En Sıcak Konular

BAHÇELİ GRUP TOPLANTISINDA ÇOK SERT MESAJLAR VERDİ.

5 Şubat 2008 19:44 tsi
BAHÇELİ GRUP TOPLANTISINDA ÇOK SERT MESAJLAR VERDİ. Devlet Bahçeli, partisinin, kimseyi bir tercihe ve taraf olmaya zorlamadığını belirterek, ''MHP, Anıttepe ile Kocatepe arasına çekilmiş çelikten bir halattır'' dedi.

ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin, kimseyi bir tercihe ve taraf olmaya zorlamadığını belirterek, ''MHP, Anıttepe ile Kocatepe arasına çekilmiş çelikten bir halattır'' dedi. Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, son dönemde MHP'yi hedef alan tahrik, hezeyan ve suçlamaların bulunduğunu hatırlatarak, MHP olarak suçlamalar karşısında milli duruşlarını sergilediklerini dile getirdi.

Bahçeli, “Akla, insafa ve hukuka sığmayan suçlamalar yapılıyor. Bunlardan bir kısmı bazılarının ruh sağlığı ile ilgili soru işaretlerini beraberinde getirmiştir” dedi.

İşte Bahçeli'nin Manifesto gibi konuşması:

''Bu konuda gösterilen bazı tepkilerin içeriği ve üslubu, bu sorunun kangren
haline gelmesinin nedenlerini ve bu durumun sorumlularını bir kere daha gözler önüne sermiştir. Bazı tepkiler demokratik tartışma adabının dışına çıkarak hakaret ve hezeyan boyutlarına taşınmış ve toplumda korku yayma yarışına dönüşmüştür. Böyle bir zeminde sürdürülen tartışmalarda akla, insafa ve hukuka sığmayan suçlamalarda bulunulmuştur. Bunlardan bir kısmı, sahiplerinin ruh sağlığı hakkında ciddi endişeleri davet edecek şekilde tezahür etmiştir.

Anayasal düzeni yıkarak din devleti kurmak; Anayasa suçu işlemek; bölücü ayrılıkçı unsurların yararlanacağı bir ortam yaratmak, üniversite kapılarının kapatılması ve boykot tehditlerinin seslendiriliyor. Cumhuriyetin değerlerini koruma'' adına direnme, kavga ve çatışma çağrılan yapılıyor, milli iradenin tecelli ettiği yegane yer olan TBMM'nin yasama yetkisini tanımama anlamına gelecek beyanlarda bulunuluyor..

''Birinci iddia, baş örtmenin yüksek öğrenim kurumlarında serbest bırakılmasını öngören düzenlemelerin üniversitelerle sınırlı kalmayacağı; bunun ilk ve orta öğretime ve kamu kesimine yayılmasının yolu ve önünün açıldığıdır. Bu iddia yersiz ve dayanaksızdır. Anayasa ve yasa değişiklikleriyle yapılması amaçlanan şudur:

Anayasada yapılan değişikliklerle; kamu hizmetlerinden bireysel hak olarak
yararlananlar bakımından ayrımcılık yapılamayacağı daha açık olarak hüküm altına alınmış ve kanunda açıkça yer almayan nedenlerle hiç kimsenin yüksek öğrenim hakkından mahrum bırakılamayacağı hükme bağlanmıştır. Bu düzenlemenin yüksek öğrenim kurumlarıyla ve bu haktan yararlananlarla sınırlı olacağı Anayasa normu haline getirilmiştir. Bu gerçekler ortadayken, bu düzenlemenin ilk ve orta öğretime yaygınlaşacağını ve kamu hizmetlerinde çalışanların da aynı haklardan yararlanacağını iddia etmek, çok açık bir istismar çabasıdır. MHP; daha önce her vesileyle açıkladığı gibi, üniversiteler dışında böyle bir düzenlemeye kesinlikle karşıdır. Bu konudaki samimiyet ve kararlılığımıza herkes inanmalıdır.''

Bu yolla korkuları körükleyerek, siyasi rant sağlama peşinde koşanlar şu gerçekleri unutmuş görünmektedir; bugünkü Anayasa ve yürürlükteki kanunlara göre, kılık-kıyafeti diğer öğretim kurumları ve kamu hizmetleri için serbest bırakmak, kanunla yapılabilecektir.

Başörtüsü hakında bu yoldan dönülmeyeceği hakkındaki bir gazetenin manşeti ibret vericidir. Dava antları içtiği, davadan döneni namert olduğu ve iki parti arasında türban akitleri yapıldığı yazılmıştır.

Sahte senaryolara sarılarak "ölmek var dönmek yok" gibi "davadan dönen kalleştir" gibi ithamlarda bulunmuşlardır. Bu iddia tek kelimeyle yalandır. Baykal sahte senaryolara dayanarak ithamlarda bulunuyor. Siyasi senaryo hayalgücünü de aşan bir noktaya varmıştır. İstismarın boyutlarını ve muhalefet krizinin derinliğini gösteren bir ibret vesikası olmuştur.

Bu kesimlerin kaygılarının giderilmesi zorunludur. Bir kimsenin yüksek öğrenim hakımdan mahrun edilemeyeceği gibi, başkalarının hakkında korunacağı aynı şekilde kabul edilecektir.

Bu sürecin gerginlikten uzak bir şekilde ve en az sancılı olarak
yürütülmesinde üniversite yöneticilerine, öğretim görevlilerine ve öğrencilere
büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. Bu hassas dönemde herkes tahriklere karşı teyakkuz halinde olmalı, üniversitelerin bir çatışma alanına
dönüştürülmesine imkan vermeyecek bir sağduyu ve sorumluluk duygusuyla hareket etmelidir.  Başörtüsü nedeniyle doğan bir mağduriyetin giderilmesi, mağdurlar bakımından bir rövanş olarak görülmemeli, başı açık öğrencilerin kendilerini bir baskı ve tehdit ortamında hissetmelerine yol açacak hareketlerden kesinlikle kaçınılmalıdır. Kılık kıyafet farklılıkları bireysel hayat tarzı tercihlerinin bir tezahürü olarak kabul edilmeli, baş örtünme devlete ve rejime bir meydan okuma vasıtası haline getirilmemelidir.

Bahçeli, yapacağı açıklamaların demokrasi ve inanç manifestosu olarak da
hatırlanmasını istedi.

Devlet Bahçeli, MHP'nin en önemli görevinin, kutuplaşma ve gerilimin müzmin tarihini oluşturan, milletin değerleri ile devlet yönetimi arasındaki yapay ve anlamsız çatışmanın son bulması için çaba göstermek olduğunu bildirdi. Bahçeli, ''Milletinden kopuk bir devlet yapılanmasını dayatmak isteyenler ile devleti kendi istekleri ve istismar alanları doğrultusunda kurgulamak isteyen odakların her buhran yarattıkları dönemde, karşılarında MHP ve onun seçkin mensupları yer almış, kutlu değerleri uğruna siper olmuşlardır'' dedi.

Yarım asırdır, karşılaştığı tüm engellemelere rağmen milliyetçiliğin, bir
siyasi tavır olarak MHP kadrolarınca halka ulaştırıldığını anlatan Bahçeli,
devlete ve millete yönelen tehdit karşısında bu kaygıyı duyan vatan evlatlarının MHP etrafında toplandığını söyledi. Bahçeli, ''Milliyetçi Hareket, TBMM dışında kaldığı dönemlerde de milletinin yetki verdiği ölçüde, TBMM içinde hizmet vermeye başladığı süreçte de siyasi gelecek kaygılarından tamamen uzak bir yaklaşımla, 'Önce ülkem ve milletim, sonra
partim ve ben' anlayışı ile hareket etmiş ve bunu bir siyasi ilke ve düstur
olarak benimsemiştir. MHP, Türkiye'de birlik ve beraberlik içerisinde toplumsal barışın, huzur ve güven ortamının tesis edilebilmesini arzulamaktadır'' ifadesini kullandı.

MHP lideri Bahçeli, MHP'nin, geçtiğimiz yıllarda devleti korumak veya
milleti temsil adına ortaya çıkan kronik çatışma aktörlerinin yarattığı gerilimi
ortadan kaldırmak üzere, tam bir sorumlu muhalefet anlayışı ile siyasal hamleler yapmaya başladığını kaydetti.

MHP'nin, kurulduğundan beri karşıtlarının sürekli eleştiri ve sataşmalarına
maruz kaldığını öne süren Bahçeli, ''Bir yandan ırkçı, faşist, kafatasçı olarak
suçlanmaya, diğer yandan ise maneviyat dünyamızın samimiyeti tartışılarak,
hareketimiz toplum nazarında değersizleştirilmeye çalışılmıştır'' dedi.
Bu çabaların amacının, Türk milliyetçiliği fikrinin ülkenin idari ve
ideolojik merkezinden uzaklaştırılması ve milliyetçilerin milletin gönlünden ve
değerlerinden uzak tutulmak istenmesi olduğunu savunan Bahçeli, şunları söyledi:

''MHP'ye yönelik sistematik bir karalama kampanyasının diriltilmek istendiği
görülmektedir. Partimizin artık mutlaka çözülmesi gerektiğine inandığı bir
yasağın kaldırılması girişimi, kendilerine Cumhuriyet bekçiliği vehmeden
mihraklar tarafından toplumun önüne yeni bir tartışma ve çatışma alanı olarak konulmaya çalışılmaktadır. İnanç istismarının aktörlerinden sonra bu kez de ortaya çıkan laiklik istismarcılarının da hedefi MHP ve Türk milliyetçileridir.''

Partilerinin iradesine ve görüşlerine ipotek koymaya yeltenen zihniyetlerin
sözde ''Mektup'' adı altında karalama ve telkin kampanyası başlattıklarını ifade eden Bahçeli, girişimlerin bu güne kadar olduğu gibi, bundan sonra da MHP'nin mensuplarında asla yankı bulmayacağını söyledi.
Bahçeli, şöyle devam etti:

''Yüreği vatan ve millet sevgisi ile çarpan parti mensuplarımıza, Atatürk'ü
ve Cumhuriyeti hatırlatacak kadar küstahlaşan bu mihrakların arasında, çeyrek asır önce ülkemizdeki demokratik rejimi değiştirmek için fırsat kollayanlar ile Cumhuriyetin yıkılmasını derinden derine planlayanların bulunuyor olması, eski ve yarım kalmış hesapların ve kinlerin tekrar ortaya çıkartılmak istendiğinin bir işaretidir.

Üniter ve milli devlet yapısının parçalanması gibi Cumhuriyetimizi
temelinden sarsacak ağır tehditlerin kapımızda olduğu bu süreçte; Cumhuriyet rejimi ve laik devlet düzeni adına kaygılar vehmederek, demokrasi karşıtı arayışa yönelenlerin, sanki MHP ile gizli veya açık bir mutabakat ve gönül birliği içindeymiş gibi hayal kırıklığına uğradıklarını beyan etmeleri anlaşılır bir durum değildir. Bilinmelidir ki devletimizin ve milletimizin temel değerlerini korumayı bir siyasi proje olarak ortaya koymuş MHP'yi, hiç kimsenin Cumhuriyet veya laiklik karşıtı olarak suçlaması veya bu kavramları öğretmeye kalkışması kabul edilemez bir hezeyan ve küstahlıktır.''

Türk milliyetçilerinin, cumhuriyetin büyük tehditlere maruz kaldığı karanlık
yıllarda gözlerini kırpmadan mücadele ettiğini ve bu mücadelenin akabinde en ağır haksızlıklara uğradığını belirten Bahçeli, bugün MHP'den devlet adına tavır bekleyenlerin o günlerde hangi görevlerde bulundukları ve milliyetçi gençlere hangi gözle baktıklarının kendileri tarafından çok iyi bilindiğini söyledi.



Bu haber 439 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,674 µs