En Sıcak Konular

DOĞALGAZ FATURASINI DÜŞÜRMENİN YOLLARI

4 Ocak 2016 22:26 tsi
DOĞALGAZ FATURASINI DÜŞÜRMENİN YOLLARI Yüksek gelen doğalgaz faturasını düşürmenin belli başlı yöntemleri vardır.

Doğalgaz Faturasını Düşürmenin Yolları

Yüksek gelen doğalgaz faturasını düşürmenin belli başlı yöntemleri vardır. Özellikle kış aylarında hem ısınma hem de sıcak su temini için doğalgaz için yüksek bir bedel ödenmesi, aile bütçesi için ciddi anlamda sorun meydana getirebilmektedir. Oysa gerek kombi gerekse merkezi ısıtma sistemleri için kullanılan doğalgazın bedelinin daha az ödenmesi mümkündür. Bunun için profesyonel destek alınmalıdır. Uzmanlar öncelikle kaliteli bir ısı yalıtımının yapılmasını önerse de, kombi ve peteklerin periyodik bakımlarının aksatılmaması da Doğalgaz faturasını düşürmenin yolları arasındadır.
 
Periyodik bakımların, özellikle petekler için iki yılda bir kez yapılmasının gerekli olduğunu ifade eden Protesisat.com Yönetim Kurulu Başkanı Öner Değer, bu bakım sırasında peteklerin içlerinin temizlendiğini belirtti. Bu temizliğin özel olarak geliştirilen petek temizleme kimyasalları ile gerçekleştirildiğini ifade eden Değer, bu işlem için petek temizleme makinelerinin geliştirildiğini, bu makinelerin de radyatör peteklerinin içlerinde zaman içinde meydana gelen kortu ve kireçlerin, kullanılan temizleme kimyasalı ile birlikte tamamen ortadan kaldırıldığını vurguladı.
 
Peteklerin Tıkalı Olması Doğalgaz Sarfiyatını Artırır
 
Peteklerin içinde bulunan suyun devridaim yapması gerektiğini, bunun olmaması durumunda ortamın ısınamayacağını ve bu nedenle de kombinin ısı değerinin artırılmak zorunda kalınacağını ifade eden Değer, bunun da doğalgaz sarfiyatını artıracağını söyledi. Bu işlemin sadece kombi ile ısınan evlerde değil, merkezi ve yerden ısıtmalı sistemler için de uygulanması gerektiğinin altını çizen Değer, merkezi sistemlerde de petek temizliğinin aksatılmaması gerektiğini ifade etti. Yerden ısıtmalı sistemlerde ısınma sorunu meydana geldiğinde daha çok enerji sarfiyatının olduğunu bildiren Değer, bu sistemlerde de Doğalgaz faturasını düşürmenin yollarının bulunduğunu söyledi. Değer, genellikle ısıtma sisteminin çevresinde balçıklar olduğunu, bu balçıkların da ortamın ısınmasını engellediğini bildirerek, bunun da daha fazla doğalgaz sarfiyatına neden olduğuna vurgu yaptı.
 
Sistemde Hava Varsa Isınma Sorunu Meydana Gelir
 
Protesisat Yönetim Kurulu Başkanı Öner değer, peteklerin içinde oluşan havanın da ısınma sorununu beraberinde getirdiğini ifade ederek, bu havanın mutlaka boşaltılmasının gerektiğini belirtti. Havanın kullanıcı tarafından da alınabileceğini söyleyin Değer, bunun için purjör anahtarı, yoksa da bir tornavida kullanılabileceğini belirtti. Değer, konuyla ilgili şu bilgileri verdi: "Peteklerin yan taraflarında havanın alınması için bir purjör bulunmaktadır. Bu purjör, anahtar ya da tornavida ile çevrilerek içinden su gelene kadar hava boşaltılmalıdır. Ardından purjör yeniden kapatılmalıdır. Bu işlem yapıldığında petek ısınmaya başlayacaktır. Bu da doğalgaz faturasını düşürmenin yollarından biridir."
 
Bu Noktalara Dikkat!
 
Öner Değer, peteklerde sorun yoksa yapılan bazı hatalı davranışların da ısınma sorununu meydana getireceğini ve dolayısı ile doğalgaz sarfiyatını artıracağını bildirerek şu önerileri sıraladı: "Doğalgaz faturasını düşürmenin yollarından birisi, peteklerin üzerlerinin kapatılmamasıdır. Ayrıca ısı yapıtımı mutlaka yapılmalıdır. Odalardaki eşyalar mutlaka peteklerden uzak tutulmalıdır. En önemli ayrıntı da düşük doğalgaz faturası ödemek için mutlaka sistemin periyodik bakımlarının profesyonel kişiler tarafından yaptırılmasıdır."



Bu haber 550 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,824 µs