En Sıcak Konular

TEB ''KADIN BANKACILIĞI'' HİZMETİNE BAŞLADI

14 Aralık 2015 14:49 tsi
TEB ''KADIN BANKACILIĞI'' HİZMETİNE BAŞLADI Türk Ekonomi Bankası (TEB) sektörde bir ilke imza atarak "Kadın Bankacılığı" hizmeti sunmaya başladı.

TEB, "Kadın Bankacılığı" hizmetine başladı

İSTANBUL (AA) - Türk Ekonomi Bankası (TEB) sektörde bir ilke imza atarak "Kadın Bankacılığı" hizmeti sunmaya başladı. Banka, "Cherie Blair Foundation for Women" iş birliğinde hayata geçirdiği mentorluk programıyla kadınlara destek olacak.

TEB'den yapılan açıklamaya göre banka, iş dünyasındaki kadın iş gücünü artırmak amacıyla hayata geçirdiği çalışmalara İngiltere merkezli Cherie Blair Foundation for Women iş birliği ile devam ediyor. Vakfın 2010 yılından bu yana kadınlara mentorluk desteği verdiği program kapsamındaki iş birliğiyle TEB, kadınlara finanstan pazarlamaya, eğitimden networkinge iş hayatında karşılaşılan engelleri aşmaları için mentorluk verecek.

Türkiye'de ilk kez TEB iş birliğiyle kadın girişimcilere ulaşacak Cherie Blair Foundation for Women, bir yıl süren mentorluk programı ile kadınlara ihtiyaç duydukları alanlarda destek olacak. Beş yılda 80 ülkedeki toplam bin 800 girişimciyi mentorlarıyla buluşturan Vakfin TEB ile başlatacağı programdan, farklı sektörlerden uzman iş kadınları faydalanabilecek.

Farklı ülkelerden teknoloji, iletişim, insan kaynakları ve finans dünyasında başarılı iş kadınları ile Türkiye'deki kadın patronların buluşacağı programda, kadın patronlar iş planı hazırlama, İnsan Kaynakları (İK) stratejileri, finansal sistemler, ürün geliştirme ve yeni piyasalar, müşteri edinme gibi önemli konularda bilgi edinecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TEB KOBİ Bankacılığı Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Turgut Boz, kadınların iş gücüne daha fazla dahil olarak ülke ekonomisinin gelişimine katkıda bulunmasına büyük önem verdiklerini belirtti.

Boz, şöyle devam etti:

"Günümüzde kadın iş gücünün ekonomideki yerinin gerek kamusal destekler gerekse özel girişimlerle arttığını görüyoruz. Biz de banka olarak, ülkemizde kadın patronlara finansmanın yanı sıra ihtiyaç duydukları alanlarda bilgi ve danışmanlık desteğinin bütünsel olarak sağlanmasında bazı halkaların eksik kaldığından hareketle Kadın Bankacılığı'nı başlattık. Danışman Banka anlayışımızla Türkiye'de ilk kez banka bünyesinde ayrı bir yapılanma oluşturarak kurduğumuz TEB Kadın Bankacılığı ile kadınların iş hayatındaki ihtiyaçlarını bütünlüklü bir hizmet anlayışıyla çözmeyi hedefliyoruz. İşletmelerini büyütebilmeleri için gereken bilgiye ulaşma, yeni pazarlara erişim, networking kurma gibi kilit konularda yapılandırdığımız hizmetleri kadın patronlara özel eğitim, danışmanlık ve mentorluk olanaklarıyla destekliyor, iş hayatının çeşitli alanlarında karşılaştıkları engelleri aşmaları konusunda yardımcı oluyoruz."

- "Bu firsatı TEB aracılığıyla Türkiye'deki kadın girişimcilere sunuyoruz"

 
Boz, kadınların ekonomideki gücünü artırmaya yönelik kurdukları uluslararası ve yerel iş birlikleriyle fark oluşturduklarını, Cherie Blair Foundation for Women ile iş birliğini bu kapsamda çok önemsediklerini vurguladı.

Vakfın Türkiye'deki ilk iş ortağı olarak kadın girişimcilere mentorluk desteği sunacaklarının altını çizen Boz, bir yıl boyunca devam edecek bu programla kadının iş gücüne katılmasında ve ekonomideki ağırlığının artmasında önemli bir mesafe katedeceğine inandıklarını aktardı.

Cherie Blair Foundation for Women'ın Üst Yöneticisi (CEO) Sevi Simavi ise "Son 5 yıldır 80 ülkede faaliyet gösteren mentorluk programımızı tamamlayan kadın girişimcilerin büyük başarılar kaydettiğini, yüzde 96'sının belirlediği hedefleri gerçekleştirdiğini ve yüzde 81'inin ürünlerini yeni pazarlara açtığını gördük. Bu firsatı TEB aracılığıyla Türkiye'deki kadın girişimcilere sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz" ifadelerini kullandı.



Bu haber 560 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,088 µs