En Sıcak Konular

İSMET ÖZEL'E HAKARET DAVASI BAŞLADI

18 Haziran 2016 18:40 tsi
İSMET ÖZEL'E HAKARET DAVASI BAŞLADI Şair İsmet Özel’in, kendisine tehdit ve hakaret ettikleri gerekçesiyle, Yordam dergisi yazarları aleyhine açtığı davanın ilk duruşması, Salı günü İstanbul Anadolu 27. Asliye Hukuk Mahkemesinde görüldü.

“Piç davası”nın ilk duruşması görüldü

Şair İsmet Özel’in, kendisine tehdit ve hakaret ettikleri gerekçesiyle, Yordam dergisi yazarları aleyhine açtığı davanın ilk duruşması, Salı günü İstanbul Anadolu 27. Asliye Hukuk Mahkemesinde görüldü.

Hâkim Aydan Büyükyıldız’ın yönettiği duruşmada sanık kürsüsüne çıkan Yordam Dergisi Editörü Mehmet Sait Çakar, kendisine yöneltilen suçlamaları reddederek Yordam dergisi mail grubunda yaptığı yazışmalarda müşteki İsmet Özel hakkında sarf ettiği “kafa atmak”,  “yüzüne tükürmek” ve “piç” gibi sözleri suç kastıyla ve fiziki şiddet amacıyla söylemediğini samimi sohbet havasında söylediğini söyleyerek beraatini istedi. Kendisine söz verilen müşteki Özel ise, sanığın savunma yaparken bile savunma sınırlarını aşıp kendisine hakaret etmeyi sürdürdüğünü hatta dava açıldıktan sonra da adı geçen grupta “İsmet Özel için mahkeme süreci devam ettiği için aklıma gelen tanımlamayı kullanmak istemiyorum” diyerek bu tutumunu sürdürdüğünü söyleyerek sanıktan şikâyetçi olduğunu söyledi. 

Diğer sanıklarından Mehmet Sefa Özdemir, resmi ikametgâhı Ağrı-Doğubeyazıt olmasından dolayı, duruşmaya Ağrı’dan katılırken, Cihat Duman ise katılmadı.

Sanık avukatı Mehmet Bülent Deniz ve müşteki avukatları Halil Özkan ve Mustafa Tosun’un da hazır bulunduğu duruşma; delillerin toplanması, sanık Mehmet Sefa Özdemir’in savunmasının beklenmesi ve sanık Cihat Duman’a yeniden çağrı yapılması için 4 Kasım 2016 saat 11.30’a ertelendi.   

Haber: Osman Akyol/18 Haziran 2016, İstanbul


Bu haber 1,262 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,741 µs