En Sıcak Konular

SAKARYA'DA KUŞ GRİBİ ŞÜPHESİ

5 Şubat 2008 16:56 tsi
SAKARYA'DA KUŞ GRİBİ ŞÜPHESİ Sakarya'nın Kaynarca ilçesine bağlı Yeniçam köyündeki kümes hayvanı ölümlerinin, ilk laboratuvar test sonuçlarına göre kuş gribinden kaynaklandığı belirtildi.

KAYNARCA - Sakarya'nın Kaynarca ilçesine bağlı Yeniçam köyündeki kümes hayvanı ölümlerinin, ilk laboratuvar test sonuçlarına göre kuş gribinden kaynaklandığı belirtildi.
     Edinilen bilgiye göre, Yeniçam köyünde önceki gün meydana gelen kümes hayvanı ölümleri üzerine, numuneler Pendik Veteriner Kontrol ve Araştırma Müdürlüğüne gönderildi. Yapılan ilk laboratuvar test sonuçlarına göre, ölümlerin kuş gribinden kaynaklandığı bildirildi.
     Gelişmeler üzerine Kaynarca'ya bağlı Yeniçam, Şeyhtımarı ve Kocaeli'nin Kandıra ilçesine bağlı Sarıgazi köyleri karantinaya alınarak, itlaf çalışmalarına başlandı.
     Sakarya Valisi Hüseyin Atak, bölgede kuş gribi vakası yaşandığını doğrulayarak, ''Maalesef böyle bir durum var. Tarım İl Müdürlüğünde açıklama yapılacak'' dedi.
     Sakarya Tarım İl Müdürü Abdurahman Çakar da idari fenni tedbirleri aldıklarını belirterek, ''İlk bulgular o yönde. Kalıcı laboratuvar testi sonucunu bekliyoruz. Tüm tedbirleri aldık. Endişe edecek bir durum yok'' diye konuştu.
     Kocaeli Tarım İl Müdür Yardımcısı Kerim Mete ise Yeniçam köyüne sınır olan Kandıra'ya bağlı Sarıgazi köyünde önlem olarak karantina uygulaması başlattıklarını bildirdi.
     Karantina gereği köye hayvan giriş ve çıkışlarının yasaklandığını, kanatlı hayvanların toplanarak itlaf edilmeye başlandığını ifade eden Mete, kuş gribi ihtimaline karşı tedbir alındığını kaydetti.

VALİ ATAK: İL BAZINDA TÜM TEDBİRLER ALINDI
Sakarya Valisi Hüseyin Atak, kuş gribi vakasının görüldüğü Yeniçam köyüne 10 kilometre mesafede yer alan tüm sahada sağlık taraması başlattıklarını belirtirken, ''İl bazında tüm tedbirler alınmış ve titizlikle uygulanmakta olup, herhangi bir endişeye mahal yoktur'' dedi.



Bu haber 439 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,844 µs