En Sıcak Konular

AKŞENER: ''YETKİSİNİ TAM KULLANAN SORUMLULUĞU DA ALMALI''

2 Aralık 2015 15:15 tsi
AKŞENER: ''YETKİSİNİ TAM KULLANAN SORUMLULUĞU DA ALMALI'' Meral Akşener, gerçekleşecek yönetim değişikliğinin MHP’yi Türkiye’nin yeni iktidar alternatifi haline getireceğini söyledi

Yetkisini tam kullanan sorumluluğu da almalı

Meral Akşener, gerçekleşecek yönetim değişikliğinin MHP'yi Türkiye'nin yeni iktidar alternatifi haline getireceğini söyledi

Sorumlu ortada yok

MHP'nin 1 Kasım seçimlerinde aldığı 11.9 oy oranının bir başarısızlık olduğunu belirten Akşener, "Bu yapı bütün karar ve yetkilerini Genel Başkan'a vermişse; o yetkileri kullanan bunun sorumluluğunu almak zorundadır" diye konuştu.

Demokratik hakkımız

Olağanüstü kurultayı toplamanın artık bir zorunluluk haline geldiğini vurgulayan Akşener, "Mesele Meral veya bir başkası meselesi değil. Delegenin karşısında hepimiz bir tartılalım. Biz demokratik bir hakkın kullanımı için yola çıktık" dedi.

Kimse engel olamaz

Akşener 'kongre yapılmaz' söylentilerine karşı da şunları söyledi: Bir siyasi partinin en üst organı kurultay ve delegelerdir. Yeterli imza toplanırsa olağanüstü kurultayı kimse engelleyemez. Kimse ne mahkemeye gidebilir, ne de başka bir yere. 

Yetkisini tam kullanan sorumluluğu da almalı

Meral Akşener, MHP'nin 1 Kasım seçimlerinde aldığı 11.9 oy oranının bir başarısızlık olduğunu belirterek, "Bu yapı bütün karar ve yetkilerini Genel Başkan'a vermişse; o yetkileri kullanan, sorumluluğu da almalıdır. Bu kurultayı yapmak zorundayız" dedi.

Olağanüstü kurultay yapılması için imza toplayacağını açıklayan MHP'li Meral Akşener, Yeniçağ gazetesini ziyaret ederek, gazetenin yönetici ve yazarlarına gündeme dair açıklamalarda bulundu. MHP'nin 1 Kasım seçimlerinde aldığı 11.9 oy oranının bir başarısızlık olduğunu belirten Akşener, "Bu yapı bütün karar ve yetkilerini Genel Başkan'a vermişse; o yetkileri kullanan bu sorumluluğu almak zorundadır" dedi. Akşener, bu kurultayı yapmak zorunda olduklarını öne sürerek, "Mesele Meral veya bir başkası meselesi değildir. Delegenin karşısında hepimiz bir tartılalım. Biz demokratik bir hakkın kullanımı için yola çıktık" açıklamasını yaptı.

İktidar alternatifi MHP

Akşener, önce bir istişare dönemi geçirdiğini kaydederek, şöyle dedi: "Arkadaşlarımla bir araya gelerek ne yapabileceğimizi konuştuk. 11.9 bir başarısızlıktır. MHP'nin doğru bir iletişim ve çok çalışmakla iktidar olma hedefinde başarılı olacağını düşünüyorum. Devlet Bahçeli'nin açıkladığı TBMM'nin içinde 5. parti oluşturulması planının asla başarılı olmayacağına inanıyorum. İktidarın tek alternatifi MHP'dir. Bunun yolu parti içi demokrasiyi işletmektir. Bizde şu an dikey hiyerarşi var. Yola çıkmadan önce çok geniş alanlarda istişarelerde bulundum. Ondan sonra bütün il başkanlarını tek tek arayarak bilgilendirdim."

Çözüm üreten gelenek

Geçtiğimiz gün İstanbul'da düzenlediği basın toplantısı ile yaptığı açıklamasının ardından üst kurul delegelerini telefonla aramaya başladığını söyleyen Akşener, şöyle devam etti: "Destek isteme dışında onlardan görüş de alıyorum. Büyük bir heyecan gördüm. Ben çok mutlu oldum. Bütün bunları yaparken karşımdakilerin kullandıkları dildeki estetiği, feraseti anlatabilmem mümkün değil. Ülkücü hareket, Türkiye'de yanlış bir şekilde tanıtılmakta. Esasında  Üllkücü hareket Türkiye'de okumuş, yazmış insanlardan oluşan ve çözüm üreten geleneğe sahip bir yapılanmadır. Ülkücü hareketin bu nezaketini keşke herkes görebilse." Akşener, MHP'de bir kadının Genel Başkan olmayacağı şeklindeki iddiaları da şöyle değerlendirdi:

Kadınlar hareketlendi

"Kadınlar hareketlenmiş durumda. Yöneticilerimizin anneleri, eşleri, kızkardeşleri de buna dahil. Göreceğiz tabii sonuçları." Kadın seçmenlerin MHP'ye soğuk bakması konusunda bir soruyu ise Akşener, şöyle yanıtladı: "Biz onu aşmaya başladık. Kadınlar ve gençler gerçekten iktidar istiyorlar. Bu iktidar döneminde bürokraside özellikle kadınlar açısından çok acılar yaşanmış. Partimizde çok donanımlı, iyi yetişmiş gencecik bir nesil var. Herkes sokağa çıkıp MHP'nin iktidar olması için çalışacak."

Siyasette kadın algısı

Meral Akşener, Türk siyasetinde kadınlar için yanlış bir algılama olduğunun altını çizerek, "Bunu düzeltmeliyiz. Kadından yola çıkarak, Genel Başkan'dan tutun da 'şu olmaz, bu olmaz' deniyor. Halbuki siyasette biz kendimizi kadın olarak veya etnik, dini bir kimlikle tanımlamadık. Dava ile tanımladık. Kadınların ve gençlerin karar mekanizması ve süreçlerinde yer almasını da sağlamalıyız. Bir çok yerde partimize üye olunmakta sorunlar yaşanıyor. Her ilçede, her beldede üye seferberliği başlatmalıyız" dedi.

Akşener, Alparslan Türkeş ve ekibince 1965 yılında yazılan 9 Işık İlkeleri'nin bugün için de ne kadar geçerli olduğunu anlatarak, bunları uygulamak için iktidar olunması gerektiğine vurgu yaptı ve şunları söyledi: "Öncelikli işimiz olağanüstü kongreyi başarabilmek. Diğer iki arkadaşımız da Sinan Oğan ve Koray Aydın imza toplayacak. Ortak bir hukuki metin üzerinden imza toplanacak. İmza toplayanların hukukçuları bunları birleştirerek genel merkeze sunacaklar. Kongre yapılmayacak diye söylentiler var. Bir siyasi partinin en üst organı kurultaydır. Kurultay'ı oluşturan da delegelerdir" açıklamasını yaptı.

Tabanla inatlaşmak

Akşener, Kurultay'ın toplanacağına dair inancının tam olduğunu belirterek, "Delegelerden toplayacağımız imza oranı da bu Kurultay'ın olup olmayacağının bir göstergesi olacak. Makul bir oranda imza toplanırsa bu Kurultay'ı kimse engelleyemez. Kimse ne mahkemeye gidebilir, ne de başka bir yere. Kurultay'da kim seçilirse de ona saygı duyarım. Ben Kurultay'ın arızasız yapılacağına inanıyorum" dedi. Akşener'in, kendilerinin partiden ihraç edileceği söylentilerine karşı cevabı ise şöyle oldu: "Bizim ihracımız tabanın iradesi ile inatlaşmak olur. Ben kimseyi incitmeyeceğim, geçmişten konuşmayacağım. Kuvvetle inandığım şu: Bu Kurultay toplanacak, tüzük değişecek ve seçim yapılacak."

Taban gereğini yapar

Akşener, imza toplayan üç kişinin içinden kimin aday olacağının aralarında konuşulup, konuşulmadığı veya hangi yöntemle belirleneceği konusundaki sorulara ise şu yanıtı verdi: "Bizim içimizden hiç kimse birbirine 'Sen şöyle geri dur' diyen olmaz. Böyle bir gayretin içinde olan bizler birbirimize 'Sen şöyle dur' diyemeyiz. Delegenin vereceği evrak üzerinden de bir belirleme olmaz. Kimin aday olacağını da bu süreç içinde taban ve delegelerin tutumu belirler. MHP'deki kardeşlik hukukunu zedeleyecek tavırlar bizden çıkmayacak." Akşener, 1 Kasım seçimlerinde aday gösterilmediğini hatırlatarak, sözlerini şöyle tamamladı: "Ama ben bunu problem haline getirmedim. Hatta problem haline getirmememi de göğüslemek zorunda kaldım. 'Sen de hiç bir şeye tepki vermiyor, sessiz kalıyorsun' diye eleştirenler oldu."

Gülen'in adayı iddiası

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grup toplantısının ardından gazetecilerin, "olağanüstü kongre çağrılarına" ilişkin sorularını yanıtlarken, cemaate dikkat çekerek Genel Başkan adaylarından birinin Fethullah Gülen tarafından görevlendirildiğini iddia etti. MHP kulisleri, Bahçeli'nin kastettiği ismin Meral Akşener olduğunu ileri sürdü. Meral Akşener ise "Eğer Devlet Bahçeli beni kastettiyse yadırgadım. Herkes bilir ki; hiçbir Cemaat, tekke ve grupla ilişkim olmaz veya irademi 3. kişilere teslim etmem. Zaten Cemaat diye bir şey kalmadı, dağıldı. Ömrümde ilk kez 1997'de Tansu Çiller'in görevlendirmesiyle Amerika'ya gittim. Ondan sonra bırakın Pensilvanya'yı, Washington'a da New York'a da gitmedim" dedi.

 

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yenicaggazetesi.com.tr/yetkisini-tam-kullanan-sorumlulugu-da-almali-126386h.htm



Bu haber 563 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,456 µs