En Sıcak Konular

MEDİCANA'DAN ''SICAK KEMOTERAPİ'' İLE TEDAVİ YÖNTEMİ

17 Aralık 2015 23:44 tsi
MEDİCANA'DAN ''SICAK KEMOTERAPİ'' İLE TEDAVİ YÖNTEMİ Medicana'dan yapılan açıklamaya göre, kanserin son evresi olan karın içi zarı kanserinin sıcak kemoterapi ile tedavi edilebiliyor.

Medicana'dan "sıcak kemoterapi" ile tedavi yöntemi

İSTANBUL (AA) - Medicana Sivas Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Kürşat Karadayı, karın içinde yer alan tümörlerin zamanla karın içi zarına tutunabileceğini ifade ederek, sıcak kemoterapiyle tedavinin mümkün olduğunu belirtti.

Medicana'dan yapılan açıklamaya göre, kanserin son evresi olan karın içi zarı kanserinin sıcak kemoterapi ile tedavi edilebiliyor.

Kalın bağırsak, mide, yumurtalık, apandisit ince bağırsak gibi karın içi organ kanserlerinin uygulanan cerrahi ve tıbbi onkolojik tedaviye rağmen yayılarak karın zarını tutunabileceğine dikkati çeken Karadayı, karın zarına yayılan kanser tedavisinin günümüzde sıcak kemoterapi ile mümkün olduğunu açıkladı.

Çok az sayıda merkez tarafından uygulanan tedavinin Sivas'ta da yapıldığı bildiren Karadayı, operasyonun deneyim, bilgi birikimi olan hekimler tarafından yapılması durumunda başarı oranının yüksek olduğunu belirtti.

Karadayı, hastalığın tanısının koyulmasının mümkün olduğuna ve teşhis sonrasında hekim yönlendirmesinin etkili olduğuna dikkati çekerek, karın zarı kanseri teşhisi koyulan hastaların kanserin son evresinde olduğunu, yaşama ihtimalinin düşük olduğunu ama başarılı bir operasyonla yaşam süresinin uzatılabileceğini bildirdi.

Hastaların kemoterapi, ilaçla tedavi ve ışın tedavisi gibi farklı tedavi yöntemlerinden ziyade sıcak kemoterapi ile daha başarılı sonuç alabildiğini belirten Karadayı, şunları kaydetti:

"Karın içi zarı kanserinin belirlenmiş bir nedeni yok, birçok faktör etkili olabilir. Karın zarı tümörlerinin oluşumunda bölgede beyaz toprak ve asbeste maruz kalmak önemli bir etken. Evlerin beyaz toprakla sıvanması doğrudan etkilenilmesine sebep oluyor. Hastalarımızın birçoğu Yıldızeli, Nevşehir, Kapadokya  gibi bölgelerden geliyor. Karın zarına yayılma ihtimali olan kalın bağırsak ve mide kanserinin nedenleri arasında beslenme alışkanlıkları, genetik faktörler, radyasyona maruz kalmak, sigara ve alkol tüketimi yer alıyor. Et ve et ürünlerinin yoğun tüketimi, hayvansal yağ kullanımı, düzensiz beslenme şekli mide ve kalın bağırsak kanserini tetikleyen nedenler arasında yer alıyor"


- Sıcak kemoterapiyle tümör hücrelerine doğrudan zarar veriliyor


Karın içi zarı kanseri hastalığının kanserin son evresi olduğuna vurgu yapan Karadayı, karında sıvı birikmesi, şişkinlik, bağırsaklarda tıkanma gibi belirtilerle hastalığın ortaya çıktığını ifade etti.

Karadayı, karın içi kötü huylu tümör teşhisi koyulan hastaların, tümörün karın içi zarına sıçramasını önlemek için düzenli kontrollerini yaptırmasını ve kanser ameliyatı olan hastaların ilaçlarını düzenli kullanıp, kontrollerini aksatmamaları tavsiyesinde bulundu.

Yapılan ameliyat ile karın içinde tümörle tutulan tüm doku ve organlar çıkarıldıktan sonra sıcak kemoterapi uygulaması yapıldığını belirten Karadayı, operasyonun yaklaşık 6-7 saat sürdüğünü, geride tümör dokusu bırakmamak için özel çaba harcamak gerektiğini vurguladı.

Karadayı, ayrıca sıcak kemoterapinin tek başına yeterli olmadığının, tıbbi onkolojik tedavinin devam etmesi gerektiğinin altını çizerek, operasyon sonrasında hastanın hekimin uygun gördüğü süre boyunca tıbbi onkoloji biriminde tedavisinin devam etmesi gerektiğini, cerrahi, sıcak kemoterapi, damardan verilen sistemik kemoterapinin hiçbir sürecinin atlanmamasının önemli olduğunu ifade etti.  

Bu yöntemle karın içine yayılmış tümör hücrelerine doğrudan zarar vermeyi amaçladıklarını belirten Karadayı, sıcak kemoterapi için her hastanın uygun olmadığını fakat yumurtalık kanseri, kalın bağırsak kanseri, mide kanseri, apandisit kanseri, karın içi zarı kanseri tedavisinde başarılı sonuçlara ulaşıldığını bildirdi.



Bu haber 579 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,207 µs