En Sıcak Konular

ARAÇLARDA TAŞINABİLİR CİHAZLAR İÇİN KABLOSUZ ŞARJ

12 Şubat 2016 14:42 tsi
ARAÇLARDA TAŞINABİLİR CİHAZLAR İÇİN KABLOSUZ ŞARJ Özellikle telefonlarını uzun yolda navigasyon için kullanmak isteyen sürücülerin bu yenilikle çok rahat edeceği belirtildi.

ARAÇLARDA TAŞINABİLİR CİHAZLAR İÇİN KABLOSUZ ŞARJ DEVRİMİ…              

Her gün yeni bir teknolojik gelişmeyle karşılaştığımız şu günlerde, çıkan yeniliklere pek de şaşırmaz olduk. Ancak yenilikleri heyecanla takibe devam ediyoruz.

Bu gelişmeler arasında belki de pek çoğumuzun sabırsızlıkla beklediği yenilik, cihazların kablolardan kurtularak enerji ya da şarj gerekliliklerinin kablosuz olarak çözümlenmesi. Bilindiği gibi pek çok teknolojik yenilikle ilk kez karşılaştığımız sektör genellikle otomotiv sektörü oluyor. Otomobil kullanıcılarının telefonlarını uğraşsız bir şekilde “bırak ve şarj et” yöntemiyle şarj etme isteğine araç üreticileri kayıtsız kalamadı ve kar amacı gütmeyen kablosuz şarj standartlarını destekleyen Open Dots Alliance organizasyonu tarafından geliştirilen teknoloji önde gelen otomobil firmaları tarafından kullanılmaya başlandı. 
CDT Bilgi Teknolojileri de konuyla ilgili olarak Mentor Graphics’in geliştirdiği devre tasarım ve gömülü sistem çözümleri ürünleriyle hem tasarım hem de yazılım noktasında ürün ve hizmetlerini sunuyor. 
CDT Genel Müdürü Alpay Göğüş, Mentor Graphics’in kablosuz şarj teknolojileriyle ilgili geliştirdiği ürünler ve hizmetlerden bahsetti: “Mentor Graphics gerek elektronik devre tasarımı, gerek kablolama çözümleri ve gerekse gömülü sistem uygulamaları ile kablosuz çözümler alanında lider uygulamalara teknoloji desteği sunuyor. Biz de ülkemizde bu konuda çalışmak isteyen firmalara bu teknolojik altyapı ürünlerini sunup kullanımlarına yardımcı oluyoruz. Bu teknoloji giderek yaygınlaşıp günlük hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline çok kısa sürede gelecektir.”
Özellikle telefonlarını uzun yolda navigasyon için kullanmak isteyen sürücülerin bu yenilikle çok rahat edeceğini belirten Göğüş, araçlar için geliştirilen kablosuz şarj teknolojisiyle ilgili fikirlerini de paylaştı:
“Araçlar için geliştirilen kablosuz şarj teknolojisi sadece telefonlarla sınırlı değil; tablet, notebook ve benzeri diğer elektrikli aletler için de kullanılabilir durumda. %100’e yakın cihaz verimliliği sağlayan, doğası gereği düşük maliyetli bu teknolojinin hızla yayılacağı ve otomotiv sektörü dışında da kullanımının artacağını öngörüyorum.”


CDT Bilgi Teknolojileri Hakkında:

Elektronik Tasarım Otomasyonu konusunda kendi bölgesinin toplam çözüm sunabilen en tecrübeli ekibi olan CDT Bilgi Teknolojileri özellikle elektronik, telekomünikasyon, savunma, otomotiv, uzay/uçak ve üretim sektörlerine hizmet vermektedir. Bu konuda pazarda lider konuda bulunan CDT’nin hizmet verdiği sektörlerde Aselsan, TAI, FNSS, Arçelik, SDT, Vestel, Hexagon, Temsa gibi 60’ın üzerinde önemli müşterisi bulunuyor.

Profesyonel yaklaşımı ile ulaslararası kabul gören yenilik ve teknolojileri, yerel hizmetler ve uzmanlıkla birleştirerek müşteri portföyüne çözümler sunan CDT, bilgisayar destekli tasarım teknolojileri konusunda, tasarım, analiz, simulasyon ve üretim konularını da içerecek şekilde Elektronik Tasarım, Kablolama, PCB üretimi, Güvenilirlik Mühendisliği gibi farklı konularda hizmetler veriyor.

Bir diğer ana iş kolu da bilgi, belge ve süreç yönetimi olan CDT bu alanda Doxoft markasıyla başta bankacılık-finans ve sigorta kuruluşları olmak üzere dokümanlarını, iş süreçlerini ve elektronik formlarını yönetme ihtiyacı duyan tüm firmalara başarılı yazılım projeleri sunuyor. 

Detaylı bilgi için www.cdtas.com.tr adresi ziyaret edilebilir.



Bu haber 658 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,221 µs