En Sıcak Konular

AKP'Lİ ENSARİOĞLU: ''ÖCALAN'IN POZİSYONUNU KORUMAYA ÇALIŞIYORUZ''

3 Aralık 2015 13:01 tsi
AKP'Lİ ENSARİOĞLU: ''ÖCALAN'IN POZİSYONUNU KORUMAYA ÇALIŞIYORUZ'' AKP’li Milletvekili Galip Ensarioğlu, bebek katili Öcalan’ın duruşunu milli ilan etti, “Biz Öcalan’ın pozisyonunu korumaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bebek katilinin duruşu milliymiş!

AKP'li Ensarioğlu, Türkiye'yi kan gölüne çeviren Öcalan'a övgüler dizdi "Biz, Öcalan'ın etkin pozisyonunu korumaya çalışıyoruz" itirafında bulundu

Orta Doğu barışı ve sürece katkı sunuyor

BBC'ye açıklamalarda bulunan Galip Ensarioğlu, "Öcalan devlete eleştirel bir konumda olabilir, ama duruşu daha milliydi. Orta Doğu barışına ve çözüm sürecine katkı sunuyordu. Ancak PKK'nın duruşunu milli olarak görmüyorum" dedi.

Devlet, Öcalan'la elbette görüşüyor

Ensarioğlu, "Devletle Öcalan arasında görüşmeler devam ediyor mu?" sorusuna, "Mutlaka. Ama görüşmeler sadece devletin bilgisi dahilinde. Faydalı olacağına kanaat getirildiği zaman, bu farklı kesimlerle de devam eder" sözleriyle cevap verdi.  

Bebek katilinin duruşu milliymiş!

AKP'li Milletvekili Galip Ensarioğlu, bebek katili Öcalan'ın duruşunu milli ilan etti, "Biz Öcalan'ın pozisyonunu korumaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ı övmeye varan ifadeler kullandı. Ensarioğlu, BBC Türkçe'den Mahmut Hamsici'yle açıklamalarda bulundu.  Galip Ensarioğlu, "Öcalan'ın rolü, çözüm sürecinin yani bu örgütün lideri olarak çözüm sürecinin muhatabı, tarafı ve yürütücüsü olmaktı. Eğer örgüt, Öcalan'ın iradesinin dışında bir tavır sergileyip Öcalan'ı boşa çıkartıyorsa ve siz Öcalan'ın rolünün tamamen ortadan kalkacağı endişesi yaşıyorsanız Öcalan'ı sürekli basın önünde tutamazsınız. Yani Öcalan'ın rolünü oynayabileceği bir iklimin yeniden var olması lazım. Bu iklimi var etmek de HDP ve PKK'nin elindedir" dedi. Galip Ensarioğlu, HDP'li heyetin teröristbaşı Öcalan ile görüştürülmemesine ilişkin de şunları söyledi: "Oraya gitmenin bir anlamı olmalı. O koşullar oluşmalı. Silahlı çatışmaya gireceksin, ben yeniden ateşkesi bozdum, şiddete yeniden başladım diyeceksiniz, Öcalan'ın tavsiyelerini boşa çıkartacak hamleler yapacaksınız. Ondan sonra Öcalan'la görüşmeye devam etmek, Öcalan'ın rolünün son bulmasına sebep olur. Öcalan'ın örgüt üzerindeki etkinliğini ve itibarını kaybetmesine sebep olur. Bu daha tehlikeli bir noktaya götürür."

Bu bir satranç gibidir

Ensarioğlu, "Siz o zaman Öcalan'ın şu anda PKK ve HDP'yi eleştiren bir konumda olduğuna inanıyorsunuz" şeklindeki soruya ise "Devlete de eleştirel bir konumda olabilir, ben onu söylemek istemiyorum. Önce şunu söylüyorum, Öcalan'ın duruşu daha milliydi. Ortadoğu'nun barışına ve Türkiye'nin bugünkü çözüm sürecine uygun yöntemler geliştirmesine katkı sunuyordu ancak PKK'nın duruşunu çok milli olarak görmüyorum. Ortadoğu'daki gelişmelerden çok fazla etkilenip tavırlarını Türkiye'deki Kürt sorununun çözümüne dair bir pozisyon alma yerine Ortadoğu'daki güç dengelerinin bir parçası olma şeklinde tavır aldığı kanaatindeyim" cevabını verdi. Galip Ensarioğlu, "Öcalan kamuoyuna görüşlerini bildirirse bu sizin, hükümetin de çıkarına olmaz mı?" şeklindeki soruyu ise şu şekilde yanıtladı:  "Bakın, bu bir satranç gibidir. Öyle sizin dediğiniz gibi Öcalan'ı sürekli basın karşısında tutarak anlamsızlaştırırsınız, etkisizleştirirsiniz, itibarsızlaştırırsınız. Bunu biraz şunun için de soruyorum, süreç boyunca birçok kez gerilimler yaşandı. Ama o dönemde görüşmeler vardı ve o görüşmeler üzerinden Öcalan açıkça görüşlerini bildiriyordu.  Biz Öcalan'ın pozisyonunu korumaya çalışıyoruz, etkin pozisyonunu korumaya çalışıyoruz."

Doğru koordinasyon

Ensarioğlu,  "Şu anda devletle Öcalan arasında görüşmeler yapılıyor mu?" sorusuna, "Mutlaka. Ama bu görüşmeler sadece devletin bilgisi dahilinde. Faydalı olacağına kanaat getirildiği zaman bu, farklı kesimlerle de devam eder" sözleriyle cevap verdi. Ensarioğlu şunları söyledi:  "PKK ve Öcalan doğru bir koordinasyon içinde olmadığı zaman hiçbirinin tek başına yapabileceği bir şey yoktur. Tek başına Öcalan'la görüşürseniz, bunu siz PKK'ya aktaramazsanız, PKK'nın bu yönde tavır almasına fırsat vermezseniz veya HDP'nin buna katkı sunarak kendi kitlesini ikna yönünde bir çabası, rolü olmazsa hiçbirinin tek başına bir anlamı yoktur."
http://www.yenicaggazetesi.com.tr/bebek-katilinin-durusu-milliymis-126434h.htm

 

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yenicaggazetesi.com.tr/bebek-katilinin-durusu-milliymis-126434h.htm



Bu haber 602 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,436 µs