En Sıcak Konular

''KAÇ KAMU GÖREVLİSİ SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMI YÜZÜNDEN MESLEKTEN MEN EDİLDI?''

18 Mayıs 2016 22:42 tsi
''KAÇ KAMU GÖREVLİSİ SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMI YÜZÜNDEN MESLEKTEN MEN EDİLDI?'' İstanbul Milletvekili Yakup Akkaya; Başbakan tarafından yazılı olarak yanıtlanması talebiyle; kaç kamu görevlisinin sosyal medyada yaptıkları paylaşımlar nedeniyle meslekten men cezası aldığını sordu.

CHP’Lİ YAKUP AKKAYA: “KAÇ KAMU GÖREVLİSİ SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMI YÜZÜNDEN MESLEKTEN MEN CEZASI ALDI?”

İstanbul Milletvekili Yakup Akkaya; Başbakan tarafından yazılı olarak yanıtlanması talebiyle; kaç kamu görevlisinin sosyal medyada yaptıkları paylaşımlar nedeniyle meslekten men cezası aldığını sordu.
Akkaya; verdiği soru önergesinde ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığındaki atamalarda giderek artan kayırmacılık iddialarına değinerek; Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı işyerlerinde görev yapmakta olan yöneticilerin kaç tanesinin kendi isteği dışında yer değiştirildiğinin belirtilmesini istedi.

Yakup Akkaya’nın soru önergesinin detayı şu şekildedir:


TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA



Aşağıdaki sorularımın Başbakan tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.
Saygılarımla,

Yakup AKKAYA
İstanbul Milletvekili 


6 Ocak 2016 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 81 il emniyet Müdürlüklerine gönderilen bir yazı ile “devlet büyüklerine hakaret edenler hakkında ivedilikle Türk Ceza Kanunu’nun 299. Maddesi çerçevesinde işlem yapılması” talep edilmiş olduğu çeşitli yazılı basın organlarında bu yazının yayınlanması suretiyle tarafımızdan öğrenilmiş bulunmaktadır.
Söz konusu yazının içeriğinde Anayasamızın 26. Maddesinin birinci fıkrasında “Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmî makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar.” hükmü bulunmasına rağmen kişilerin özel hayatlarında “kişisel fikir ve düşüncelerini açıklamaları” doğrudan suç olarak tanımlanmıştır. 
Bu çerçevede çeşitli kamu kurumlarında çalışan kamu görevlilerine yönelikte sosyal medyada yaptıkları paylaşımlar üzerinden işlemler gerçekleştirilmiş, bazı kamu görevlileri açığa alınırken, bazıları da meslekten men cezaları almışlardır. 
Yine Başbakanlığa bağlı Diyanet İşleri Başkanlığında da atamalarda giderek artan oranda bir kayırmacılığın yaşanmaya başladığına dair iddialar bulunmaktadır. Birçok yöneticinin ve çalışanın siyasi görüş ve düşünceleri nedeniyle farklı muamelelere tabi tutularak, ceza niteliğinde görev yeri değişikliklerine maruz kaldıkları belirtilmektedir. 
Bu çerçevede;
2002’den bu yana kaç kamu görevlisi “devlet büyüklerine hakaretten açığa alınmış, kaç memur da meslekten men cezası almıştır?
 2002’den bu yana Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı işyerlerinde görev yapmakta olan yöneticilerin kaç tanesi kendi isteği dışında yer değiştirmiştir? 




Bu haber 583 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,158 µs