En Sıcak Konular

GENÇ YAZARLAR ÖYKÜ YARIŞMASI BAŞLIYOR

25 Ekim 2015 16:28 tsi
GENÇ YAZARLAR ÖYKÜ YARIŞMASI BAŞLIYOR Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri, kalemini konuşturan yetenekleri keşfetmek amacıyla öykü yarışması düzenliyor. Yarışmaya son katılım 9 Ocak Cumartesi günü.

Genç Yazarlar Öykü Yarışması Başlıyor

Kitap okuma yarışması, gençlerle baş başa sohbetleri ve okuma saatleri gibi birçok faaliyetle tam on yıldır Zeytinburnulu gençlere kitap sevgisi ile birlikte okuma alışkanlığını da kazandıran Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri, kalemini konuşturan yetenekleri keşfetmek amacıyla öykü yarışması düzenliyor. Yarışmaya son katılım 9 Ocak Cumartesi günü.

Bilgi Evleri bu yıl ikincisini düzenleyeceği öykü yarışması ile üyelerini, okumaya ve yazmaya teşvik ederken, kişisel ve sosyal gelişimlerini desteklemeyi, dilimizi doğru ve etkin bir biçimde kullanmayı, özellikle de öykücülüğümüze yeni eserler kazandırmayı hedefliyor. Öykü yarışmasının konusu serbest olmakla birlikte yarışmaya girecek öykülerin, daha önce yayımlanmamış, başka bir yarışmaya veya herhangi bir yayın evine gönderilmemiş olması gerekiyor. Öykü Yarışması 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri (1. Grup), lise öğrencileri (2.Grup) üniversite öğrencileri ve yetişkinler (3. Grup) olmak üzere üç farklı grupta gerçekleştirilecek. Yarışmaya gönderilecek olan eserlerin 9 Ocak 2016 Cumartesi gününe kadar kayıtlı olunan bilgi evine teslim edilmesi gerekiyor.

GELECEĞİN YAZARLARI BİLGİ EVLERİNDE YETİŞİYOR

Genç yazarlarımızın en fazla iki eserle katılabilecekleri öykü yarışmasının değerlendirmesi ise jüri başkanlığını Prof. Dr. Fatih Andı'nın yapacağı Cemal Şakar, Necip Tosun, Güray Süngü, Akif Hasan Kaya, Burcu Bayer ve Aykut Ertuğrul'un yer aldığı edebiyat dünyamızın çok kıymetli yazarlarından oluşan bir kurul tarafından gerçekleştirilecek. Bu sayede yazarlarımız eserlerine usta kalemlerin penceresinden bakma fırsatına da sahip olacaklar.

DERECEYE GİRENLERİN ESERLERİ KİTAP OLARAK YAYIMLANACAK

Değerlendirme sonucunda 20 Şubat 2016 Cumartesi günü Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilecek ödül töreniyle her grupta 1. olan eser sahiplerine 5 bin TL, 2. olan eser sahiplerine 3 bin TL, 3. olan eser sahiplerine 2 bin TL ödül verilecek. Ayrıca dereceye giren eserler haricinde her grupta ilk beş eser sahibi mansiyon ödülü olarak 500 TL ile ödüllendirilecek.

Ayrıca yarışmada dereceye girenlerin, öyküleri kitap haline getirilerek, Zeytinburnu Belediyesi tarafından edebiyat dünyasına kazandırılacak.

Son katılımın 9 Ocak Cumartesi günü sona ereceği yarışamaya katılmak isteyen yazarların başvuru yapmak için aşağıdaki numaraları arayarak gerekli bilgileri almaları yeterli.

1- Seyitnizam Bilgi Evi: 0212 558 27 3

2- Merkezefendi Bilgi Evi: 0212 558 27 41

3- Beştelsiz Bilgi Evi: 0212 679 64 27

4- Sümer Bilgi Evi: 0212 665 65 22

5- Yeşiltepe Bilgi Evi: 0212 679 61 36

6- Yenidoğan-Gökalp Bilgi Evi: 0212 558 17 67

7- Veliefendi Bilgi Evi: 0212 546 46 22


Bu haber 715 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,799 µs