En Sıcak Konular

''GÜÇLÜ ESNAF, GÜÇLÜ EKONOMİNİN TEMİNATIDIR''

13 Kasım 2015 13:24 tsi
''GÜÇLÜ ESNAF, GÜÇLÜ EKONOMİNİN TEMİNATIDIR'' Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkârlar Genel Müdürü Necmettin Erkan, İzmir’de gerçekleştirilen “Sektör Analizi Projesi” toplantısında konuştu.

''Esnafın geleceği İzmir'den yükselecek''

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkârlar Genel Müdürü Necmettin Erkan, İzmir'de gerçekleştirilen "Sektör Analizi Projesi" toplantısında konuştu. Esnaf ve sanatkârların desteklenmesi gerektiğini anlatan Erkan, İzmir Esnaf ve Sanatkâr Odaları Başkanları ile bir araya gelerek onların sorunlarını dinledi. 

Türkiye Halk Bankası ve üniversitelerin iş birliği ile yürütülen "Sektör Analizi Projesi" toplantısı, Esnaf ve Sanatkârlar Genel Müdürlüğü koordinasyonunda İzmir'de yapıldı. Esnaf ve sanatkârlar özelinde yapılan bu denli büyük çapta ilk akademik çalışma olmasıyla da önem taşıyan toplantı,  Makine, Madeni Eşya ve Otomotiv meslekleri özelinde gerçekleştirildi. Toplantıda, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkârlar Genel Müdürlüğü (ESGM) Makine, Taşıtlar ve Madeni Eşya sektöründe faaliyet gösteren esnaf ve sanatkârların mevcut durumu, görüşleri, problemleri ve bu problemlere getirdikleri çözüm önerilerinin tespit edilmesi hedeflendi.

HER ZAMAN ESNAFIMIZIN YANINDA OLACAĞIZ

Esnaf ve sanatkârların toplumsal hayatın vazgeçilmez bir parçası olduğunu söyleyen Esnaf ve Sanatkârlar Genel Müdürü Necmettin Erkan, toplantı öncesi yaptığı konuşmada : "Esnaf ve sanatkârlarımız, gelenekleriyle, ahlakıyla, disipliniyle en önemlisi de dayanışmasıyla medeniyetimizin gelişmesinde ve ileri taşınmasında hayati bir rol oynamıştır. Sektör Analizi Projesi'nin çok önemli bir başka özelliği de bakanlık olarak üniversitelerle işbirliği yapmış olmamız ve birbirinden değerli hocalarımızın bilgi ve birikimlerinden esnaf ve sanatkârlarımız için faydalanacak olmamızdır."

VİZYON VE YOL HARİTASI BELİRLENMELİ

Esnaf ve sanatkârların gelecek vizyonunun belirlenmesi gerektiğini ifade eden Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkârlar Genel Müdürü Necmettin Erkan, toplantıda önemli açıklamalarda bulundu. Erkan şunları söyledi: "Esnaf ve sanatkârlarımızın değişen ekonomik koşullara ayak uydurabilmeleri için uzun vadeli, gerçekçi, uygulanabilir ve sürdürülebilir politikalarla desteklenmesi gerekiyor. Bu amaçla esnaf ve sanatkârların faaliyet gösterdiği alanlarda geniş kapsamlı, detaylı inceleme ve analizler yapılarak gelecek vizyonunun ve yol haritasının belirlenmesine ihtiyaç duyulmaktadır." dedi.

GÜÇLÜ ESNAF, GÜÇLÜ EKONOMİNİN TEMİNATIDIR

Gerek ulusal ve küresel boyutta yaşanan ekonomik, teknolojik gelişmelerin gerekse alışveriş kültürü ve tüketici alışkanlıklarındaki dönüşümün esnaf ve sanatkârların varlığını sürdürebilmesini her geçen gün güçleştirdiğini belirten Erkan: "Esnaf ve sanatkârlarımızın, yaşanan bu süreçte desteklenerek güçlendirilmesi hayati önem taşımaktadır. 'Güçlü esnaf, güçlü ekonominin teminatıdır.' diyerek çalışmalarımıza odaklanıyor, bu kararlılıkla faaliyetlerimizi aralıksız sürdürüyoruz." dedi.


"ESNAFIMIZI İLERİYE TAŞIYACAK YOL HARİTASI OLUŞTURUYORUZ"

Makine, Taşıtlar ve Madeni Eşya sektöründe faaliyet gösteren esnaf ve sanatkârlar toplantısının ardından Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürü Necmettin Erkan, İzmir Esnaf ve Sanatkâr Odaları başkanları ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi. 4. Esnaf ve Sanatkarlar Şurası çerçevesinde Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğünce düzenlenen Yenileşme Çalıştayı'nın açılışını yapan Erkan, bilgiye erişim, kurumsallaşma ve teknoloji kullanımı gibi yapısal sorunları çözmek, esnafı geleceğe taşıyacak proje ve uygulamalara ilişkin yol haritası oluşturmak üzere ilgili kuruluşlarla buluştu. Halk Bankası, IPA, TSE, KOSGEB, İzmir Kalkınma Ajansı, İzmir, Ankara ve İstanbul Birlik temsilcileri de çalıştayda yer aldı. 



Bu haber 552 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    18,798 µs