En Sıcak Konular

TERÖR AZDI

28 Ağustos 2016 23:33 tsi
TERÖR AZDI Türkiye, Fırat Kalkanı operasyonu kapsamında PYD/YPG hedeflerini vurdukça, içeride PKK saldırıları yoğunlaşıyor.

TERÖR AZDI

Türkiye, Fırat Kalkanı operasyonu kapsamında PYD/YPG hedeflerini vurdukça, içeride PKK saldırıları yoğunlaşıyor. Hakkari’de operasyona katılan askerlerimiz, Siirt’te korucular ve Diyarbakır’da havaalanı PKK saldırılarının hedefi oldu.

Türkiye’nin Cerablus’a yönelik Fırat Kalkanı operasyonuna girişmesi ve Türk savaş uçakları ve topçularının Suriye’nin kuzeyindeki PYD/YPG hedeflerini vurması üzerine misilleme telaşına düşen PKK terör örgütü saldırılarını yoğunlaştırdı. 28 Ağustos’ta Hakkari'nin Şemdinli ilçesinin Derecik beldesinde, Irak'a sıfır noktada bulunan Samanlı ve Cedikhan bölgesinde operasyonda bulunan askerlerimize, Irak tarafında bulunan PKK'lı teröristler tarafından havan ve uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Çıkan çatışmada 1 üsteğmen ve 1 er yaralanırken, 2'si ağır yaralı toplam 9 PKK'lı öldürüldü. Öte yandan Siirt'in Eruh ilçesi kırsalında, görev dönüşü yapan köy korucularını taşıyan minibüsün geçişi sırasında PKK'lıların yola tuzakladığı el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu, 5 köy korucusu yaralandı.

Havaalanları da hedefte

Hakkâri ve Siirt’teki saldırıların dışında PKK saldırılarının bir başka hedefi de Diyarbakır Havalimanı oldu. Terör örgütü PKK militanları Diyarbakır Havalimanı'na 28 Ağustos Pazar günü saat 00.04'te roketatarlı saldırı düzenledi. Ölen ya da yaralananın olmadığı olayda, küçük çapta hasar meydana geldi.

Cerablus’a askeri takviye

Cerablus'un IŞİD'den temizlenmesi için başlatılan 'Fırat Kalkanı' harekâtında bir askerimizin şehit olduğu 3 askerimizin de yaralandığı YPG'li teröristlerin saldırısı sonrası 28 Ağustos'ta bölgeye asker ve zırhlı araç takviyesi yapıldı. Yer yer sıcak çatışmaların yaşandığı Cerablus'a 2 tank eşliğinde sınırdan içeri askeri mühimmat kamyonu ve ZPT'ler (Zırhlı Personel Taşıyıcı) giriş yaptı. Öte yandan gece boyunca Cerablus'un iç noktaları ve güneyindeki bazı hedefler tank ve obüslerle vuruldu. Sabah erken saatlerde ise çatışma ve patlama sesleri Karkamış ilçesinden duyuldu. PYD'nin Türk tankını 9M133 Kornet füzesi ile vurduğu ortaya çıktı. Bu füzeler ilk olarak Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde 2 asker şehit olduğu 1 korucu ve 8 asker yaralandığı saldırıda gündeme gelmişti.

Fırat Kalkanı’nda yeni hedef Mare

Türk savaş uçakları ve topçuları Suriye’nin Cerablus kentinin güneyindeki Menbiç’in kuzeyindeki YPG hedeflerini yine vurdu. Türkiye daha öncede Afrin, Kobani ve Derik bölgesinde YPG mevzilerini obüs toplarıyla vurmuştu. Fırat Kalkanı Operasyonu kapsamında gerçekleştirilen harekâtta yeni hedef sınırdaki Mare bölgesi olacak. Halep ile Azez arasındaki bölge IŞİD’in elinde bulunuyor.


Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/gundem/teror-azdi-h13032237.html


Bu haber 697 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,510 µs