En Sıcak Konular

NECİP FAZIL KİTABI ÇIKTI

21 Ekim 2015 16:32 tsi
NECİP FAZIL KİTABI ÇIKTI Prof. Dr. İsmail Kara, Asım Öz ve Aykut Ertuğrul’un editörlüğünde, yaklaşık bir yıllık bir çalışmayla hazırlanan kitap, Necip Fazıl’ın hayatını, edebi, fikri ve siyasi yönlerini ele alıp tahlil eden metinlerden oluşuyor.

Necip Fazıl Kitabı Çıktı

Necip Fazıl'ın 110. doğum yılı vesilesiyle 2014 tarihinde Zeytinburnu Belediyesi tarafından düzenlenen "Kalır Dudaklarda Şarkımız Bizim" adlı Necip Fazıl Sempozyumu'ndan derlenen tebliğler, "Necip Fazıl Kitabı" adıyla Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları'ndan çıktı.
Türk edebiyatının usta sanatçısı ve Büyük Doğu Dergisi'nin kurucusu Necip Fazıl Kısakürek, doğumunun 110. yılı vesilesiyle 2014 tarihinde düzenlenen "Kalır Dudaklarda Şarkımız Bizim" adlı sempozyumdan derlenen tebliğlerin kitap haline dönüştürülmesinin ardından sevenleriyle tekrar buluştu. Prof. Dr. İsmail Kara, Asım Öz ve Aykut Ertuğrul'un editörlüğünde, yaklaşık bir yıllık bir çalışmayla hazırlanan kitap, Necip Fazıl'ın hayatını, edebi, fikri ve siyasi yönlerini ele alıp tahlil eden metinlerden oluşuyor.

KALDIRIMLAR ŞAİRİ OKUYUCULARIYLA BULUŞTU

Geçtiğimiz yıl Türkiye Yazarlar Birliği'nce "Yılın En İyi Kamu Yayıncısı" ödülüne layık görülen ve yayımladığı kitaplarla özellikle yerel yönetimlerin ufkunu genişleten Zeytinburnu Belediyesi'nin yayın dünyasına armağan ettiği kitap, bugüne kadar Necip Fazıl'la ilgili yapılmış en iyi çalışmalardan biri olma özelliğini taşıyor. Eylül 2015'te basılan ve 605 sayfadan meydana gelen Necip Fazıl Kitabı'nda, Necip Fazıl'ın sosyal bilimlerin farklı alanlarıyla ilgi kaleme aldığı makaleleri yer alıyor. Ağırlıklı olarak Türkiye'deki temel siyasi, sosyal ve kültürel tartışma konuları çerçevesinde kaleme alınan yazılar, Necip Fazıl'ın düşüncelerine daha iyi nüfuz etmeyi mümkün kılacak nitelikte.


Bu haber 682 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,696 µs