En Sıcak Konular

CHP GREVDEKİ ODTÜ İŞÇİLERİNE DESTEK VERDİ….

11 Aralık 2015 16:03 tsi
CHP GREVDEKİ ODTÜ İŞÇİLERİNE DESTEK VERDİ…. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya; “Ankara'nın ayazında başlattığınız bu emek mücadelesini CHP olarak yürekten destekliyoruz…

CHP GREVDEKİ ODTÜ İŞÇİLERİNE DESTEK VERDİ….


CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya; “Ankara'nın ayazında başlattığınız bu emek mücadelesini CHP olarak yürekten destekliyoruz…”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Yakup Akkaya; CHP Ankara Milletvekilleri Sayın Şenal Sarıhan, Sayın Murat Emir ve CHP çalışanları ile birlikte ODTܒde hakları için grev yapan Tez Koop-İş Sendikası'na bağlı işçilere destek ziyaretinde bulundular.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya burada işçilere yaptığı konuşmada hiçbir sendikanın "grev heveslisi" olmadığını belirterek, ODTÜ işçilerinin 8 gündür devam eden grevlerinde başarıya ulaşacaklarına inandıklarını söyledi.
İşçilerle üniversite içerisinde bir süre yürüyen CHP heyeti adına konuşan Akkaya, işçilerin tatil amacıyla değil, hak mücadelesi için greve çıktığını söyledi. 
İşçilerin, haklarını istediğini ama alamadığını belirten Akkaya, "Ankara'nın ayazında başlattığınız bu emek mücadelesini CHP olarak yürekten destekliyoruz." dedi. 
Hiçbir sendikanın "ben greve çıkacağım" diye toplu sözleşme görüşmelerine başlamayacağını belirten Akkaya, şöyle konuştu: "Grev, sendika için ancak bir araçtır. Ne zaman? Hakkını alamadıkları zaman! Hakkınızı alamadığınız zaman o aracı kullanıyorsunuz. Sizin elinizde biber gazı, silah yok. Sizin sadece üretimden gelen gücünüz var ve o gücü kullanıyorsunuz. Mangal gibi yüreğiniz var. Mücadelenizi sürdürdüğünüz zaman mutlaka kazanacaksınız. "
İşçilerin hakları konusunda işverenin saygı duyması gerektiğini belirten Akkaya; CHP olarak emek cephesiyle ve sendikalarla daima omuz omuza, yan yana mücadele edeceklerini belirtti.
Akkaya, Başbakanın her konuşmasında özellikle 12 Eylül Darbe yasalarının ortadan kaldırılacağını belirttiğini, ancak siyasal iktidarın sadece bunları sözde bıraktığını, iktidarın 12 Eylül’ün getirdiği kamu işverenleri sendikalarını koruduğunu; bunları kaldırmadığını; dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde devletin işveren sendikalarının olamayacağını, bu Anayasa’ya ve Uluslararası Sözleşmelere aykırı vesayet sisteminin kaldırılması gerektiğini vurguladı.
Akkaya, konuşmasının devamında AKP’nin işçiye, emekçiye yaklaşımının ne olduğunun 64. Hükümet eylem planıyla bir kez daha ortaya çıktığını belirtti. 
Akkaya “Asgari ücreti 1300 TL yapacağız” deyip işçilerin emekçilerin haklarını gasp etmenin demokratikleşme olmadığını vurgulayarak; 64. AKP hükümetinin demokratikleşmeden anladığı şeyin, işçi ve emekçi için yıkım, açlık ve yoksulluk olduğunu ifade etti. 
Akkaya, Başbakan tarafından açıklanan eylem planında çalışma yaşamının daha esnekleştirilmesi; yabancıların çalıştırılmasının önündeki engellerin kaldırılarak, Suriyelilere, üniversitelerde yabancı akademisyen istihdamına, üniversite öğrencilerinin ucuz işçi olarak çalıştırılabilmelerine; doktorlara, mühendislere çalışma izni verilmesinin kolaylaştırılarak, ücretlerin düşürülmesi, sermaye için dikensiz gül bahçesi yaratılması gibi hedeflerin bulunduğunu vurguladı. 
Akkaya ayrıca eylem planındaki saldırıların bununla da sınırlı olmadığını belirterek Kiralık işçiliğin yeniden gündeme getirildiğini, Kıdem Tazminatı hakkının geri götürülmesi ve Fon dayatmasının yeniden gündeme getirildiğini belirtti. 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya, konuşmasının sonunda eylem planıyla işçi haklarına yönelik yeni bir saldırının zemininin oluşturulduğunu söyleyerek işçinin hak arayacağı iş mahkemelerinin yerine zorunlu arabuluculuk mekanizması getirilmek istendiğini, güçlünün karşısında güçsüzü koruyan adalet sisteminin de işverenler ve sermaye lehine değiştirilmek istendiğini vurguladı. Akkaya, “CHP bu hak gasplarına karşı TBMM’de ve her yerde mücadelesini sürdürecektir.” dedi.  
Akkaya konuşmasının sonunda emekçilerin haklarını almaları hususunda sonuna kadar takipçi olacaklarını söyleyerek buradaki işçilere onurlu mücadelelerinde başarılar diledi.



Bu haber 544 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,075 µs