En Sıcak Konular

ALMANYA'DA YANGINDA 16 KİŞİ DUMANDAN ZEHİRLENDİ

5 Şubat 2008 13:52 tsi
ALMANYA'DA YANGINDA 16 KİŞİ DUMANDAN ZEHİRLENDİ Almanya'nın Herne kentinde, sakinlerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu bir binada çıkan yangında, 16 kişi dumandan zehirlendi.

BERLİN -  Almanya'nın Herne kentinde, sakinlerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu bir binada çıkan yangında, 16 kişi dumandan zehirlendi.
Aralarında 7 çocuğun da bulunduğu 16 kişinin durumunun iyi olduğu bildirildi.
Polis, nedeni henüz belirlenemeyen yangının 4 katlı apartmanın birinci katında başladığını ve bina sakinlerinin tümünün kurtarıldığını bildirdi.
Polis sözcüsü, Ludwigshafen kentinde 9 Türkün öldüğü yangından sonra Herne'deki yangını duydukları anda çok endişelendiklerini, ancak büyük bir felaketin kıl payı önlendiğini söyledi.

YANGINDA KUNDAKLAMA ŞÜPHESİ ARTIYOR

LUDWIGSHAFEN - Almanya'nın Ludwigshafen kentindeki bina yangınında kundaklama şüphesi artıyor.
Yangından yaralı olarak kurtulan Aylin ve Bedriye K. adlı iki kız kardeş, binanın içinde bir Alman'ı gördüklerini söylediler.
Bedriye K. ''Alman'ın arkasında sakladığı bir şişe olduğunu gördüm'' derken, Aylin de bu kişiye kim olduğunu sorduğunda ''Ben Alman'ım'' şeklinde karşılık aldığını söyledi.
Aylin K. ''Burada ne yapıyorsun'' diye sorduğunda ise söz konusu kişinin kapıyı yüzüne kapatmaya çalıştığını, kendisinin ise ayağını kapı aralığına koyduğunu anlattı. Bu kişiyi tarif eden Aylin, ''Yüzü beyaz gibiydi'' dedi.
Olay yerinde bulunan Almanya Türk Toplumu (TGD) Genel Başkanı Kenan Kolat'un sorularını yanıtlayan tanıklar, gördüklerini hastanede bir hemşireye de anlattıklarını, hemşirenin de bunları not aldığını söylediler.
TGD olarak olayın tümüyle aydınlatılması için girişimde bulunacaklarını belirten Kolat, ''Bu olay tam açık değil. Bir kundaklama olayından söz edilmekte. Eğer böyle bir durum varsa, bu bir facia olur'' diye konuştu.

ALMANYA'YA HEYET GİDECEK

ANKARA - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'da meydana gelen yangın sonrası 9 Türkün ölmesiyle ilgili olarak, ikinci bir ''Solingen Olayı'' yaşamak istemediklerini söyledi. Erdoğan, Alman makamlarıyla varılan mutabakat çerçevesinde Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu ile beraber 4 emniyet görevlisinin bu akşam olay yerine gideceğini açıkladı.
Hükümet olarak olayın aydınlanması için ellerinden geleni yapacaklarını bildiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Sadece Türk vatandaşlarının hayatlarını kaybettiği bu yangında akıllara ilk gelen, ihmal ya da kasıt ihtimali, bizi büyük endişeye sevk etmiştir. Umuyorum ki soruşturma en kısa zamanda sonuçlanacaktır ve olay aydınlığa kavuşacaktır.
Alman makamlarıyla yaptığımız görüşmelerde Türkiye'den de bir uzman heyetin olayla ilgili incelemelere katkıda bulunması için mutabık kaldık. Bu akşam Devlet Bakanımız Mustafa Said Yazıcıoğlu, emniyetten 4 kişilik bir heyetle birlikte olay yerine gidecek. Gelişmeye göre de gerekirse Perşembe günü ben de olay yerine giderek, olayın yerinde yapılan çalışmayı görmek ve incelemelerde bulunmak istiyorum.''




Bu haber 452 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,438 µs