En Sıcak Konular

CHP'Lİ AYTUN ÇIRAY ''FETÖ'' İDDİALARINA NE CAVAP VERDİ?

29 Ağustos 2016 13:02 tsi
CHP'Lİ AYTUN ÇIRAY ''FETÖ'' İDDİALARINA NE CAVAP VERDİ? 15 Temmuz darbe girişimini araştırmak için kurulan Meclis Araştırma Komisyonu üyeliğine seçilen CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray hakkında,AKP İzmir İl Başkan Yardımcısı Mehmet Tozlu ilginç bir iddiada bulundu.

15 Temmuz darbe girişimini araştırmak için kurulan Meclis Araştırma Komisyonu üyeliğine seçilen CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray hakkında,AKP İzmir İl Başkan Yardımcısı Mehmet Tozlu ilginç bir iddiada bulundu.

Tozlu,Çıray'ın 2011 genel seçimlerinde yürüttüğü kampanyanın, FETÖ'ye finans desteği sağladığı suçlamasıyla tutuklanan Kavuklar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavuk tarafından karşılandığı ileri sürdü.

Oysa Aytun Çıray,26 Ağustos 2016 tarihinde Mir Haber'de de yayınlanan basın açıklamasında; AKP’nin Komisyonun etkin ve verimli çalışmasını istemediği görüntüsünü verdiğini belirterek şu ifadelere yer vermişti:"Yüce Meclis çatısı altında cumhuriyet  tarihimizin bu en büyük travmasını en azından belli cepheleri ve boyutlarıyla aydınlatılmasının komisyonun sağlıklı biçimde teşkil edilmesine bağlı olduğu açıktır.  Sağlıklı bir komisyonun temel şartı ise üyelerinin 15 Temmuz işgal harekatının işbirlikçi ajan ve piyonlarıyla hiçbir şekilde pozitif bir ilişkiye girmemiş olmamalarıdır. AKP’nin Komisyona verdiği bazı üyelerin bu temel şartı karşılamadıkları bütün kanıtlarıyla ortadadır. Reşat Petek, bu karanlık ajan ve piyon işbirlikçi siyasi İslamcı şebekenin Türk Silahlı Kuvvetlerini ele geçirmek için sahneye koyduğu Ergenekon ve  Balyoz kumpaslarına açık destek vermiş bir şahsiyettir. Yani Reşat Petek araştıracak değil siyasi İlâmcı FETÖ ile ilgisinin derecesi araştırılacak bir şahsiyettir." (http://www.mirhaber.com/haber.php?haber_id=51159) 

AKP İzmir İl Başkan Yardımcısı Mehmet Tozlu'nun,Aytun Çıray'ın Reşat Petek hakkında yaptığı bu açıklamadan sonra böyle bir iddia ortaya atması hayli dikkat çekici.

Yeni Asır Gazetesi'nde yayınlanan iddialar üzerine  Aytun Çıray Basın Bürosu'ndan yazılı açıklama yapıldı.

İşte o açıklama  

 AYTUN ÇIRAY'IN İFTİRACILARA KARŞI AĞIR CEVABI

Bugün (29.8.2016) bir gazetede hakkımda yer alan akıl ve vicdan dışı yazı ile ilgili olarak değerli kamuoyuna açıklamada bulunma zorunluluğu doğmuştur;

Olağan bir dönemde, başlığı ve içeriğinden açıkça "karalama ve hedef saptırma" amacı güttüğü anlaşılan bu yazıyı ciddiye almam ve cevap vermem düşünülemez. Ancak gerçek suçluların perde arkasına saklanarak tetikçiler eliyle şahsım gibi geçmişinde en ufak bir leke bulunmayan dürüst siyasetçilere çamur atma yarışının yaşandığı bu günlerde, ülke olarak içinden geçtiğimiz sürecin hassasiyetini de dikkate alarak açıklama yapmanın gerekli olduğuna karar verdim. Bu açıklamam kesinlikle bir savunma değil, tam tersine yıllarca FETÖ elebaşına biat eden, FETÖ'nün himmet paralarıyla Amerika gezilerine katılıp maklubelere kaşık sallayan, gazete köşelerinde yağ çekip huzurda el pençe duran iki yüzlü sahtekarlara gerçeğin tokatı olarak kabul edilmelidir. 

Hayatımın hiçbir döneminde, FETÖ dahil olmak üzere hiçbir suç örgütüyle en ufak bir ilgi ve irtibatım olmamıştır. Aksine, Devletime verdiğim onlarca yıllık bürokrasi hizmetimde ve sonrasında içinde bulunduğum siyaset dünyasında daima demokrasiye, hukuka, ahlaka ve milletime sadık kaldım. Bugün darbe mağduru olarak kendisine reklam yapmaya çalışan birtakım zevatın terör örgütüyle kol kola yürüdüğü yıllarda milletten başka hiçbir güce inanmadım. 2000'li yılların başında milletvekili adayı olduğum bir dönemde kendisiyle benimle aynı siyasi partiden aday olduğu için tanışıklık kurduğum bir iş adamının bugün FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanmış olmasını üzerime çamur atma fırsatı olarak gören iftira çetesi, öncelikle hayal aleminden uyanmalı ve gerçek dünyaya dönmelidir. Dönsünler ve gerçek dünyada onları bekleyen şu sorulara yanıt versinler:

1- Okurlarına hitaben kaleme aldığı pek çok köşe yazısında, FETÖ elebaşını ve FETÖ örgütünü yere göğe sığdıramayan, övgüyü aşan beğenilerini emsalsiz bir üslupla dile getiren AKP İzmir milletvekili Hüseyin Kocabıyık'ın TBMM çatısı altında kurulan FETÖ ve darbeleri araştırma komisyonunda yer bulması hakkında ne düşünüyorlar?

2- Hakkımdaki itibarsızlaştırma yazısını yayınlayan gazetenin başında bulunan Şebnem Bursalı'nın, dönemin başbakanı günümüzün cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan hem de çok kritik bir ameliyata giderken başlatılan Hakan Fidan'a yönelik operasyon sonrasında FETÖ'nün ininde ve FETÖ elebaşının huzurunda ellerini önünde kavuşturarak verdiği saygı pozu hakkında ne diyecekler?

3-Kısa bir süre öncesine kadar AKP İzmir il başkanlığının, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan bir iş adamının mülkü olan binada faaliyet göstermesini nasıl karşılıyorlar?



Daha onlarca soruya cevap vermesi gereken tetikçilerin, alınlarındaki kara lekeyi görmeden temiz ve dürüst insanlara çamur atma çabalarına Türk milleti ve bilhassa İzmir halkı itibar etmeyecektir. 

Pervasızca haysiyet cellatlığı yapan kişi ve kurumların eylemlerinin karşılığı olan cezayı alacakları hukuki süreci başlattığımı da ayrıca ifade etmek isterim. 

Saygılarımla,

Dr. Aytun Çıray

İzmir Milletvekili

 

 

Açıklamaya konu olan ilgili haber için tıklayınız

http://www.yeniasir.com.tr/surmanset/2016/08/29/finansoru-kavuk-mu



Bu haber 689 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,396 µs