat ve siyasi konsensüs havası, CHP’nin özürlü bünyesine fevkalade ağır gelmiş ve ana muhalefet partisi çok çabuk reddiyecilik ve inkârcılığa başlamıştır.

Farklı siyasi tutum ve görüşlere rağmen Türkiye’yi düze çıkarmak için ortak noktalarda birleşilmesinin millî bir yükümlülük olduğu gerçeğinin bütün toplum kesimlerinde teslim edildiği bir zaman diliminde CHP, yine tıynetine ve fikriyatına uygun bir tavır içine girmiştir.

CHP, Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünün korunması noktasındaki samimiyetsizliğini ve ikiyüzlülüğünü çabuk açık etmiş, millî meseleler söz konusu olunca ittifak eden geniş toplum kesimleriyle bir türlü dokusunun tutmayacağını bir kez daha ispatlamıştır.

CHP Yenikapı’daki mitinge AKP ve MHP ile yan yana katılırken de demek ki samimiyetsizdi.

Madem Devlet Bahçeli Erdoğan rejimine destek veriyordu, CHP’nin MHP ve milletle birlikte Yenikapı’da ne işi vardı?

CHP artık bir yol ayrımına gelmiştir. Ana muhalefet partisi kararını vermelidir: Millî birlikten yana mı olmalıdır, ayrışmadan yana mı tutum takınmalıdır?

CHP artık HDP ağzını terk etmeli, kendi özüne dönerek Cumhuriyet’in kurucu değerlerine sahip çıkmalıdır. Eğer aksi düşünülüyorsa bundan böyle sayın Böke açıklamalarını Kandil’den yapmalıdır.

Sayın Bahçeli’ye “Kongresini Saray’ın Bahçesinde yapabilir.” diyen arızalı zihniyetlere de kongrelerini Kandil’de yapmak yaraşır. Hatta Karayılanları ve Cemil Bayıkları da onur konuğu! olarak davet edebilirler. Böyle olduğu takdirde çok sırıtmayacaktır.

Sayın Devlet Bahçeli’yi Erdoğan rejimine destek vermekle suçlayan Baasçı kafayı ana muhalefet partisine yakıştırmakta zorluk çekiyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 


Kaynak: mhp.org.tr https://www.mhp.org.tr/htmldocs/mhp/4127/mhp/Milliyetci_

Hareket_Partisi_Genel_Baskan_Yardimcisi___Istanbul_Milletvekili_

Sayin_Prof_Dr_E_Semih_YALCIN__in__CHP__li_Selin.html



Bu haber 560 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,615 µs